Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

Star Trek - seriale i filmy - dyskusja o wydaniach

Opcje tematu
Star Trek - seriale i filmy - dyskusja o wydaniach
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

10-06-2021, 08:55
(10-06-2021, 07:45)Glaeken napisał(a):  nietrafiona obsada
Tu zdecydowanie trzeba oddać honory - obsada miała wiele jasnych punktów, z Karlem Urbanem na czele i skrzywdzonym przez scenarzystów Zacharym Quinto (rozchwiany emocjonalnie Spock). Szkoda tylko że na siłę postanowiono wciskać Uhurę jako tą trzecią, skoro w serialu i filmach trójcę dopełniał Bones.

(10-06-2021, 07:45)Glaeken napisał(a):  kiepskie efekty
Tu na pewno też nie można narzekać.

(10-06-2021, 07:45)Glaeken napisał(a):  fatalny scenariusz
Nooo właśnie. Niestety Into Darkness tutaj wpada mocno w tę kategorię. Oczywiście fajnie, że świetnie się bawiłeś oglądając całą trylogię, ale jednak...

(10-06-2021, 07:45)Glaeken napisał(a):  całkowity brak klimatu typowego dla ST
Tutaj jest "hit and miss". Za dużo pew-pew i wybuchów jak dla mnie. Star Trek jednak jest o czymś innym niż Gwiezdne Wojny, a Abrams, jako zadeklarowany fan GW i do tego średnio świadomy w temacie ST (sam się przyznał, że nie oglądał za dzieciaka) chyba traktował te filmy jako swoistą przymiarkę do GW - co rzeczywiście się ziściło.

(10-06-2021, 07:45)Glaeken napisał(a):  Świetnie bawiłem się oglądając cała trylogię mimo jej oczywistych i drobnych mankamentów o których wspomniałeś. O nowych GW tego samego powiedzieć nie mogę... fatalne scenariusze i obsada wszystkich 3 częścu położyły końcówkę całej sagi już na starcie.
A jak dla mnie "Force Awakens" miał w sobie to coś i wydaje mi się, że Rian Johnson i Kathleen Kennedy, idąc pod prąd (albo właściwie z prądem poprawności politycznej i mody na dekonstrukcję bohaterów) położyli sprawy. FA pod bardzo wieloma względami jest remake'iem oryginalnej trylogii, takim swoistym the best of. Z tego co widzę panuje moda na swoisty rewizjonizm i jest wiele głosów ludzi, którzy przedkładają prequele GW nad ich sequele. Tego nie mogę zrozumieć. Nie jestem fanem GW (OT obejrzałem dopiero w wieku 18 lat co może być przyczyną tego stanu rzeczy, a ze ST obcowałem od pierwszych chwil TNG na TVP1) ale jak dla mnie z prequeli wieje nudą, czego nie można powiedzieć o sequelach (może poza sekwencjami na Kanto Bight czy jak to się tam pisze, które zostały do filmu wciśnięte tak strasznie na siłę, że to aż boli).

(10-06-2021, 07:45)Glaeken napisał(a):  Ba... nawet Scott nie poradził sobie na swoim własnym podwórku wracając po latach do sagi Obcego.
To chyba inny przypadek i kwestia pozostawienia zbyt dużej swobody twórcy oryginału. W przypadku GW chyba sequele padły pod presją Disney'a i całego komitetu wrzucających "świetne pomysły".

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu

Wiadomości w tym wątku
Star Trek - seriale i filmy - fire_caves - 09-06-2021, 15:34

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku