05-10-2023, 19:57
(04-10-2023, 22:54)HAL 9000 napisał(a): Ty się wypowiadasz na temat czegoś, czego nie widziałeś, nie znasz kontekstu, obejrzyj chociaż jeden filmik z "ciekawostkami", które wrzucałem.Ale mój komentarz przecież odnosił się do UMIEJĘTNOŚCI reżysera a nie tego, czy jest on megafanem i zna uniwersum na wylot.
Autorzy Ahsoki mogą być i największymi ultrasami SW i nawsadzać tam miliard easter eggów i referencji, ale bez odpowiednich umiejętności reżyserskich i scenariopisarskich stworzą słaby serial z miliardem odniesień i ciekawostek, które będą sobie wyłapywać ultrasi.
Ja chcę dostać dobrze opowiedzianą historię, która wciągnie mnie do świata przedstawionego i zaangażuje emocjonalnie w losy bohaterów, którym będę chciał kibicować. Po 2 epach obejrzanych Ahsoki wiedziałem, że tego nie dostanę i dałem sobie spokój.
Odpuszczam dalszą dyskusje, bo zdajesz się nie przyjmować krytycznych argumentów. Rozumiem, że Ci się podoba, ale zdrowo jest też umieć dostrzegać wady swoich ulubionych filmów/seriali (Mr. Robota uważam za masterpiece i najlepszy serial wszechczasów, ale jak nieco ochłonę, to potrafię przyznać, że ma dużo elementów, które mogą komuś nie pasować i które dałoby się zrobić lepiej/inaczej).
Ps. Ad Solo - tak, właśnie przez m.in. takie fikołki jak zmartwychwstanie Maula uważam ten film za jeden z najsłabszych w SW.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820