Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Sugestie odnośnie forum

Strony (126): « Wstecz 1 ... 107 108 109 110 111 ... 126 Dalej »

Opcje tematu
Sugestie odnośnie forum
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

#1,081
29-10-2022, 10:37
Te ostatnie sprawy ogarnięte. Mam wrażenie, że ostatnio trochę więcej postów pojawia się na forum, więc zgłoszenia na moderatora chętnie przyjmę. Wink

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

#1,082
29-10-2022, 11:06
(15-10-2022, 14:40)Gieferg napisał(a):  Wziąłem francuskie BD, bo wyszło najtaniej (na Amazon.pl). Verhoeven jeszcze mnie nie zawiódł, więc zaryzykowałem bez uprzedniego obejrzenia.
Gieferg napisał(a):A pierwszy na drugiej niby nie?
Przytoczyłem post o który pytasz i moim zdaniem nie. To jest post bardziej pasujący do tematu o Twojej kolekcji.
Chociaż do głównego wnosi tyle, że we Francji wydano ten film na BD więc w sumie może być. Natomiast jakbyś przy okazji dodał go do filmoskopu i podał link albo napisał krótkie info czy jest ono dla Ciebie pod kątem obrazu/dźwięku/dodatków satysfakcjonujące to uchodził by za wzór postu w temacie Wink.

(29-10-2022, 09:28)misfit napisał(a):  czas na poszukanie kogoś do pomocy aby utrzymać porządek na forum ? Smile

Tylko to nie powinna być osoba od sprzątania bo dość szybko jej się to znudzi albo popadnie w frustrację. Tak jak wcześniej wspomniałem taka osoba powinna mięć możliwość ukrywania w postach innych użytkowników całych lub części treści z OT dodając komentarz, że to nie powinno być tutaj. Tak aby te osoby się nauczyły, że przed napisaniem postu należy się zastanowić gdzie go dodać a nie miały wywalone na zasadzie 'admin/moderator posprząta'.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

#1,083
29-10-2022, 11:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2022, 11:29 przez Gieferg.)
Cytat:Przytoczyłem post o który pytasz i moim zdaniem nie. To jest post bardziej pasujący do tematu o Twojej kolekcji.

To jest post mówiący o tym, gdzie można dostać najtaniej film, którego tyczy się temat i jest tam gdzie powinien, bo ta informacja jest użyteczna dla każdego zainteresowanego filmem (komu nie przeszkadza brak angielskich napisów w tym wydaniu - a te i tak są podobno kiepskie Tongue), a temat o mojej kolekcji może wielu osób nie interesować.

Przesadzasz w tym momencie.

A poza tym - na starym forum (przynajmniej na początku, ne pamiętam czy do końca) o filmie gadało się w tym samym temacie co o wydaniach i zważywszy na to, że tutaj dyskusje o samych filmach to i tak rzadkość, to by miało więcej sensu. Całe osobne subforum o filmach, gdzie zakłada się tematy o takich samych tytułach jak w dziale o wydaniach jak dla mnie jest zbyteczne i tylko wprowadza zamieszanie, bo czasem przez to ludzie piszą nie w tym temacie co trzeba.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

#1,084
29-10-2022, 13:44
(29-10-2022, 11:26)Gieferg napisał(a):  To jest post mówiący o tym, gdzie można dostać najtaniej film, którego tyczy się temat i jest tam gdzie powinien, bo ta informacja jest użyteczna dla każdego zainteresowanego filmem

Od tego jest temat o promocjach Smile. Informacje o cenach bardzo szybko przestają być aktualne i post staje się bezużyteczny albo wywoła dyskusję 'a tu jest taniej/nigdy za ten film tyle bym nie dał' i mamy kolejne zaśmiecenie tematu. Dział 'Wydania Blu-ray i DVD' jest 'sercem' tego forum i dla mnie tematy tam powinny być bazą wiedzy gdzie użytkownik, który będzie chciał kupić wydanie z jakimś filmem będzie mógł znaleźć informacje/opinie na temat różnych wydań i nie będzie musiał przebijać się przez kilka stron postów o 'dupie Maryni'.

(29-10-2022, 11:26)Gieferg napisał(a):  komu nie przeszkadza brak angielskich napisów w tym wydaniu - a te i tak są podobno kiepskie Tongue
I ta informacja dodana do Twojego postu o wydaniu francuskim spowodowałaby, że byłby on bardzo na miejscu ale zamiast tego jest wstawka o Twoich upodobaniach, która rozpoczęła OT. Może warto jeszcze jedną modyfikację postu zrobić Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

#1,085
30-10-2022, 06:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2022, 07:03 przez Gieferg.)
Cytat:Od tego jest temat o promocjach
Nic mi nie wiadomo o tym, żeby to była jakaś promocja.

Cytat:Dział 'Wydania Blu-ray i DVD' jest 'sercem' tego forum i dla mnie tematy tam powinny być
Dla Ciebie.
A ja, ogólnie rzecz ujmując, nie zgadzam się z aż tak sztywnym podejściem do tej kwestii, jakie prezentujesz i tyle w temacie z mojej strony.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

#1,086
30-10-2022, 08:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2022, 08:41 przez misfit.)
(29-10-2022, 11:26)Gieferg napisał(a):  A poza tym - na starym forum (przynajmniej na początku, ne pamiętam czy do końca) o filmie gadało się w tym samym temacie co o wydaniach i zważywszy na to, że tutaj dyskusje o samych filmach to i tak rzadkość, to by miało więcej sensu.

Piszesz o kolekcjonerdvd ? Trafiłem na to forum dość późno, ale pamiętam, że przynajmniej od czasu jak tam trafiłem to był porządek w dziale wydań. W przeciwieństwie do hdtvpolska, gdzie do szewskiej pasji doprowadzało mnie to, że raz po raz trzeba się było przekrzykiwać w tematach pomiędzy tymi, którzy chcieli rozmawiać o wydaniach, a tymi, którzy pisali o filmie czy zupełnie czymś innym. Administracja w ogóle nie reagowała na prośby o zrobienie porządku w dziale Blu-ray i zgodnie z obietnicą ograniczyłem moją aktywność na tamtym forum do absolutnego minimum. Tę samą zasadę stosuję w każdym miejscu, więc jeśli kiedyś forum filmożerców połączyłoby działy o filmie i wydaniowym to reakcja z mojej strony byłaby taka sama.
O burdelu jaki to tworzy nie będę nawet wspominał, wystarczy spojrzeć na forum.blu-ray.com - jeśli nie czyta się danego tematu na bieżąco to znalezienie jakichś cennych rzeczy o wydaniu zajmuje mnóstwo czasu.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

#1,087
30-10-2022, 09:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2022, 09:10 przez Gieferg.)
Cytat:Piszesz o kolekcjonerdvd ?
Tak.
Nigdy mi nie przeszkadzało że czasem trafił się jakiś post o samym filmie (bo większych dyskusji o tym to za bardzo nie było, tutaj też nie ma, dział o filmach jest od jakiegoś czasu praktycznie martwy), ale rozumiem, że komuś to nie pasuje.

Natomiast czepianie się Kirka posta, w którym wspomniałem o tym, które wydanie kupiłem, to już przegięcie. Od zawsze w tematach o wydaniach wrzucało się takie info, choćby po to, żeby inni wiedzieli, że ktoś ma jakieś wydanie i mogli o nie spytać, jeśli mieli jakieś wątpliwości.

PS. HDTVPolska to ogólnie była porażka jeśli chodzi o dział poświęcony wydaniom filmów.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#1,088
30-10-2022, 09:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2022, 09:59 przez misfit.)
Z jednego posta o filmie w kilka dni może się wygenerować dyskusja na kilka stron, np. jeśli zetną się ze sobą dwa mocne charaktery, patrz np. dyskusja o Batmanie Reevsa w temacie "Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych" Smile

Po co nam to w dziale DVD/Blu-ray ? Jest dobrze tak jak jest, a do dyskusji o filmie jest osobny dział i setki innych serwisów w sieci.

(30-10-2022, 09:09)Gieferg napisał(a):  PS. HDTVPolska to ogólnie była porażka jeśli chodzi o dział poświęcony wydaniom filmów.

W początkowych kilku latach było w miarę ok, ale później Blu-ray większości spowszedniał i osoby chcące dyskutować o wydaniach stały się mniejszością i skończyło się tak jak można się tego było spodziewać - ci od wydań znaleźli sobie nowe, dużo lepsze dla siebie miejsce, a ci od filmów też - tym bardziej, że te dyskusje o filmach były tam na wyjątkowo słabym poziomie, z wieloma pyskówkami, itd.

EDIT: Tak w ogóle to moje zdanie jest takie, że jeśli dopuszczamy takie ogólne tematy jak "Oglądamy filmy z kolekcji" czy "Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych" to nie powinno tam być zezwolenia na jakieś większe dyskusje. W obecnej formie to jest dla mnie jeden wielki śmietnik.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

#1,089
31-10-2022, 14:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-10-2022, 14:57 przez Daras.)
Misfit napisał:
Tak w ogóle to moje zdanie jest takie, że jeśli dopuszczamy takie ogólne tematy jak "Oglądamy filmy z kolekcji" czy "…

Dopuszczamy? A dlaczego nie? To forum filmowe!
Z dużym zainteresowaniem czytam posty o obejrzanych filmach, może za za wyjątkiem gatunków, które mnie kompletnie nie ciekawią.
Problem z dyskusjami ad vocem? Większego nie zauważam. Jeśli ktoś ma ochotę skomentować dany wpis – czemu nie!
Jeśli już – bardziej irytują mnie uwagi typu kupiłem / sprzedałem (musiałbym wszystko przekopać aby znaleźć przykłady), bo one „zasypują” niekiedy ciekawe recenzje.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#1,090
31-10-2022, 15:05
Bo od tego typu rzeczy powinien być dział Filmy. Ale większości osób, nie wiedzieć czemu, nie chce się zakładać nowych tematów poświęconych konkretnemu filmowi i wolą walnąć posta do jakiegoś ogólnego tematu. Sęk w tym, że po pewnym czasie to wszystko ginie w gąszczu reszty - więc w sumie lenistwo nie popłaca w dłuższej perspektywie.

Odpowiedz
Strony (126): « Wstecz 1 ... 107 108 109 110 111 ... 126 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku