12-11-2021, 16:58
Nie chodzi czasem o GUMMO [1997], polski tytuł SKRAWKI?
https://www.filmweb.pl/film/Skrawki-1997-32704
https://www.filmweb.pl/film/Skrawki-1997-32704
|
Szukam filmu
|
|
12-11-2021, 16:58
Nie chodzi czasem o GUMMO [1997], polski tytuł SKRAWKI? https://www.filmweb.pl/film/Skrawki-1997-32704
17-12-2021, 19:35
Witam, szukam pewnego filmu który oglądałem z 10+ lat temu, był to bodajże horror, jedyne sceny jakie pamiętam to jak gdzieś z poczatku filmu widać duży dom gdzieś na wsi, mieszka w nim jakaś kobieta[chyba blondynka] i w pewnym momencie facet[raczej grubo starszy] siedzi w ciężarówce[Takiej mniejszej dostawczej] i robi sobie dobrze głową jakiejś wcześniej zabitej kobiety[lol], później wyrzuca tę głowę z samochodu i reszta filmu jest chyba o tym że ta kobieta ucieka przed tym facetem, jest też scena jak chyba na stacji paliwowej ten facet zabija kasjera piłą/siekierą, kompletnie nie pamiętam reszty filmu, tylko te momenty utkwiły mi w głowie.
19-12-2021, 22:50
Witam i pozdrawiam wszystkich. Proszę o pomoc w odnalezieniu tytułu filmu. Postaram się jak najkrócej streścić fabułę w punktach. Małżeństwo arabskie. Z córka. Żona odchodzi od męża w separację. Mąż zostaje z nastoletnia córką i chorym ojcem. Nie radzi sobie. Zatrudnia do ojca opiekunkę. Opiekunka nie przyznaje się, że jest w ciąży. Pracuje po kryjomu. Ojciec chory na alzheimera wychodzi z domu. Opiekunka goniąc go wpada pod samochód. W skutek tego poroniła. Oskarża pracodawcę o utratę dziecka wskutek pobicia. Boi się przyznać mężowi, że pracowała i poroniła ze swojej winy. Mąż żąda satysfakcji najpierw poprzez sąd a następnie żąda rewanżu krwi. Żona, pomimo separacji pomaga mężowi i doprowadza do przyznania się poszkodowanej. Film zapewne produkcji arabskiej. Jeśli ktoś kojarzy tytuł, proszę o przypomnienie.
19-12-2021, 22:55
tak jak wspomnieli Panowie wcześniej, nie ten wątek, ale zanim usuną do kosza, powiem, że chodzi o irańskie, nagrodzone nie tylko Oskarem, Rozstanie w reżyserii genialnego Asghara Farhadiego
20-12-2021, 18:10
Wielkie dzięki. Miałem ten film kiedyś ale z oryginalnym tytułem. Za nic nie mogłem skojarzyć. Jak napisałeś, doskonały film i praca reżyserska na medal. Pozdrawiam.
22-12-2021, 10:44
Cześć, szukam filmu który jest w klimatach american pie. Zbyt wiele z fabuły nie pamiętam ale była to komedia o studentach którzy chcieli dostać się do bractwa. Musieli wykonywać jakieś zadania, a może musieli przechodzić jakieś próby, już nie pamiętam. Na pewno zapamiętałem scenę w której chętni dołączenia do bractwa stali w kółku, w środku był tort i się masturbowali na niego, ostatni który doszedł musiał go zjeść ![]()
24-12-2021, 12:37
Cześć, Szukam filmu, który leciał kiedyś na Polsacie: Młody chłopak ratuje jakiegoś uciekiniera, poszukiwanego przez policje na morzu. Chłopak początkowo mieszka z siostrą i jej mężem, ale siostra ucieka z tego domu. Już jako dorosły pracuje na kutrze i maluje- ktoś wykupuje jego dzieła i bohater wyprowadza się do miasta a tam odnajduje dziewczynę z sąsiedztwa, w której był zakochany. Z góry dziękuje za pomoc
24-12-2021, 14:04
Wielkie Nadzieje. wydaje mi sie, ze w tym przypadku chodzi o moja ulubiona wersje Cuarona, z jedna z ostatnich duzych ról de Niro, znakomitym Ethanem Hawkem i swietna ścieżką dzwiekowa, m.in. Pulp. Mam na dvd, ale chyba w Japonii jakis czas temu pojawila sie na blu. Moze kiedys kupie
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |