Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Terminator - seria

Strony (97): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

11-12-2021, 22:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2021, 22:51 przez Gieferg.)
Wtedy wydadzą 10 płytowe wydanie z zupełnie nowymi kombinacjami ścieżek audio Tongue

W sumie to może podeślę im te 10 ścieżek lektorskich, które mam do T2 i dopiero wtedy pokażą na co ich stać?

Płyta 1 - DVD 1.78:1 lektorzy Łukomski, Knapik 1, Śląski
Płyta 2 - Blu-ray 2.35:1 lektorzy Brzostyński, Popłonikowski + dubbing
Płyta 3 - DVD 4:3 (kastrat) - lektorzy Łukomski, Szołajski + śląski dubbing
Płyta 4 - Blu-ray. 1.78:1 - dubbing śląski
Płyta 5 - Blu-ray 2.35:1 - dubbing kaszubski + Knapik1, Knapik 2, Knapik 3
Płyta 6 - 4K UHD - dubbing śląski
Płyta 7 - 4K UHD HDR - dubbing śląski + lektor śląski + Ciunel
Płyta 8 - 4K UHD SDR - lektor Popłonikowski, dubbing staropolski
Płyta 9 - Blu-ray. 1.78:1 z wyświetlanym w dolnym rogu facetem pokazującym w języku migowym
Płyta 10 - to samo co wyżej, ale migający gość w 3D
Płyta 11 - DVD wersja czarno-biała w 2.35:1 z dubbingiem śląskim

itd. itp.

Możliwości są nieograniczone, moga spokojnie zrobić wydanie 100-płytowe.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

12-12-2021, 17:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021, 17:33 przez prodarek.)
Chodzą słuchy że na rozszerzonej jest gudowski a nie szołajski...na dodatek błąd nad papierze i w menu...

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

12-12-2021, 17:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021, 17:47 przez Gieferg.)
Bo na rozszerzonej raczej nikt inny niż Gudowski być nie powinien. Od początku wyglądało podejrzanie.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

12-12-2021, 17:46
A widzisz gdzieś na rozpisce Gudowskiego? rozpiska mówi o Szołajski 2.0 a w menu płyty jest napisane Lucjan Szołajski 5.1 ... amatorka

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

12-12-2021, 17:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021, 17:57 przez Gieferg.)
A gdzie ja mówię, że widzę? Mówię, że o ile mi wiadomo, rozszerzonej nikt poza Gudowskim nigdy nie czytał. Mogliby sobie nagrać nowe audio, ale żeby to przeczytał Szołajski to by musieli poprosić o pomoc jakiegoś nekromantę.

Waliło amatorszczyzną od samego początku, ci ludzie kompletnie nie wiedzą co robią i żaden fail mnie tu już nie zdziwi.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

12-12-2021, 18:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021, 18:08 przez prodarek.)
Niby tak ale Knapika a już najbardziej Szołajskiego na płycie nikt się na pewno nie spodziewał.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

12-12-2021, 18:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021, 18:19 przez Kirek. Powód edycji: literówka )
Gieferg jak spojrzysz dalej niż czubek własnego nosa (bo mnie to nie interesuje/ bo ja sobie to zrobię lepiej) to jednak w tym wydaniu jest kilka rzeczy które mogą być ciekawe dla fanów filmu, szczególnie tych którzy nie grzebią przy wydaniach oraz nie mają możliwości dodawania polskich napisów albo zwyczajnie im się nie chce (a moim zdaniem takich jest większość).

1. UHD z HDR i PL - i co z tego, że słabym HDR, w końcu pojawiło się wydanie z PL jakościowo takie jak w innych krajach

2. BD z wersją rozszerzoną i dodatkami - czyli pierwsze wydanie na BD wersji rozszerzonej z PL, dodatki z PL to też dobra rzecz. TeenWolf wspominał, że jakość filmu jest zauważalnie gorsza od wersji kinowej ale zakładam, że i tak będzie lepsza od dostępnego DVD

3. BD 3D - czyli pierwsze wydanie 3D z PL

4. Polski dubbing, lektorzy (w tym śląski) - są to dodatki, które jednym się spodobają, innym nie a dla innych będą obojętne bo oglądają tylko z napisami ale są i mamy wybór

5. Prawdziwy (a nie jakieś czarne monolity z tekturkami) steelbook i w dodatku z tytułem w języku polskim. Grafika to ponownie kwestia gustu.

6. Warto też docenić, że w przeciwieństwie do innych polskich dystrybutorów nie poszli w oszczędności czyli płyta UHD to BD100 bez próby upychania tego na BD50, płyty są tłoczone a oryginalne ścieżki dźwiękowe najlepsze dostępne.

I moim zdaniem te punkty można zaliczyć Studio N na plus. Oczywiście jest sporo zastrzeżeń co do tego jak zostało to wydane czyli albo pojedyncze wydania bez HDR albo przepełnione wydania z bublami typu "kastrat" ale na pewno nie krytykowałbym ich za wszystko. Możliwe, że w późniejszym czasie doczekamy się kolejnych wydań które bardziej przypasują tym niezadowolnym. Sam z chęcią zaopatrzyłbym się w wydanie tylko z dwoma płytami UHD z HDR + BD z wersją rozszerzoną i dodatkami. Zresztą osoby, które nie są zainteresowane UHD mają już do dyspozycji standardowe wydanie BD.

To ich pierwsze wydania i najwyraźniej dopiero się uczą (dodanie HDR może świadczyć o tym, że nauka idzie w dobrą stronę). Mam nadzieję, że nie będą zbyt stratni po zabawach z T2 (wyłączność dla dvdmax też raczej nie sprzyja zwiększeniu sprzedaży) i dostaniemy od nich kilka innych tytułów, których wydania może będą budzić już mniej kontrowersji.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

12-12-2021, 18:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2021, 18:42 przez Gieferg.)
Partactwo będę nazywał tylko i wyłącznie partactwem. Jak coś im sie uda dobrze wydać, wtedy przyjdzie czas na pochwały. Problem w tym, że jeszcze nawet nie zapowiedzieli żadnych wydań poza jednym filmem.

---

I tak, jakby się ktoś jeszcze zastanawiał - na płycie z rozszerzoną jest Gudowski podpisany jako Szołajski.

Odpowiedz
Offline TeenWolf
Użytkownik
Liczba postów: 55
Reputacja: 6

12-12-2021, 19:45
Ponieważ rozgorzała dyskusja na temat, kto jest lektorem w wersji rozszerzonej na BD w Steelbooku Studia N, postanowiłem wyciągnąć ze swojej starej kolekcji DVD Terminatora 2 od Vision. Nie jestem znawcą lektorów i nigdy się tym nie interesowałem, bo nie oglądam filmów z tą opcją. Ale mogę potwierdzić (wsłuchałem się w kilku sekwencjach), że lektor na płycie QDVD od Vision, to ten sam lektor co na BD wersja rozszerzona od Studia N w steelbooku. Czyli według informacji w w Filmoskopie dotyczącej wydania Vision z 2004 roku jest to Maciej Gudowski.

Menu wersji rozszerzonej BD ma dodatkowe Extras (bardzo skromne). Poniżej zdjęcia:

1.QDVD Vision
oraz
2. menu dodatków wersji rozszerzonej BD od Studia N
3. menu opcji językowych wersji rozszerzonej od Studia N.

Pomimo tych błędów i wpadek ja jestem zadowolony i doceniam, że ktoś w Polsce wydał Terminatora 2 na UHD. Mogliśmy przecież nie mieć w ogóle wydania UHD z polską wersją.
Najbardziej brakuje mi wersji rozszerzonej na UHD albo chociaż porządnego transferu na BD tej wersji. Może kiedyś...

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

12-12-2021, 19:52
@TeenWolf a sprawdź czy Szołajski na DVD to ten sam:

Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 77 78 79 80 81 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku