Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Terminator - seria

Strony (97): « Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

19-08-2017, 09:27
Sęk w tym, że na tym zwiastunie nie jest blado - przynajmniej nie w porównaniu do dotychczasowych BD (i DVD, skoro oba są z tego samego mastera).

http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=113657

http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=113658

http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=113662

Ale nie ma co kruszyć kopii bo na razie nie wiemy jak pod względem kolorków będzie się prezentował ten remaster na BD/UHD, tym bardziej skoro same zwiastuny potrafią się mocno między sobą różnić w tym aspekcie. O detalach obrazu nawet nie wspominam - youtube jest jednym z najgorszych miejsc do oceny tegoż.
Jako przedsmak poniżej porównanie tego samego kadru z youtube'a i z lepszej jakości zwiastuna.

http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=113668

http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=113666

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,038
Reputacja: 81

29-08-2017, 22:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2017, 22:52 przez paniron.)
Ja właśnie wróciłem z seansu ?

Jak na mój gust jest bardzo dobrze, choć musicie wsiąść poprawkę na moja mniejsza czy większa ignorancje co do spraw technicznych.
T2 udało mi się wcześniej dwukrotnie w kinie oglądać. Kilka lat temu, wiec ciężko porównać poszczególne ujęcia.
Ale tym razem nawet laik powinien dostrzec różnice. Dla mnie jest kolosalna. Szczególnie druga polowa filmu, gdzie większość scen to plenery ciemne, kręcone w nocy. To chyba najbardziej co mi się rzuciło w oczy - czerń w miejscach gdzie ma być czarno. Reszta kolorów wydaje się ok. I w ogóle obraz był dużo czystszy niż to widywałem wcześniej.

Jeżeli zaś chodzi o 3D to też nie ma się do czego przyczepić. Szczególnie fajnie wyglądały ślady po trafieniach u Roberta.
W 2D widać ze ma te ,,rany" podoczepiane do koszuli. Teraz jak jest jakaś większa dziura to i owszem, brzegi tych miejsc dalej wychodzą minimalnie przed koszule, ale środki zdecydowanie są w ciele T1000. Widać, że rana jest głęboko w środku.

I'll be back.

Odpowiedz
Offline GOLUMN
Stały bywalec
Liczba postów: 408
Reputacja: 10

30-08-2017, 08:14
Gdzie byłeś na seansie?

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

30-08-2017, 10:11
Jak różnice w filmie? Jak wiemy szyby z ciężarówki prowadzonej przez T-1000 nie wypadają, a kilkukrotnie twarz dublerów zastąpiła twarz Arniego. Czy w scenie skoku do kanału burzowego na motorze też jest twarz Arnolda? No i czy scena z rozwalającą się głową T-1000 w Pescadero wygląda tak ciulowo jak w clipie na youtube, czy może tak jak w 1991 roku?
Co powiesz o kolorystyce?

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod

30-08-2017, 11:07
(30-08-2017, 08:14)GOLUMN napisał(a):  Gdzie byłeś na seansie?

Ja mieszkam w UK ;-)

(30-08-2017, 10:11)Juby napisał(a):  Czy w scenie skoku do kanału burzowego na motorze też jest twarz Arnolda?

Tak mi się wydaje. Nie ma też śladu po korekcji linek, które trzymały motor, ale tego się można było spodziewać.

Szyby nie wypadają i chyba przednie koło pod kierowca nie "łamie się" tak bardzo jak w oryginale.

Tych różnic pewnie jest sporo, ja nie specjalnie starałem się je wyłapać. Pewnie wkrótce na zagranicznych stronach pojawia się rzeczy wyłapane przez fanów.

Pamiętam jeszcze, że nie widać prawdziwej ręki Arnolda w scenie, gdy wyrywa mechaniczne ramie z koła zębatego. W reżyserskiej wersji jego rękę było widać przez dłuższy moment, nie pamiętam jak było w wersji kinowej. W każdy razie teraz jej nie ma ;-)

Co do wybuchającej głowy; mi ta scena nigdy nie przeszkadzała. Filmików na YouTube nie oglądam. Dla mnie wygląda ok, ktoś inny się przyczepi...

Tak samo kolorystyka, dla mnie obraz wygladal bardzo, bardzo dobrze. Czyste i żywe kolory, a najbardziej rzuciła mi się w oczy czerń. Pamiętam obraz sprzed masteringiem, i w porównaniu z nowa wersja jest dużo lepiej. Stara wersja taka wyplowiala można by rzec. Oczywiście to moje subiektywne zdanie. Ja nie analizuje poszczególnych scen w trakcie oglądania. Wkrótce będzie pełno analiz w necie ;-)

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

30-08-2017, 12:28
A jak frekwencja? Dużo ludzi było na seansie? Starsi czy młodzi przeważali wśród widzów?

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod

30-08-2017, 20:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2017, 20:24 przez paniron.)
(30-08-2017, 12:28)Mister Tadeo napisał(a):  jak frekwencja? Dużo ludzi było na seansie? Starsi czy młodzi przeważali wśród widzów?

Nie wiem czy to dobry temat ;-)

Średnia sala, jakieś 60% miejsc zajęta w większości przez ludzi w moim wieku czyli 30+, byli i starsi, trochę młodych ale niewiele. Raczej przeważało towarzystwo pamiętające oryginal z kina bądź VHS.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

01-09-2017, 08:44
Podobno premiera przeniesiona na 31 października, a kolekcjonerki z Endo-ręką do 7 listopada. Mowa na razie o USA.
https://skynetsarmy.wordpress.com/2017/08/31/lionsgate-postpones-the-release-of-terminator-2-judgment-day-on-home-video/

Póki co, nic nie zamawiam. Poczekam na opinie i recenzje wydania. Jeśli będzie git to zamówię, albo poproszę któregoś Mikołaja o prezent pod choinkę.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

01-09-2017, 09:01
Właśnie zerknąłem na imdb.com na daty premier T2 3D w poszczególnych krajach. I co? Film Camerona jest już wyświetlany m. in. w Estonii, na Litwie, Łotwie i na Węgrzech, czyli rynkach o wiele mniejszych niż polski. Aż nie chce mi się dalej pisać.

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod

01-09-2017, 21:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2017, 21:28 przez paniron.)
(01-09-2017, 08:44)Juby napisał(a):  Podobno premiera przeniesiona na 31 października, a kolekcjonerki z Endo-ręką do 7 listopada. Mowa na razie o USA

W UK juz dwa tygodnie temu oglosili ze premiera na blu bedzie 30 pazdziernika --> https://www.theterminatorfans.com/wp-content/uploads/2017/08/T2-3D-UK-Home-Entertainment-Release.png

Z ciekawostek;

W UK film byl wyswietlany tylko w jeden dzien na 422 salach, co wystarczylo zeby zosatc numerem jeden zarabiajac £448,162 co stanowilo 17% ogolnego przychodu tego dnia.

Edit:
Na stronie wowhd --> http://www.wowhd.co.uk/terminator-2-judgment-day/031398263104
można składać pre-order na wydanie UHD za 14.73£, są tam też inne filmy UHD w podobnej cenie.

Mogę się mylić, ale wydaje mi się ze jest darmowa wysyłka do Polski

Edit 2:
Małe sprostowanie; prawdopodobnie region A

Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 13 14 15 16 17 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku