Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Terminator - seria

Strony (97): « Wstecz 1 ... 34 35 36 37 38 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,008
Reputacja: 127

29-08-2019, 14:39
A to niespodzianka. Big Grin Na Zavvi.com wystartował pre-order na steelbooka 4K UHD z filmem „Terminator 2: Dzień sądu”.

http://filmozercy.com/wpis/terminator-2-dzien-sadu-w-limitowanym-steelbooku-4k-uhd-ruszyl-pre-order

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Jedi-Matser
Jedi-Master
Liczba postów: 214
Reputacja: 7

02-09-2019, 15:03
Dysponuje ktoś screenami wydania Terminatora 2 na DVD od Kino Świat i wydania Blu-Ray też Kino Świat. Będę wdzięczny za wrzucenie.

Odpowiedz
Offline Jedi-Matser
Jedi-Master

02-09-2019, 16:15
Jeżeli nie screeny to może ktoś widział i wie jak się ma porównanie wydania QDVD do DVD Kino Świat i DVD Kino swiat do tożsamego Blu też Kino Świata? Znajomy chce kupić DVD z Kino Świata i pytał się o różnice w jakości obrazu. Ja mam tylko QDVD i nowy remaster na Blu więc za bardzo mu nie pomogłem, a on chce kupić ten film na DVD.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

02-09-2019, 17:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2019, 17:02 przez Gieferg.)
DVD od KŚ jak dla mnie lepsza jakość obrazu od QDVD, a Blu od KŚ niewiele lepsze niż ich DVD.

Z tym, że KŚ ma tylko wersję kinową (jak dla mnie lepszą), nie ma żadnych dodatków no i ma słabsze tłumaczenie niż QDVD.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Jedi-Matser
Jedi-Master

02-09-2019, 17:07
Dzięki za odpowiedż, a to że Kino Świat ma wersję kinową to wiem i dla mnie też lepsza jest ta wersja. Chodziło tylko o jakość obrazu między QDVD, a płytami Kino Świata. Czyli między DVD Kino świata, a ich blu praktycznie bardzo mała różnica w obrazie?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

02-09-2019, 17:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2019, 17:15 przez Gieferg.)
Jak dla mnie mała, zaznaczę jednak, że blu KŚ widziałem tylko na screenshotach gdzie wyglądało praktycznie identycznie jak stare amerykańskie wydanie BD (to starsze bez DNRu jak w Skynet Edition), które widziałem także w całości w ruchu i które jest niewiele lepsze (ale wciąż lepsze) niż DVD KŚ.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,580
Reputacja: 40

02-09-2019, 18:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2019, 18:42 przez Nfsfan83.)
Ja mam Kino Świat DVD kinową wersję i jakość jest bardzo bliska tego jak tutaj wersja DE:

http://sd.caps-a-holic.com/vergleich.php?vergleichID=69

Odpowiedz
Offline Jedi-Matser
Jedi-Master

03-09-2019, 12:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2019, 12:32 przez Jedi-Matser.)
No i dotarła do kolegi przesyłka z Terminatorem 2 DVD Kino Świat z ciekawości obejrzałem trochę tego DVD i różnica do mojego QDVD
na telewizorze 40 cali znaczna na plus Kino Świata. Mam w kolekcji Rambo Pierwszą Krew na Blu Ray od Kino Świat i jakość między tym Terminatorem na DVD, a blu Rambo jest minimalna i jak tak samo prezentuje się porównanie do blu Terminatora 2 Kino Świata to powiem, że nie ma co płakać, że blu jest już niedostępne, albo za chore pieniądze. Kolega zadowolony i to najważniejsze. Póżniej sprawdziliśmy na moim tv 55 cali 4K i odtwarzaczu 4k z interpolacją DVD do 1080p i też bardzo dobrze.

Poradziłem koledze by w odtwarzaczu blu który posiada jak włącza film DVD ustawiał jak najniższą rozdzelczość w jego przypadku 578p/480p i jest więcej niż dobrze wytłumaczyłem mu, że jak ma w odtwarzaczu ustawione 1080p, a obraz żródłowy DVD oferuje mniejszą rozdzielczość to obraz może być gorszy. Teraz to ma prawie blu-raya z tym Terminatorem ?. Oczywiście wszystko zależy od jakości obrazu samego filmu na DVD. Odtwarzacze 4K mają tą przewagę, że posiadają tą interpolację poprawy obrazu.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

03-09-2019, 13:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2019, 13:28 przez Juby.)
Blu jest niedostępne, albo za chore pieniądze? A DVD to co, dostępne od ręki i w dobrej cenie? Mogę spytać skąd kolega kupił i ile zapłacił? Big Grin

Ja nie wiem, czy jednak nie pójdę w Blu-ray, z ciekawości jak prezentuje się nowy remaster w ruchu + nigdzie nie mogę znaleźć dokumentu T2: Reprogramming The Terminator z materiałów dodatkowych, którego z chęcią bym obejrzał. Ale muszę poczkać na jakąś okazję, albo jak ktoś wpadnie na pomysł, żeby sprawić mi taki prezent, bo nie chcę wydawać kasy na tak wadliwy produkt. Tongue

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline lukee
Stały bywalec
Liczba postów: 492
Reputacja: 30

03-09-2019, 14:11
(03-09-2019, 13:25)Juby napisał(a):  A DVD to co, dostępne od ręki i w dobrej cenie?
Na dvd max chyba ze ok 50zł nowka jesli chodzi Ci o to z kinoswiat. Polecam posprawdzac cex bo tam za 10 zl tylko trzeba by dopytywac czy maja to akurat wydanie.

Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 34 35 36 37 38 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku