Ja nie mam pewności z którego kraju ale to chyba jest wydanie od mgm (kolega pearlzfan mnie ubiegł). Zdjęcie okładki z tekstem "un film di..." sugeruję włoskie wydanie (o ile jest prawdziwe). Jak chcesz mieć pewność pytaj sprzedawcy albo szukaj w archiwum allegro :-)
Terminator - seria
|
26-08-2021, 21:30
To jest włoskie wydanie, mam to samo.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
26-08-2021, 21:55
Czy wydaje mi się czy nas polaków nie stać na polskie wydania bo cena polskiego wydania Terminatora na blu-ray to 150-300 zł a włoskiego 60...Ciekawe czy włosi też szukają w polsce swoich wydań :-)
26-08-2021, 22:25
Dawno nie czytałem tak idiotycznego postu, gdyby Polacy w Polsce mieli ceny jak WIĘKSZOŚĆ krajów w Europie niczego nie musieli by szukać. Dla twojej informacji taki T1 u włochów aktualnie w promocji za 5 euro. (26-08-2021, 21:55)matswat napisał(a): Ciekawe czy włosi też szukają w polsce swoich wydańTak dup... bo tylko one chyba są tańsze.
* Oppo 83/93/105D, Panasonic UB824/424/900/150, Apple TV 4K
* Panasonic S-VHS NV-HS960, Pioneer DVR-560 Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami do płyt
27-08-2021, 20:54
W końcu się ktoś zlitował. Daras napisał: Pytanie do wszystkich, którzy porównali: Czy polskie wydanie SDR jest faktycznie (aż tak) słabe względem zachodniej edycji HDR? Misfit naisał: (…) W polskiej edycji nie tylko nie uświadczymy obrazu w systemie HDR, ale również szerokiej palety kolorów będącej standardem formatu Ultra HD. Straty wynikające z podjęcia takiej, a nie innej decyzji nie są tak duże, jak mogłoby się to zdawać na pierwszy rzut oka, a to z tego powodu, iż HDR został wprowadzony dość oszczędnie w drugiej odsłonie „Terminatora”. (…) Skoro więc polska edycja UHD pozbawiona jest szerokiej palety barw i obrazu w systemie HDR, a ponadto ciężko dostrzec poprawę w szczegółowości obrazu względem zachodnich edycji Blu-ray po rekonstrukcji, możesz się drogi Czytelniku zastanawiać, jaki jest sens dopłacania kilkudziesięciu złotych? Odpowiadam więc, że płyta UHD ma średnią przepływność obrazu na poziomie ~45 Mb/s (HEVC), a co za tym idzie – odznacza się lepszą kompresją obrazu oraz płynniejszymi przejściami tonalnymi w stosunku do zwykłego Blu-raya. Zasługa w tym również 10-bitowej głębi kolorów, która cechuje się 1024 poziomami odcieni szarości dla każdej składowej koloru vs. 8 bit i 256 odcieni koloru na Blu-ray. Na płycie UHD nie uświadczymy więc bandingu, który z kolei nie raz daje o sobie znać w nocnych scenach na niebieskim krążku… (...) Zachęcam do lektury całego tekstu, do którego wcześniej podał link Kirek. Można tam znaleźć od groma informacji ułatwiających podjęcie decyzji zakupowych. Tego mi właśnie brakowało. P.S. Wybrałem cytaty, które są dla mnie istotne ze względu na sprzęt jakim obecnie dysponuję. Niemniej na prawdziwe HDR mogę chodzić (z płytami) do sąsiada, gdyż ten w tej materii mnie wyprzedził.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
28-08-2021, 12:24
Tak z ciekawości jaka jest geneza DNR? I czemu to wpieprzają tak nachalnie? https://filmozercy.com/screencomp/terminator-2-dzien-sadu-terminator-2-judgment-day-bd-niemiecki-2010-stary-transfer-4k-uhd-polski-2021-nowy-transfer-45676/#3 T1000 w drzwiach u zastęptczych jakie masło na twarzy ale krostę blisko brody uwidocznili, ujnia, że szok.
28-08-2021, 14:19
Misfit napisał: Pod koniec 2015 roku gruchnęła długo oczekiwana wiadomość, iż trwają prace nad konwersją 3D drugiej odsłony „Terminatora” i na jej potrzeby wykonano nowy skan negatywu 35 mm w rozdzielczości 4K, który miał zapewnić filmowi nową świeżość. Chyba czegoś nie doczytałem. Z jakiego powodu polskie wydanie 4K jest upscalem, tak jak wcześniej ktoś pisał na forum?
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
28-08-2021, 15:17
Cytat:Z jakiego powodu polskie wydanie 4K jest upscalemZ takiego, że każde nim jest.
28-08-2021, 15:41
Zatem zrobiono skan 4K z 35 mm, czy nie? Jeśli tak, to po co?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |