17-12-2023, 15:27
Ktoś widział linki na brytyjskim amazonie na preorder The Abyss? Jedyna premiera na UHD z zapowiedzianych filmów Camerona na UHD której nie idzie znalezc.
|
The Abyss (Otchłań/Głębia)
|
|
17-12-2023, 15:27
Ktoś widział linki na brytyjskim amazonie na preorder The Abyss? Jedyna premiera na UHD z zapowiedzianych filmów Camerona na UHD której nie idzie znalezc.
17-12-2023, 16:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2023, 16:59 przez ILSA FAUST.)
(17-12-2023, 15:27)Danus napisał(a): Ktoś widział linki na brytyjskim amazonie na preorder The Abyss? Jedyna premiera na UHD z zapowiedzianych filmów Camerona na UHD której nie idzie znalezc. The Abyss 4K będzie zablokowany na rynek brytyjski z powodu oskarżeń o znęcanie się nad zwierzętami, w scenie ze szczurem (gdzie szczury są powszechnie używane do badań naukowych w medycynie) i ponoć ma dostać ocenzurowany montaż na rynek UK lub bana. Jak Cameron zabierze się za montaż/demontaż szczurowatej sceny po avatarze 5 to kolejne 10 lat czekania na The Abyss. Obawiam się także że inne bojówki szczurolubów na świecie mogą zablokować film także w innych krajach, więc jak tylko USA ogłoszą pre-order to składam zamówienie. ------------------------- Jak na ten moment w pierwszej kolejności AVATARY - wydania 4 dyskowe w Dolby Vision wychodzą w USA za 2 dni - ciekawe czy DPD dostarczy pod choinkę do mnie ![]() TITANIC - może w promce za pół roku (dla porównania wersji filmowej do wersji 4K - ciekawie mogą wyglądać seanse jeden po drugim) True Lies - może w promce za pół roku (głównie dla pozyskania dysku 2K) Aliens - może w promce za pół roku (albo jak się recki z wydania fizycznego w ruchu pojawią i sprawa się wyjaśni szybciej) The Abyss - może w USA wyjdzie, na razie mamy bana i tytuł pochłonęła głębia... No i co wyszło z tego szumnie, dumnie zapowiadanego projektu. Wystarczyło zlecić to komuś parę lat temu bez udziału Camerona ---------------- The Abyss - jest PRE-ORDER na Amazon France, złożyłem oczywiście, ale średnio ufam na ten moment bo data wydania jest na czerwiec 2025 (chyba, ze tyle czasu Cameron potrzebuje na demontaż szczura), tak czy inaczej proszę oto tajny link: https://www.amazon.fr/dp/B0CPYQLPS9?psc=1&smid=A1X6FK5RDHNB96&ref_=chk_typ_imgToDp
17-12-2023, 17:01
(17-12-2023, 16:23)ILSA FAUST napisał(a): Wystarczyło zlecić to komuś parę lat temu bez udziału CameronaProśba: jeśli nie masz o czymś pojęcia, to się nie wypowiadaj. Dzięki.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
17-12-2023, 20:59
(17-12-2023, 16:23)ILSA FAUST napisał(a): The Abyss 4K będzie zablokowany na rynek brytyjski z powodu oskarżeń o znęcanie się nad zwierzętamiA to potwierdzona informacja, czy też masz po prostu zwyczaj swoje opinie przedstawiać jako fakty?
17-12-2023, 21:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2023, 21:54 przez ILSA FAUST.)
(17-12-2023, 20:59)fire_caves napisał(a): A to potwierdzona informacja, czy też masz po prostu zwyczaj swoje opinie przedstawiać jako fakty? Aż taki inteligentny inaczej nie jestem aby tego szczura samodzielnie wymyśleć ![]() Brytyjskie źródło: A note for people waiting for a UK release of The Abyss… We’re still waiting on confirmation of a release, but it may be affected by historical BBFC mandated cuts to the scene where a rat breathes liquid oxygen (the rat was totally fine, but the BBFC had concerns of animal cruelty). While the BBFC have become much more relaxed in recent years, we can’t imagine that would extend to perceptions of animal cruelty, meaning that the studio would probably need to create a UK specific cut for any UK screenings and disc release, and may decide it’s not worth the cost. ------------- jedyny na ten moment pre-order wystartował we Francji: https://www.amazon.fr/dp/B0CPYQLPS9?psc=1&smid=A1X6FK5RDHNB96&ref_=chk_typ_imgToDp No cóż złożyłem ale nie ufam żabojadom, bo Amazon FR to akurat potrafi "dead links" wrzucić - preorder na czerwiec 2025, chyba, że to prawdziwa data premiery the Abbys po korekcie. A co tam czekaliśmy po 20 lat - poczekamy jeszcze półtora roku ![]() Jak Jankesy ogłoszą pre-order to będę spokojny. (17-12-2023, 17:01)Mierzwiak napisał(a): ILSA FAUST napisał(a): Cytat z samego Mierzwiaka: (15-12-2023, 18:58)Mierzwiak napisał(a): I tak, zgadzam się - reżyserzy mają zdecydowanie za dużo do powiedzeni przy remasterach. Nie odmawiam im prawa do tego, ale jednocześnie uważam, że studio powinno zadbać o swoje dziedzictwo i film powinien być zaprezentowany w a) najlepszej możliwej jakości b) być wierny temu, jak wyglądał (i brzmiał) gdy wchodził do kin. Jak dla mnie Cameron może sobie nawet wyrenderować swoje filmy od nowa i zrobić z nich rimejki z Na'vi w roli głównej pod jednym warunkiem - niech to będzie opatrzone jakimś fancy logiem "director's special edition" i stanowi DODATEK do prawilnego wydania.
Trzymajcie mnie... Piszesz Wystarczyło zlecić to komuś parę lat temu bez udziału Camerona więc odpowiadam, że nie masz o tym pojęcia, ponieważ żaden film Camerona, szczególnie zremasterowany, nie może się ukazać bez jego akceptacji. To jest prosty fakt. Z kolei moja opinia na temat tego, że reżyserzy nie powinni mieć nic do powiedzenia przy remasterach, szczególnie takich wypaczających filmy, to jest osobny temat, jeśli tego nie rozumiesz to już nie mój problem. PS. Nie przyszło ci do głowy, że twoje raportowanie na bieżąco jakie preordery składasz a) nic nie wnosi do tematu b) nikogo nie obchodzi? Pochwal się jak dostaniesz już wydanie ale nie tym, że na prawie 4 miesiące przed premierą klikasz sobie na amazonie, litości.
LG OLED 65" B8
17-12-2023, 22:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2023, 22:40 przez ILSA FAUST.)
(17-12-2023, 22:05)Mierzwiak napisał(a): Nie przyszło ci do głowy, że twoje raportowanie na bieżąco jakie preordery składasz a) nic nie wnosi do tematu b) nikogo nie obchodzi? Kolega Danus poprosił linka do pre-oredera the Abyss, więc dałem ![]() Pomyślałem, jak widać niesłusznie, że JEGO to obchodzi Kolega fire_caves chciał sprawdzić mnie czy nie wymyślam bajek, więc dałem ![]() Pomyślałem, jak widać niesłusznie, że JEGO to obchodzi Cameron i Disney chcą nas po raz kolejny wydoić na tych samych filmach, więc chciałem dać się wydoić ![]() Więc wystarczyło aby to zlecił takim profesjonalistom jak ty, dał parafkę na końcu i po sprawie. Bawił się z tą technologią kilka lat i co mamy - ból dupy - co tu dużo rozumieć, przecież wszystko jasne jak słońce.
17-12-2023, 22:59
(17-12-2023, 22:40)ILSA FAUST napisał(a):(17-12-2023, 22:05)Mierzwiak napisał(a): Nie przyszło ci do głowy, że twoje raportowanie na bieżąco jakie preordery składasz a) nic nie wnosi do tematu b) nikogo nie obchodzi? Dokładnie ILSA FAUST niech się wypowie w temacie o Obcym bo jest tego samego zdania co Ja, czyli Fox i Cameron chcą wycisnąć kasę od biednych kinomaniaków.
JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.
18-12-2023, 01:10
Po obejrzeniu kinowej wersji The Abyss w całości uspokajam - świetny remaster! Mam dokładnie zero zarzutów wobec kolorów i samej jakości obrazu, a obejrzałem "zaledwie" 24-gigowy stream. Wygląda to fantastycznie, i jeśli była tu jakaś zabawa ziarnem czy użycie AI, to na tyle subtelna, że dla mnie niezauważalna. Nie ma tu ani przesadzonej ostrości jak w przypadku Titanica, ani kuriozalnej, pozbawiającej obraz filmowości sterylności jak w Aliens. The Abyss wygląda dla mnie naturalnie i filmowo, jestem mega zadowolony z tego remastera, z obejrzeniem wersji specjalnej wstrzymuję się do zakupu UHD.
LG OLED 65" B8
18-12-2023, 08:04
(17-12-2023, 21:23)ILSA FAUST napisał(a): but it may be affected by historical BBFC mandated cutsNadal nie podałeś źródła, tylko cytat z niewiem skąd. Tak czy siak "may be" w źródle wskazuje, że albo nie znasz angielskiego ponad poziom dość podstawowy albo... opinie przedstawiasz jako fakty. Tak czy owak - nie napisałeś newsa tylko domysł, powtórzony prawdopodobnie za jakimś forum. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |