Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

The Abyss (Otchłań/Głębia)

Strony (44): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 44 Dalej »

Opcje tematu
The Abyss (Otchłań/Głębia)
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

11-08-2019, 09:52
Tylko te dwa filmy już dawno mogłyby zostać wydane na BD, bo przecież mastery HD istnieją od dawna, zwłaszcza Prawdziwych kłamstw. Nie są to remastery, ale lepsze to jak dzisiejsza alternatywa czyli DVD, streaming lub pirat. A tymczasem Cameron zajął się Smerfami więc może fani poczekają kolejną dekadę.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 759
Reputacja: 25

11-08-2019, 10:01
(11-08-2019, 09:36)misfit napisał(a):  Nie najlepszym pomysłem jest pójście na wojnę z osobą, która w TOP3 ma na swoim koncie dwa najbardziej kasowe filmy wszech czasów (nie uwzględniając inflacji), z perspektywą, że w przyszłej dekadzie może znieść cztery złote jajka

No może tutaj masz rację. Osobiście myślę, że na kontynuacjach avatara się przejadą. Ludzie na to szli nie dlatego, że to był dobry film tylko żeby zasmakować nowej technologii. Mimo, że jestem fanem sci-fi to na następne avatary w ogóle nie czekam.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

11-08-2019, 10:16
(11-08-2019, 10:01)djgromo napisał(a):  Ludzie na to szli nie dlatego, że to był dobry film tylko żeby zasmakować nowej technologii. Mimo, że jestem fanem sci-fi to na następne avatary w ogóle nie czekam.
No i tu ma być podobnie. Nie czytałem o tym, ale co to będzie? 5D? Poczujemy smród spoconego smerfa?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

11-08-2019, 10:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2019, 10:55 przez Mierzwiak.)
(11-08-2019, 09:24)djgromo napisał(a):  Dlatego moim zdaniem w tym przypadku Disney powinien mu dać do wyboru: bierzesz się za robotę (dajemy powiedzmy rok czasu) i klepiesz remastery, albo robimy je po swojemu.
Studio nie może zrobić czegoś takiego, już o tym pisałem. To są kwestie regulowane oficjalnymi przepisami. To reżyser musi zatwierdzić remaster, a jeśli nie ma czasu, może ale nie musi dać studiu wolną rękę, wtedy dopiero mając zgodę reżysera mogą zrobić remaster bez jego udziału.

Christopher McQuarrie pisał na twitterze że nie miał czasu na przygotowanie Jacka Reachera w HDR bo był zajęty pracą nad Falloutem, ale pozwolił studiu na zrobienie tej wersji bez swojego udziału.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 150

11-08-2019, 12:26
(11-08-2019, 07:50)MarianPaz napisał(a):  Czekaj, czekaj to jest ten reżyser który przez ostatnie 10 lat nie nakręcił żadnego filmu fabularnego podczas gdy Spielberg zrobił ich 7 a do tego był producentem masy filmów i seriali?

Heh, następny. Od kiedy to ilość wypuszczonych filmów = wolny czas w odpowiednich ilościach (wszak Cameron wyraźnie mówi, że może to zrobić tylko za jednym posiedzeniem, a nie na raty, co nie miałoby wszak sensu)? Zobacz sobie zresztą te filmy Spielberga - czy jakikolwiek dorównuje poziomem jego starym dziełom? Bo ja osobiście jestem zdania, że lepiej by było, gdyby Spielberg w pewnym momencie odpuścił. A Cameron zawsze, podobnie jak Malick i kilku innych reżyserów, nie kręcił dużo, ale za to każdy jego film to klasa sama w sobie. Zresztą brak ilości hurtowych produkcji wcale nie znaczy, że na co dzień James tylko się obija na leżaczku i pali skręty. Najwyraźniej jakiś powód ma, że jeszcze nie przysiadł do tych remasterów. I sorry, ale fochanie się za to i wyzywanie go od starych dziadów oraz stwierdzenia typu że "kiedyś go lubiłem, ale nie wypuścił Otchani na blu i już jest na cenzurowanym" to jawne przedszkole i żenada.pl.

Cytat: Jeśli uważa się za tak zajętego człowieka, to powinien zlecić nadzór choćby autorowi zdjęć, a tak pokazuje, że ma fanów w czterech literach.

Raczej pokazuje, że chce to zrobić sam. I wyobraź sobie, że nie wszystko twórcy robią dla fanów - tacy wizjonerzy jak Cameron akurat robią głównie dla siebie. Deal with it.

(11-08-2019, 07:55)misfit napisał(a):  Tak btw to ile filmów wyreżyserował ten strasznie zapracowany Cameron od 1998r. do dziś ? Projekt Smerfy zajmuje mu niemal każdą sekundę jego życia ?

No tak, bo Ty jak wracasz przemęczony z pracy na pewno rzucasz się z ochotą do dalszych obowiązków - zero relaksu, odpoczynku czy tak zwanych spraw codziennych (w końcu Cameron też człowiek). Spytaj zresztą siebie, co osiągnąłeś od 1998 r. do dziś? Smile Osobiście też mi się nie podoba, że nie mogę obejrzeć zarówno Otchłani, True Lies, T2 czy choćby jeszcze takiego Predatora w porządnej edycji. Ale to nie znaczy, że nazwę McTiernana chujem. No bo jak to - siedział w pierdlu, to mógł przysiąść nad tranferem swojego filmu. Big Grin Niepoważne, naprawdę.

A w kwestii T2 - nie wiem jak wyglądał nadzór remastera. Może tak samo jak praca nad nowym Terminatorem, czyli jakaś tam zgoda Camerona, przyklepanie na szybcika, wyłożenie hajsu i po sprawie. Potem zobaczył efekt i teraz opóźnia kolejne, bo nie chce lipy. Nie wiem. Ty też nie - dyskusja jałowa i bezcelowa, a foszki, jak pisałem, dziecinne.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,043
Reputacja: 112

11-08-2019, 12:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2019, 12:58 przez Wolfman.)
(11-08-2019, 12:26)Mefisto napisał(a):  wizjonerzy jak Cameron akurat robią głównie dla siebie. Deal with it.
Wizjonerzy się starzeją i umierają, podobnie jak fani. Kujesz żelazo póki gorące i robisz to sam, albo zlecasz innym ze swoimi wskazówkami. Nie musi być wszędzie, bo to nie ma sensu, ale nie musi wstrzymywać projektów, bo to jeszcze gorsze. Życie jest za krótkie na takie pieprzenie, ludzie chcą to niech się ktoś za to weźmie. Za kolejne dwie dekady dla przykładu to żadnego tu na forum nie będzie, a nie wspominając o czekaniu na Otchłań Smile.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

11-08-2019, 13:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2019, 13:11 przez Mierzwiak.)
Dyskusja o tym czy ktoś ma na coś czas jest bez sensu, ale równie bezsensowne jest tlumaczenie się brakiem czasu właśnie.

Mógł promować nadzorować i promować remaster Titanica w 3D (a później w Dolby Vision), Terminatora Genisys, T2 w 3D, Alitę a teraz kolejnego Terminatora, a w międzyczasie udzielał bzdurnych wywiadów w których krytykował filmy Marvela i Wonder Woman, a nie mógł znaleźć czasu na zatwierdzenie remastera True Lies i The Abyss. Może zwyczajnie ma to w dupie?

Tak czy inaczej skoro kolorysta min. Avatara i Ality pracował nad The Abyss, to znaczy że coś w tym temacie się dzieje. Pytanie brzmi jak długo przyjdzie czekać na wydanie fizyczne.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,511
Reputacja: 130

11-08-2019, 13:08
(11-08-2019, 00:08)Mefisto napisał(a):  A druga uwaga... już pomijam fakt, że chyba nie wiesz ile to roboty w ogóle praca nad filmem - jakimkolwiek, najzwyklejszym,
No tak, Ty za to wiesz doskonale. Masz pewnie już kilka na koncie.
Nigdzie nie kwestionowałem, że robienie kilku Avatarów na raz nie jest czasochłonne, tym bardziej, że wiem ile czasu zajęło zrobienie pierwszego. Nie zmienia to jednak faktu, że na BD Abyss i True Lies do tej pory nie było. Przez te 12 lat widzowie czekają na te filmy. I Cameron o tym doskonale wie.

(11-08-2019, 00:08)Mefisto napisał(a):  . Zresztą spytaj Jacksona ile miał wolnego czasu w trakcie kręcenia LOTRa. Obstawiam, że zero.
A po drugie nie każdy reżyser zatwierdza każde kolejne wydania swoich filmów, bo - zgadnij, co! - nie mają na to czasu.
Hmm... jakoś LOTRa, Hobbita czy King Konga można bez problemu kupić na BD, w wersjach kinowych, reżyserskich, 3D. Konga to już i na UHD można kupić. Jak ten Jackson znalazł na to czas!

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 150

11-08-2019, 13:33
(11-08-2019, 12:58)Wolfman napisał(a):  Za kolejne dwie dekady dla przykładu to żadnego tu na forum nie będzie, a nie wspominając o czekaniu na Otchłań Smile.

Bo wróżka Ci tak przepowiedziała? Smile

(11-08-2019, 13:05)Mierzwiak napisał(a):  Mógł promować nadzorować i promować remaster Titanica w 3D (a później w Dolby Vision), Terminatora Genisys, T2 w 3D, Alitę a teraz kolejnego Terminatora, a w międzyczasie udzielał bzdurnych wywiadów w których krytykował filmy Marvela i Wonder Woman, a nie mógł znaleźć czasu na zatwierdzenie remastera True Lies i The Abyss. Może zwyczajnie ma to w dupie?

No tak, tylko wiesz - do części z tych rzeczy zmuszają go zapewne jakieś kontrakty i inne obligacje. Słowem: musi je odfajkować. I część z tych rzeczy zabiera właśnie czas na remastering - to naprawdę nie jest skomplikowane. Poza tym taki wywiad ile zajmuje? 10 minut, na które można go złapać pomiędzy przelotami. Remastera jakoś w takich warunkach nie zrobi. Mam zresztą dość tłumaczenia, bo - jak pisałem - nikt z nas nie wie, jak wygląda codzienność Camerona. Ale to nie znaczy, że trzeba go od razu obrażać, nawet jeśli faktycznie ma to w dupie (bo może).

(11-08-2019, 13:08)sebas napisał(a):  No tak, Ty za to wiesz doskonale.

Tak się składa, że wiem. I wierz mi, że jakbyś spędził cały dzień na planie (tak gdzieś od bladego świtu do nocy) to ostatnie na co miałbyś ochotę jest... właściwie cokolwiek innego poza snem. I od rana to samo - i tak mniej więcej przez pół roku (a w przypadku Avatara podejrzewam, iż znacznie więcej).

Poza tym dam jeszcze dobry przykład, jak mniej więcej wygląda życie reżysera z rodzaju tych bardziej rozchwytywanych, gorących nazwisk pokroju Camerona. Kiedy będący właśnie na takiej fali Tom Tykwer wizytował w Krakowie dobrą dekadę temu (jak ten czas leci!), dostał propozycję zaangażowania się w scenariusz (szczegóły pomijam). Odpowiedział, że bardzo chętnie by go przeczytał, ale mija się to z celem, bo ma już wypełniony grafik do... 2021. A przez ten czas nakręcił zaledwie trzy filmy. Więc to nie jest tak, że ci ludzie nagle budzą się w niedzielę i mówią sobie: a, dziś nic nie robię, to se pierdolnę remastering, a co! Fani na pewno czekają!
A przecież ci ludzie mają jeszcze rodziny, sprawy prywatne, jakieś własne hobby...

Cytat:Przez te 12 lat widzowie czekają na te filmy. I Cameron o tym doskonale wie.

Najwyraźniej ma inne priorytety. Dla Ciebie ważne są nowe wydania jego starych filmów - dla niego nowe filmy. To jest takie proste.

Cytat:Hmm... jakoś LOTRa, Hobbita czy King Konga można bez problemu kupić na BD, w wersjach kinowych, reżyserskich, 3D. Konga to już i na UHD można kupić. Jak ten Jackson znalazł na to czas!

A teraz to nie wiem, czy w chuja lecisz czy nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Pisałem o czasie w trakcie kręcenia LOTRa. Co stało się po nim, mnie nie interesuje. Nie wiem też na jakiej zasadzie Jackson wydaje te filmy - podejrzewam, że poza King Kongiem, który był jego oczkiem w głowie, do wydań pozostałych nie przyłożył jakoś specjalnie ręki. Żaden z nich remasteringu również nie potrzebuje. Zatem kolejna nietrafiona uwaga.

A ogólnie proponuję porzucić tą bezsensowną dysputę - to temat o filmie, nie o czasie Cool
Wyjdzie w końcu ta Otchłań, to wtedy możemy się spierać czy warto było czekać.
EOT.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,586
Reputacja: 41

11-08-2019, 14:08
Zróbcie tak jak ja czasami jak nie mogę narazie dostać DVD, HDTV najbliżej zbliżone kolorystycznie. Z tym że HDTV kinowa jest chyba "teal" a reżyserska kolory stare.

Ale ładnie to jakościowo wygląda (kinowa teal):

[Obrazek: 155478ts2.png]

[Obrazek: 155478ts1.png]

[Obrazek: 155478ts3.png]

Odpowiedz
Strony (44): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 44 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku