13-12-2022, 11:00
(13-12-2022, 09:12)Mierzwiak napisał(a): od seansu w kinie (do którego, z takim nastawieniem, pewnie i tak nie chodzi; kto by kalał wzrok projekcją 2K na wielkim ekranie i 10-bitową głębią kolorów?)No ale po co chodzić do kina jak na telewizorze mam to samo tylko za darmo? - powiedział typowy Polak w 1992-2000, czyli Nfsfan, bo stanem umysłu pozostał w tamtym czasie. W swoim wątku już kiedyś pisał, że do kina nie chodzi, bo go nie stać (tuż po wrzutce zakupionych DVD, na które wydał kilkaset złotych).
Gieferg napisał(a):W 2010 przerzuciłem się na BD, bo DVD wyglądało źle na 32 calachW grudniu 2010 postanowiłem, że muszę kupić odtwarzacz Blu-ray, bo Incpecja na DVD wyglądała tragicznie nawet na ok. 23" telewizorze w moim pokoju. DVD dobrze wyglądało na ekranach kineskopowych, ale patrząc po screenach Otchłani nie pomogłyby żadne warunki (no chyba że mój stary, 14-calowy Curtis - ten telewizor przez 30 lat nigdy nie był naprawiany, wciąż działa i filmy na DVD wyglądały na nim bez zarzutu).

ale za to taki np Titanic SE 2xDVD9 jakość genialna.