Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

The Abyss (Otchłań/Głębia)

Strony (44): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 ... 44 Dalej »

Opcje tematu
The Abyss (Otchłań/Głębia)
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

13-12-2022, 11:00
(13-12-2022, 09:12)Mierzwiak napisał(a):  od seansu w kinie (do którego, z takim nastawieniem, pewnie i tak nie chodzi; kto by kalał wzrok projekcją 2K na wielkim ekranie i 10-bitową głębią kolorów?)
No ale po co chodzić do kina jak na telewizorze mam to samo tylko za darmo? - powiedział typowy Polak w 1992-2000, czyli Nfsfan, bo stanem umysłu pozostał w tamtym czasie. W swoim wątku już kiedyś pisał, że do kina nie chodzi, bo go nie stać (tuż po wrzutce zakupionych DVD, na które wydał kilkaset złotych).

Gieferg napisał(a):W 2010 przerzuciłem się na BD, bo DVD wyglądało źle na 32 calach Tongue
W grudniu 2010 postanowiłem, że muszę kupić odtwarzacz Blu-ray, bo Incpecja na DVD wyglądała tragicznie nawet na ok. 23" telewizorze w moim pokoju. DVD dobrze wyglądało na ekranach kineskopowych, ale patrząc po screenach Otchłani nie pomogłyby żadne warunki (no chyba że mój stary, 14-calowy Curtis - ten telewizor przez 30 lat nigdy nie był naprawiany, wciąż działa i filmy na DVD wyglądały na nim bez zarzutu).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,345
Reputacja: 150

13-12-2022, 12:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2022, 14:08 przez Mefisto.)
(13-12-2022, 08:45)Juby napisał(a):  Dziś każda telewizja, każdy streaming i każdy jutuber oferują HD

Bzdura nr 1.

Cytat:w latach 90-tych, kiedy ludzie oglądali wszystko w tv/ na VHS i nie chodzili do kina, bo nie stać ich było na bilet

Bzdura nr 2.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,586
Reputacja: 41

13-12-2022, 14:00
mierzwiak i juby - w mysl zasady: wolnosc, równość, demokracja można pisać tylko to co wam się podoba, tak?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-12-2022, 14:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2022, 14:29 przez Gieferg.)
Po prostu w kółko piszesz o tym samym, a jest to coś, co w sumie nikogo nie obchodzi Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

13-12-2022, 15:56
(13-12-2022, 14:00)Nfsfan83 napisał(a):  mierzwiak i juby - w mysl zasady: wolnosc, równość, demokracja można pisać tylko to co wam się podoba, tak?
Przeczytałeś w ogóle co napisałem? Widzę, że nie, więc po cholerę się do mnie zwracasz?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,586
Reputacja: 41

13-12-2022, 18:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2022, 18:49 przez Nfsfan83.)
Powiedzmy sobie krótki mam pierdolca na punkcie kolorów i lektora ( to inne forum) a screeny były wrzucone odnośnie, że FS wydanie lepsze od WS i ujęcia na twarzy najlepsza jakość.

do mierzwiak - tak na mnie zawsze jedziesz a dziwne, że to cyt z twojego wątku o kolekcji:

"Matriksy na BD kupione raczej, nazwijmy to, kolekcjonersko, ze względów archiwalnych, ale nie będę kłamać: kolorystyka pierwszej części na Blu-ray podoba mi się bardziej niż na UHD."

czyli może ci sie nie podobać inna kolostyka

do juby - tak jestem mentalnie w lata 90tych i jestem z tego dumny. tv crt były nawt 40 cali , a projekcyjne tv to od 40 w górę (i to w latach jak nie było jeszcze BD). Jak piszesz, ze na 23 calach płaskim było dla ciebie dvd źle to ja tego nie rozumiem...jestes mega wymagający

krytykuję tylko KOLOR nowych remastered wydań, nie jakość... np aliens DVD niektóre sceny widać słaby transfer, ślepy aż tak nie jestem Wink ale za to taki np Titanic SE 2xDVD9 jakość genialna.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-12-2022, 19:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2022, 19:03 przez Gieferg.)
Cytat:Titanic SE 2xDVD9 jakość genialna. p
"Znośna, od biedy da radę przemęczyć" to jest max co tu można dobrego powiedzieć.
DVD nigdy nie wyskoczy powyżej "znośnej" a i to zależy na czym oglądasz. Na 32 calach jeszcze przejdzie spora część (choć i tak bez zachwytów), ale im więcej tym gorzej.

Cytat:np aliens DVD niektóre sceny widać słaby transfer,
Niektóre słaby, ale zdecydowana większość gówniany Big Grin

A ogólnie to jesteś jak kolo, który wchodzi na forum na którym się gada o nowoczesnych samochodach, żeby przekonywać, że maluchem też się da jeździć, a polonez to już w ogóle full wypas, więc na cholerę komu ferrari. Nie dziw się, że jesteś w tej sytuacji traktowany tak, a nie inaczej.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

13-12-2022, 19:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2022, 19:25 przez Juby.)
(13-12-2022, 18:45)Nfsfan83 napisał(a):  czyli może ci sie nie podobać inna kolostyka
Ale Mierzwiak raczej potrafi uzasadnić czemu w przypadku akurat tego konkretnego filmu podoba mu się bardziej inna kolorystyka, a nie jest fanatykiem który uwielbia starszą kolorystykę zawsze i wszędzie, bo była na archaicznych nośnikach które czci.

(13-12-2022, 18:45)Nfsfan83 napisał(a):  krytykuję tylko KOLOR nowych remastered wydań, nie jakość.
Kolor, którego widziałeś tylko w bezpośrednich porównaniach na monitorze komputera, a nie na telewizorze i prawidłowych ustawieniach = gówno widziałeś. Powtarzamy ci to od lat, ale nie dociera.

Nfsfan83 napisał(a):  Jak piszesz, ze na 23 calach płaskim było dla ciebie dvd źle to ja tego nie rozumiem...jestes mega wymagający
Raczej mam zdrowe oczy i wiem jak filmy, które oglądam powinny wyglądać (szczególnie Incpecja, na której byłem w kinie).

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,816
Reputacja: 141

13-12-2022, 23:19
Nfsfan83 jak długo patrzysz w otchłań DVD, to ta otchłań zaczyna patrzeć w Ciebie Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

13-12-2022, 23:34
(13-12-2022, 18:45)Nfsfan83 napisał(a):  do mierzwiak - tak na mnie zawsze jedziesz a dziwne, że to cyt z twojego wątku o kolekcji:

"Matriksy na BD kupione raczej, nazwijmy to, kolekcjonersko, ze względów archiwalnych, ale nie będę kłamać: kolorystyka pierwszej części na Blu-ray podoba mi się bardziej niż na UHD."

czyli może ci sie nie podobać inna kolostyka
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sofizmat_rozszerzenia

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (44): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 ... 44 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku