Obie wersje do wyboru byłyby najlepszym rozwiązaniem, ale jeśli będzie tylko Special Edition, nie obrażę się.
Jeśli dobrze pamiętam, nawet Cameron himself uważa wersję rozszerzoną za tę właściwą (co innego w przypadku T2, którego wersję rozszerzoną nazywa "workprintem" i pod 3D konwertował 137-minutowy oryginał z 1991).
Na Otchłań trafiłem lata temu na Polsacie i dopiero po latach, gdy przeczytałem analizę filmu na KMF, dowiedziałem się, że to była wersja rozszerzona. Przeczytałem co w niej dodano, uznałem, że wersja kinowa jest zbyt uboga i powtórki również zaliczyłem w wersji 170-minutowej. Krótszą wersję obejrzę po raz pierwszy tylko jeśli na Blu-ray wydana zostanie taka właśnie wersja, bez możliwości wyboru.
Jeśli dobrze pamiętam, nawet Cameron himself uważa wersję rozszerzoną za tę właściwą (co innego w przypadku T2, którego wersję rozszerzoną nazywa "workprintem" i pod 3D konwertował 137-minutowy oryginał z 1991).Na Otchłań trafiłem lata temu na Polsacie i dopiero po latach, gdy przeczytałem analizę filmu na KMF, dowiedziałem się, że to była wersja rozszerzona. Przeczytałem co w niej dodano, uznałem, że wersja kinowa jest zbyt uboga i powtórki również zaliczyłem w wersji 170-minutowej. Krótszą wersję obejrzę po raz pierwszy tylko jeśli na Blu-ray wydana zostanie taka właśnie wersja, bez możliwości wyboru.