Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

The Flash - 2023

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
The Flash - 2023
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,815
Reputacja: 141

16-06-2023, 16:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2023, 16:09 przez pred895.)
Co za idioci... Żałuję tylko Keatona on tym występem udowodnił że to zmarnowany potencjał. Z chęcią zobaczyłbym trzecią część Batmana z jego udziałem.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

16-06-2023, 16:19
Na trzecią część Batmana z jego udziałem był czas w 1995 roku, teraz powinien co najwyżej powinien wystąpić jako stary Bruce, choć patrząc na jego formę fizyczną na to jest jeszcze za wcześnie, w aktorskim Batman Beyond.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

21-06-2023, 11:59
Premiera na płytach podobno 5 września.

(16-06-2023, 16:09)pred895 napisał(a):  Żałuję tylko Keatona on tym występem udowodnił że to zmarnowany potencjał.
No we Flashu na pewno zmarnowany potencjał.

Najgorsze jest jednak to, że w Batgirl miał się pojawić Keaton w gościnnej, ale dokładnie takiej roli, jakiej od jego powrotu oczekiwałem...

[Obrazek: batgirl-michael-keaton.JPG] [Obrazek: batgirl-michael-keaton-leslie-grace-b2c76.JPG] [Obrazek: FzCmDSpXwAAI94C?format=jpg&name=medium]

... działający w Gotham City, nocą, jeżdżący Batmobilem i (mam nadzieję) nie służący jedynie byciu fanserwisem.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,815
Reputacja: 141

21-06-2023, 19:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-06-2023, 19:28 przez pred895.)
Ten laptop to chyba referencja ujęć z BD/UHD aby mieli porównanie planu do tego z 1989 Tongue Może kiedyś się doczekamy... ile w sumie WB musi wybulić teraz aby to legitnie wypuścić gdziekolwiek ?

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,205
Reputacja: 278

21-06-2023, 19:50
Nie mogą wypuścić filmu skoro go skasowali żeby odpisać koszty od podatku. Złamaliby prawo robiąc coś takiego.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

22-06-2023, 20:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2023, 20:37 przez Gieferg.)
Obejrzane - najlepszy film superhero od czasu Endgame (w sumie to nie było wielkiej konkurencji, GOTG#3 wbija w glebę nawet się przy tym nie pocąc). Oglądanie Keatona powracającego jako Batman na wielkim ekranie było niesamowitym przeżyciem, aż szkoda, ze nie zostanie na dłużej. Sam Flash też spoko, młodsza wersja niby irytująca ale przy tym zabawna - w ogóle humor jest tu przeważnie trafiony i o niebo lepszy niż to, co ostatnimi czasy serwuje Marvel. Efekty faktycznie miejscami tragiczne (zwłaszcza niemowlaki, chwilami wyglądały jakby je wypluło jakieś niedorobione AI), ale przeważnie do przeżycia, końcowa scena mnie rozwaliła pozytywnie, aż bym chętnie zobaczył bezpośrednią kontynuację. Również fabularnie jest całkiem ciekawie i miejscami zaskakująco (łyknąłem parę spoilerów ale w umiarkowanej ilości, więc wciąż były zaskoczenia). Wykorzystanie motywu Elfmana o niebo lepsze niż w JL, no i emocje - sporo emocji.

Z minusów - czasami power levele jakby nie grały (Keaton w starciu z Kryptończykiem powinien być martwy w jakąś sekundę
a przeżył trochę dłużej Tongue.
- Strój Batflecka i CGI peleryna słabe strasznie.

8/10, z szansą na więcej po powtórce. Pewniak do kolekcji.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

13-07-2023, 10:04
(22-06-2023, 20:37)Gieferg napisał(a):  Obejrzane - najlepszy film superhero od czasu Endgame
Ten film opiera się na koncepcie, że superbohater zaczyna poruszać się z taką prędkością, że cofa się w czasie. . . Ciekawa opinia od kogoś kto wycina z Supermana Donnera dokładnie to samo, bo aż tak mu się to nie podoba. W sumie w ZSJL nawet nie było tej "kuli" z animowanymi wspominkami, tylko dokładnie takie samo zawracanie czasu jakie było w Supermanie Smile

(21-06-2023, 11:59)Juby napisał(a):  Premiera na płytach podobno 5 września.
Jednak wcześniej, 29 sierpnia. W linku szczegóły:
https://www.batcave.com.pl/2023/07/the-flash-szczegoly-o-wydaniach-cyfrowych-i-fizycznych/#more-37888

[Obrazek: theflash_ww_4koslv_finalskew_3d_1000802845-1.jpg] [Obrazek: theflash_ww_bdoslv_finalskew_3d_1000802763-1.jpg]

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

17-07-2023, 10:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2023, 11:46 przez Gieferg.)
Superman cofający się w czasie to dla mnie zawsze był motyw z czapy wsadzony do filmu nie wiadomo po co i tylko go psujący, a cała fabuła Flasha się na tym opiera - jak BTTF - dwie zupełnie inne rzeczy. Innymi słowy - Flash cofający się w czasie mi nie przeszkadza, a Superman tak.

Poza tym w Supermanie Donnera nie było Keatona Tongue

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

20-07-2023, 09:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 09:54 przez Juby.)
Mógłbym ci wytłumaczyć skąd wziął się ten motyw, co oznacza i wyjaśnić dlaczego nie był "z czapy" (na pewno tysiąc razy mniej od powtórzenia tej sceny w Donner's Cut, którego oglądasz), ale chyba nie ma sensu Tongue Mi te 2 minuty ze 143' filmu nigdy nie przeszkadzały i przeszkadzać nie będą.

(17-07-2023, 10:00)Gieferg napisał(a):  Poza tym w Supermanie Donnera nie było Keatona
Tak, zwróciłem uwagę, że miłość do Batmana-Keatona zaślepiła niektórych do tego stopnia, że przestali trzeźwo patrzeć na ten film. Zazdroszczę, też bym tak chciał. Niestety, ten występ Keatona był zwyczajnie nieudany (pojawia się dopiero po 61 minutach, Batmanem jest od 74' i jest nim w sumie tylko 10 minut, bo potem Keaton w świetle dnia bijący się z kosmitami na pustyni to nie jest Batman jakiego chciałem oglądać, a ilość pozbawionego sensu fanserwisu jaka pada z jego ust przekracza próg mojej tolerancji).

BTW, nieprędko będę miał ochotę obejrzeć Flasha po raz drugi. Wklejana twarz Ezry Millera jest jeszcze bardziej dekoncentrująca i niepozwalająca skupić się na filmie od usuwanego zarostu Henry'ego Cavilla w JL. Poniżej kilka przykładów (jest tego znacznie, znacznie więcej, w zasadzie 90% ujęć, w których widzimy obu Barry'ch na ekranie) na screenshotach nie wygląda to tak źle, w ruchu jest znacznie gorzej.

[Obrazek: Flash1.png] [Obrazek: Flash2.png] [Obrazek: Flash3.png] [Obrazek: Flash4.png] [Obrazek: Flash5.png] [Obrazek: Flash6.png] [Obrazek: Flash7.png] [Obrazek: Flash8.png]

I to jest film za $220 milionów!! Legend z Tomem Hardym kosztował $30 milionów, The Social Network czterdzieści - oglądałem trzy razy i nigdy nie zwróciłem uwagi na jakąkolwiek sztuczność w którymś ujęciu z bliźniakami.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

20-07-2023, 10:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2023, 10:56 przez Gieferg.)
Cytat:ale chyba nie ma sensu

Raczej nie ma.
Cytat: Mi te 2 minuty ze 143' filmu nigdy nie przeszkadzały i przeszkadzać nie będą.
No widzisz, a mi przeszkadzały gdy oglądałem po raz pierwszy w dzieciństwie i za każdym kolejnym razem, co zrobić?

Cytat: (na pewno tysiąc razy mniej od powtórzenia tej sceny w Donner's Cut, którego oglądasz)
Ależ z Donner Cut na DVD też to wyciąłem i w takiej wersji oglądałem ten film przez całe lata (sklejony z jedynką w jedną całość), tylko nie wiem czy teraz będzie mi się chciało specjalnie robić dodatkową kopię Blu-raya tylko po to, żeby to znowu wyciąć. A że kopię jedynki muszę zrobić tak czy inaczej, bo mam wydanie BD bez PL, to sobie przy okazji wytnę Smile Ot i cała filozofia.

Cytat:Wklejana twarz Ezry Millera
W ogóle tego nie zauważyłem, więc mi nie przeszkadza. Inna sprawa, że tam jest sporo innych absolutnie lipnych efektów.

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku