Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 25 Dalej »

The Thing - John Carpenter (1982)

Strony (23): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 Dalej »

Opcje tematu
The Thing - John Carpenter (1982)
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

19-09-2021, 09:08
Słuszne spostrzeżenie i ciekawa teoria, którą można podsumować tak: tną koszty (bo audio z lektorem już jest, więc po co zlecać nowe tłumaczenie i nagranie), ale w tym pozytywnym znaczeniu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

22-09-2021, 17:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2021, 17:48 przez Diocletian.)
Dzisiaj doleciała do mnie kolekcjonerka z UK. Niestety karton z którego zrobiono slipcover i digipack jest tylko trochę mocniejszy od papieru toaletowego. To, plus beznadziejne pakowanie Amazon i slipcover nie prezentuje się tak, jak bym sobie życzył. Grzbiet digipacka również lekko ucierpiał. Na szczęście płyty i traye są nietknięte , tak jak i pozostałe fanty.
Także, jak ktoś jeszcze czeka, to ostrzegam - po otwarciu koperty może się zdziwić :/

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

08-10-2021, 09:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2021, 09:00 przez pred895.)
Możecie potwierdzić czy na waszych Oppo występuje zatrzymanie filmu, które jest tu opisywane i te przyciszone audio ?

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,550
Reputacja: 713

08-10-2021, 10:20
W wielu tytułach zgłaszane są problemy z zacinkami obrazu na tych BD-100 w okolicach zmiany warstwy, nie znaczy to, że u Ciebie czy u mnie będzie podobnie - żeby tak było to musisz trafić na gorszą partię płyt i dodatkowo posiadać egzemplarz odtwarzacza, który sobie z tego typu płytami słabo radzi. W tym wypadku widzę, że problemy zgłaszają głównie posiadacze Panasów (UB420, 820, 9000), a w mniejszym stopniu tych z chipem Mediatek (np. OPPO, Sony).

Cosia jeszcze nie mam, ale niczym się nie martwię bo osobiście ani razu nie miałem czegoś takiego u siebie na OPPO, nie licząc La Piscine - ale to jest tragiczny przypadek, który u zdecydowanej większości kupujących sprawia problemy. Podobnie ma się zresztą sprawa z audio dropami na filmach TrueHD/Atmos w seamless branchingu, sporo osób zgłasza problemy, a u mnie na Denonie nic takiego nie występuje.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 97

08-10-2021, 11:46
(08-10-2021, 09:00)pred895 napisał(a):  Możecie potwierdzić czy na waszych Oppo występuje zatrzymanie filmu, które jest tu opisywane i te przyciszone audio ?

Całość będę oglądał dzisiaj wieczorem, ale sprawdziłem przed chwilą 95 minutę i okolice - u mnie (OPPO) jest OK.
Nie mam wydania Arrow, więc nie mogę porównać dźwięku, ale w tych fragmentach o których wspomina koleś na filmiku, nie odczułem dyskomfortu, że coś jest za cicho lub czegoś brakuje.
Jeżeli coś będzie nie tak, to w nocy dam znać i napiszę tutaj.
Czytałem też, że niektórzy mają problem z Diuną na UHD (45 minuta) u mnie wszystko OK.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

08-10-2021, 12:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2021, 12:39 przez pred895.)
Jop ja też mam Ampli Denona X2500H i Oppo 203 i nigdy tfu tfu nie natrafiłem na taki mankament opisywany wyżej w filmiku. Film znam na pamięć wiec jak już będę go mieć na UHD to się przeanalizuje. Pamiętam że jedyną bolączką podczas wszystkich seansów było nagłe wyciszenie drącego się Garrego, który nie chce spędzić całej zimy przywiązany do jebanej kanapy Big Grin Na szczęście na wydaniu od Arrow jego soczysty krzyk jest głośny i równomierny.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Diocletian
Stały bywalec
Liczba postów: 275
Reputacja: 16

08-10-2021, 18:56
Na moim ubeku 820 ok, nic się nie zacina. Wcześniej również nie było podobnych problemów.

65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,523
Reputacja: 97

09-10-2021, 03:11
Całość obejrzana i UHD bez problemów - świetnie to wygląda.
Jutro obejrzę druga część na BD i mam nadzieję, że będzie to lepsze wydanie niż te które miałem (odradzam zakup czeskiego wydania):
http://filmozercy.com/filmoskop/edition/5703319

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

11-10-2021, 12:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2021, 12:43 przez Glaeken.)
Czy jest jakiś powód dla którego warto zatrzymać wydanie Cosia na BD od Arrow w slipcase sprzed kilku lat jeżeli się ma wydanie Cosia na UHD kolekcjonerkę? Pytam bo mam nierozpakowaną więc zastanawiam się czy lepiej nie sprzedać.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

11-10-2021, 13:12
Z tego co widzę wydanie Cosia z dvdmax poszybowało już na 199zł. Natomiast nasze wydanie jest chyba pozbawione wersji zwykłego bluray (czy może się mylę?). Pytanie czy w wersji np włoskiej/hiszpańskiej są dwie płyty i czy wersja blu jest też zremasterowana (i czy też ma polskiego lektora, bo rozumiem, że przy 4k jest)? Widzę też, że w Hiszpanii na koniec miesiąca wychodzi amaray. Może to znak, że i u nas się pojawi... Chociaż trzeba przyznać, że wersja steel ładniej wygląda.

Odpowiedz
Strony (23): « Wstecz 1 ... 19 20 21 22 23 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku