21-12-2021, 19:56
(21-12-2021, 15:40)fire_caves napisał(a): Ale co ona ciągnęła za uszy w DSC?Imho cały S1, gdyby nie jej charyzma to ten czarny charakter to już w ogole byłby generic as frak. Obejrzałem S1, ale drugi ledwo zmogłem i 3 sobie darowałem.
Nota bene podobnie mam z Wiedźminem. Ryra mnie odchodzenie od materiału źródłowego, ale S1 miał tylko momenty (wątek Yen), które mnie intrygowały - poza tym to oglądało się to ze strasznym uczuciem cringe'u. Jak już ktoś wspomniał odnośnie Origin Blood, S1 cechowała straszna bezbarwność, przezroczystość artystyczna - ani to nie było kontrowersyjne pod względem rozwiązań montażowych, stylistycznych, narracyjnych, ani choćby zrobione wg bezpiecznego szablonu, co by nie budzić kontrowersji i dać ludziom rozrywkę na 4 w szkolnej skali. Tymczasem dostaliśmy nijakie, mdłe, rozwodnione kino stylu zerowego, przy którym GoT (którego też nie jestem w stanie strawić) ogląda się całkiem przyjemnie (a przynajmniej 2 sezony, przez które dałem radę się przebić
).S2 obejrzałem zwiastun i nawet mi powieka nie drgnęła. Sorry, ale to jest dzisiaj 3-4 liga serialowa, zwlaszcza jak się to zderzy z Arcane.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820