06-12-2023, 14:44
Już na pierwszym skrinie efekty specjalne są bardziej widoczne, a niebieski przechodzi w teal, także chyba pass.
|
Titanic (1997), reż. James Cameron
|
|
06-12-2023, 14:44
Już na pierwszym skrinie efekty specjalne są bardziej widoczne, a niebieski przechodzi w teal, także chyba pass.
Dziewiąte foto przekreśla transfer UHD... To jest debil, aby tak zniszczyć naturalność tych filmów...
Unboxing >> YouTube
07-12-2023, 09:17
LG OLED 65C8, Denon AVC-X3800H, Heco Aurora 700, Heco Aurora 300, Heco Aurora Center 30, Jamo ATM50, Dali Alteco C-1, SVS SB-1000, Xbox One X, Panasonic DP-UB820, Playstation 5, Xbox Series X
07-12-2023, 09:47
Na kanał tego pana absolutnie nie należy zerkać, zazwyczaj nie wie o czym mówi. Losowy fragment i słyszę jak opowiada, że Titanic miał nowy skan 4K. Lol
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
08-12-2023, 20:35
Nie dziwi mnie to - z wyłapywaniem DNRa wśród recenzentów sporo się poprawiło przez lata, ale sztucznego wyostrzania do dziś prawie nikt nie potrafi rozpoznać. A już szczególnie takiego niezbyt mocnego jaki generalnie występuje w Titanicu. O wyłapywaniu degrain -> sharpen -> regrain nawet nie wspominam...
10-12-2023, 09:44
(08-12-2023, 20:05)pred895 napisał(a): Blu-ray.com też pojechali >>Chociaż gosc napisal ta recenzje widzac film na zywo, widzac to wszystko w ruchu, a nie na podstawie statycznych screenow na monitorku bez HDR
Po porównaniu BD z 80-gigowym ripem z przyjemnością anulowałem zamówienie na UHD. Jeśli interesuje Was posiadanie Titanica w pięknym, filmowym wydaniu to zostańcie przy BD. Jeśli chcecie, by był pozbawiony filmowości, a w zamian KUREWSKO SZCZEGÓŁOWY I OSTRY DO TEGO STOPNIA, ŻE AKTORZY WYGLĄDAJĄ JAKBY MIELI WYJŚĆ Z EKRANU to po zobaczeniu wersji 4K będziecie skakać z radości. --- No dobra, jednak zdecydowałem się zamówić UHD, bo oglądałem jeszcze trochę scen i w sumie nie mogę się zdecydować, czy podoba mi się jak to wygląda, czy jednak nie ![]() PS. Zaskakujący biorąc pod uwagę podejście Camerona do HDR wykres jasności szczytowych:
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
Jesteś chyba najbardziej niezdecydowanym użytkownikiem tego forum ![]() Czy mi się zdaje, czy zdarzało Ci się pozbywać filmów tylko po to, by po jakimś czasie je ponownie kupić? (i nie mówię tu o upgrade'ach na nowy nośnik). |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |