22-05-2024, 20:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2024, 20:41 przez fire_caves.)
Co Wam daje karmienie tego trolla? Macie tak krótką pamięć czy to nudy?
|
TV czy projektor? Na czym oglądacie filmy?
|
|
22-05-2024, 20:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2024, 20:41 przez fire_caves.)
Co Wam daje karmienie tego trolla? Macie tak krótką pamięć czy to nudy?
22-05-2024, 20:58
(22-05-2024, 15:28)Daras napisał(a): Podsumowując: miałem na uwadze ekran zwijany. No! Czyli zupełnie inny, z wielu powodów, od tego o którym ja pisałem. Teraz już wszystko jasne
23-05-2024, 07:56
(21-05-2024, 23:05)Daras napisał(a): Przypomnę - "wychowałem" się w kinach. Wielkość ekranu była i jest dla mnie świętością. Ale jeśli nawet powstanie telewizorowa alternatywa w przystępnej cenie, pozostanę przy ekranie projekcyjnym.To dokładnie tak jak ja, też "wychowałem" się w kinie. To jest trochę podobny temat, jeśli chodzi o muzykę: Amplituner KD czy Wzmacniacz, odpowiedź jest oczywista co jest lepsze; co nie oznacza, że na Ampli nie da się posłuchać. Do filmów zamierzam kupić na jesień projektor i będzie to JVC (nie ze względu na nick członka grupy), tak jak u kolegi będzie to ekran sufitowy i ma się rozwijać tuż przed TV. (z 20lat temu miałem projektor i ciągnie wilka do lasu; niestety nie jest to tanie, ale każdy ma jakieś priorytety). Docelowo TV zostaje do telewizji, projektor do kina.
23-05-2024, 22:28
(23-05-2024, 07:56)thomasso hi-fi napisał(a): Docelowo TV zostaje do telewizji, projektor do kina. To mamy identycznie. Telewizorek mam na tyle mały, że wstyd wspomnieć o przekątnej. Nigdy nie obejrzałem na nim filmu z BD. Nigdy!
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
24-05-2024, 07:03
(22-05-2024, 19:40)JVC 4K napisał(a): Ale mowa o argumentach więc proszę, argument transportowo-montażowy, ciekawe jak wyobrażacie sobie wniesienie 100 calowego TV który jest wielki i ciężki do mieszkania w bloku na którymś tam piętrze bez windy (tak jeszcze takie bloki istnieją w PL) na wąskich i krętych schodach którymi ciągle ktoś łazi. Albo do domu jednorodzinnego na poddasze czy na piętro też wąskimi i krętymi schodami, Mocny argument, czyli w Polsce wygrywa projektor, ale w USA OLED? Tak to mam rozumieć? Ponieważ tam mają lepsze warunki pod wielkie telewizory? Brawo
LG OLED B9 55 cali
Harman/Kardon Enchant 800 Panasonic DP-UB 450
24-05-2024, 12:37
Nie powiedziałbym, że w USA są lepsze warunki pod wielkie telewizory, skoro gros ludzi mieszka w condosach z dykty i tak naprawdę jedynym, co mają większe jeśli idzie o warunki mieszkaniowe to... piwnice. Co natomiast jest, to znacznie mocniej rozbudowany rynek techniczny pod robienie kina domowego.
24-05-2024, 14:28
Tam są wspaniałe warunku pod projekcję w namiocie na ulicy
Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
26-05-2024, 02:15
(24-05-2024, 07:03)afflux napisał(a):(22-05-2024, 19:40)JVC 4K napisał(a): Ale mowa o argumentach więc proszę, argument transportowo-montażowy, ciekawe jak wyobrażacie sobie wniesienie 100 calowego TV który jest wielki i ciężki do mieszkania w bloku na którymś tam piętrze bez windy (tak jeszcze takie bloki istnieją w PL) na wąskich i krętych schodach którymi ciągle ktoś łazi. Albo do domu jednorodzinnego na poddasze czy na piętro też wąskimi i krętymi schodami, Jaki OLED, zauważ że pisałem o 100 calowych TV a w takiej przekątnej nie występuje żaden OLED podkreślam w normalnych pieniądzach bo to że jest za 100 000zł to nikt nie wątpi ale nikt w Polsce tego nie kupi bo u nas maks 77/83 OLED a pudło w takich rozmiarach to jeszcze nie problem po schodach do bloku wnieść ale 100 cali to już zupelnie inna para kaloszy to po pierwsze, a po drugie, Koper w swoim filmiku zachwalał 100 calowego Hisense za jedyne 16 tys zł że ten niby pokonuje JVC jak się ogląda w dzień to takt a jak się ma jaskinie to tylko projektor. Gdzie tam 100 calowy Hisense za 16 tys zł z jakości do OLEDA. Zresztą on ma RS540 a to gorszy projektor od RS2100. Jak by miał 2100 to by zmienił zdanie, zresztą jakie zdanie może mieć gość co wyciąga ostanie grosze od ludzi po zakupie nowych TV na zbędą kalibrację, którą każdy kto ma przynajmniej podstawową wiedzę z dziedziny video może sobie taki TV/Projektor ustawić samemu i pod swoje oko tak aby mu pasowało są wszelakiej maści paski regulacji obrazu i do tego Koper i wydanie ostatnich pieniędzy po zakupie sprzętu jest zbędne. A jak się jeszcze zaopatrzy w kolorymetr czy spektometr i kody ISF to już w ogóle Koper jest zbędny.
JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.
26-05-2024, 08:44
(26-05-2024, 02:15)JVC 4K napisał(a): A jak się jeszcze zaopatrzy w kolorymetr czy spektometr i kody ISF to już w ogóle Koper jest zbędny.Na stronie (https://skalibrujtv.pl/co-nas-wyroznia/#nasz-sprzet) mamy spis sprzętu używanego podczas procesu kalibracji. No to sprawdźmy sobie, ile to kosztuje: Spektroradiometry: - JETI SpectraVal 1511 HiRes -> €7350.00EUR (https://dittools.eu/products/jeti-spectraval-1511-vis-spectroradiometer) - JETI Specbos 1211 -> 9581USD (https://proflixsales.com/metj1211.html) Kolorymetry: Klein K10 ->6900USD (https://www.shopfsi.com/Klein-K10-A-p/k10a.htm) Klein K80 -> 4999USD (https://www.shopfsi.com/Klein-K80-p/k80.htm) Generatory sygnału: Murideo Six-G -> 2995USD (https://store.portrait.com/pattern-generators/murideo-six-g-8k.html) Seven-G 8K -> 69995USD (https://www.murideo.com/store/p13/SEVEN_Generator_8K.html) Do tego jeszcze jakieś "drobniaki" na oprogramowanie. Po porównaniu cen tego sprzętu z cenami topowych TV, czy projektorów takich jak RS2100 wnioski nasuwają się same. (26-05-2024, 02:15)JVC 4K napisał(a): którą każdy kto ma przynajmniej podstawową wiedzę z dziedziny video może sobie taki TV/Projektor ustawić samemu i pod swoje oko tak aby mu pasowało są wszelakiej maści paski regulacji obrazu i do tego Koper i wydanie ostatnich pieniędzy po zakupie sprzętu jest zbędne.Dlaczego sugerujesz, że ktoś wydaje ostatnie pieniądze po zakupie sprzętu na kalibrację. Masz jakąkolwiek wiedzę na temat możliwości finansowych ludzi kupujących usługę kalibracji? (26-05-2024, 02:15)JVC 4K napisał(a): Zresztą on ma RS540 a to gorszy projektor od RS2100. Jak by miał 2100 to by zmienił zdanie, zresztą jakie zdanie może mieć gość co wyciąga ostanie grosze od ludzi po zakupie nowych TV na zbędą kalibrację,Kalibracja jest usługą którą ktoś wybiera i płaci za nią całkowicie dobrowolnie. Znasz kogoś od kogo Maciek "wyciągnął" (ja Ty to określiłeś) pieniądze za usługę? Zdajesz sobie sprawę z tego co zasugerowałeś? Jakiś rok, dwa lata temu, chyba na facebooku skalibruj.tv, ktoś podobnie jak Ty opisał charakter działalności skalibruj.tv i skończyło się na bardzo szybkim przepraszaniu Maćka. Ciekawe dlaczego? Czy jakiś Moderator, czy Admin może coś wreszcie zrobić z "JVC 4K"? Ignorowanie Go nie ma sensu, zważywszy na to co ostatnio wypisuje. "Ban" jak widać nie pomógł. Czy sugestie/opinie prezentowane przez JVC 4K, jak te zacytowane powyżej, są Portalowi Filmożercy na rękę? Serio, obudźcie się.
niespotykanie spokojny człowiek
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |