Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Używane wydania w marketach - ponowne foliowanie opakowań

Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 9 Dalej »

Opcje tematu
Używane wydania w marketach - ponowne foliowanie opakowań
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

17-01-2018, 09:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2018, 09:04 przez KaMario.)
Z tymi ponownie foliowanymi płytami, to fakt - niejednokrotnie są foliowane ponownie przez pracowników sklepów, ale też przychodzą już takie od dystrybutora. Całkiem niedawno byłem światkiem, jak kierownik zmiany w MM rozpakowywał paczkę z filmami Blu-ray od Monolithu i od razu z kartonu wyciągał płyty zafoliowane folią termokurczliwą.
Z kolei płyty Blu-ray od Uniwersala (Filmostrada) pomimo ostatnich wydań w pudełkach od Elite i foliowanych fabrycznie, praktycznie prawie każde krążki są wypalcowane. Tu chyba jest brak świadomości osób składających w całość płyty i brak nadzoru nad tym, potem człowiek kupuje niby nową płytę, w oryginalnej folii, a w środku zonk - tłuste paluchy na płycie, w wielu przypadkach też rysy... masakra. Za każdym razem jak mam zamiar zakupić jakiś tytuł od Filmostrady to z góry wiadomo, że bądą tłuste odciski palców na stronie zapisu.
A z okładkami też jest różnie, i tu znowu kłania się Filmostrada - często są pogniecione i/lub mają pozaginane narożniki.

KINO DOMOWE

Telewizory: OLED LG 55BX3LB, OLED LG 55EG9A7V | Amplituner YAMAHA RX-A1070 | Odtwarzacz blu-ray 4K OPPO UDP-203 | Odtwarzacz blu-ray YAMAHA BD-A1060
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961
Reputacja: 37

17-01-2018, 20:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2018, 20:39 przez Ethan.)
Słyszałem od znajomego z MM, że Filmostrada to mistrzowie. Połowę dostaw trzeba podobno rozfoliowywać i wkładać w ząbki, bo stan towaru od nich jest masakryczny i większość płyt lata w pudełkach. Sporo filmów ponownie rozfoliowywanych jest podobno przez samych dostawców gdy wracają one z marketów i nikt nie jest w stanie zedrzeć metek sklepowych czy naklejek promocyjnych.

Przy okazji ciekawy tekst:

https://media2.pl/technologie/13920-Uwaga-na-uzywany-towar-w-Media-Markt.html

Z tego co wspomniał znajomy, po tej aferze sprzed ponad dekady zablokowano wypożyczenia pracownikom działów niezwiązanych z "naszym" towarem. Na wysokości 2018, w dobie spotify i możliwości ściągnięcia sobie filmu przed premierą Polską miesiąc wcześniej, podobno to samo zaniknęło. No i MM/Saturnie nie było - według jego słów - nigdy możliwości wypożyczenia gier, bo są kody, charakterystyczne, boczne zabezpieczenie w grach na iksa czy problem ze zwrotami towaru.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

18-01-2018, 00:15
Inne czasy. Blu kosztowały po 120 zeta, gry jeszcze były w boxach bez steam

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

18-01-2018, 14:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2018, 00:34 przez Daras.)
(17-01-2018, 09:04)KaMario napisał(a):  (...)
Z kolei płyty Blu-ray od Uniwersala (Filmostrada) pomimo ostatnich wydań w pudełkach od Elite i foliowanych fabrycznie, praktycznie prawie każde krążki są wypalcowane. Tu chyba jest brak świadomości osób składających w całość płyty i brak nadzoru nad tym, potem człowiek kupuje niby nową płytę, w oryginalnej folii, a w środku zonk - tłuste paluchy na płycie, w wielu przypadkach też rysy... masakra. Za każdym razem jak mam zamiar zakupić jakiś tytuł od Filmostrady to z góry wiadomo, że bądą tłuste odciski palców na stronie zapisu.
A z okładkami też jest różnie, i tu znowu kłania się Filmostrada - często są pogniecione i/lub mają pozaginane narożniki.

Zgadzam się w pełnej rozciągłości! Widać Filmostarda oszczędza na białych rękawiczkach, choć tłuste linie papilarne to nie jedyny problem firmy. Angry Najbardziej irytują rysy. Jakiś czas temu przyjąłem pewną zasadę - nie kupuję filmów od Filmostardy. Płacę dobrymi pieniędzmi i dobrego towaru oczekuję. Także od czasu do czasu nagłaśniam problem.

Od kilku lat nie przyjmuję krążków foliowanych „na kolanie”. Zawsze ostrzegam internetowe sklepy, że takie buble zostaną odesłane w  „try miga”.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec

19-01-2018, 10:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2018, 10:09 przez KaMario.)
(18-01-2018, 14:34)Daras napisał(a):  Zgadzam się w pełnej rozciągłości! Widać Filmostarda oszczędza na białych rękawiczkach, choć tłuste linie papilarne to nie jedyny problem firmy. Najbardziej irytują rysy. Jakiś czas temu przyjąłem pewną zasadę - nie kupuję filmów od Filmostardy. Płacę dobrymi pieniędzmi i dobrego towaru oczekuję. Także od czasu do czasu nagłaśniam problem.

Od kilku lat nie przyjmuję krążków foliowanych „na kolanie”. Zawsze ostrzegam internetowe sklepy, że takie buble zostaną odesłane w „try miga”.

Filmostrada chyba na wszystkim oszczędza. U innych dystrybutorów: Imperial, Galapagos, nie zdarzają się sytuacje z odciskami palców lub rysami na płytach - są one po prostu nieskazitelne.
Ja też z założenia nie kupuję filmów foliowanych folią termokurczliwą. Zawsze szukam egzemplarzy foliowanych fabrycznie.
Ale z Filomstradą ostatnio jest taki kłopot, że nawet egzemplarze z fabryczną folią mają paluchy na płytach. Przykładem może być mój ostatni zakup filmu Barry Seal: Król Przemytu - 1 egzemplarz miał okrutne tłuste paluchy na płycie, ponowiłem zakup - druga płyta również z paluchami. Więc coś jest nie tak z kontrolą jakości, z pakowaniem płyt... masakra.
W ostatnich dniach zakupiłem też pakiet: Powrót do przyszłości - wszystkie trzy płyty w pakiecie miały odciski palców, a pakiet był fabrycznie zapakowany.

KINO DOMOWE

Telewizory: OLED LG 55BX3LB, OLED LG 55EG9A7V | Amplituner YAMAHA RX-A1070 | Odtwarzacz blu-ray 4K OPPO UDP-203 | Odtwarzacz blu-ray YAMAHA BD-A1060
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

19-01-2018, 11:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2018, 11:00 przez Gieferg.)
Ja tam sobie nie przypominam, żebym kiedykolwiek miał jakieś odciski na płytach od Filmostrady. Za to na pewno je miałem na fabrycznie foliowanych płytach z Robinem z Sherwood na DVD (praktycznie wszystkich zarówno w digipacku z sezonami 1&2 jak i tym z sezonem 3).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline darayavahus
Użytkownik
Liczba postów: 154
Reputacja: 6

19-01-2018, 13:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2018, 13:01 przez darayavahus.)
Dziś myślałem, że spadnę z krzesła.
Zakupiłem w empiku 3 Bourny w steelbookach. Dwa były ponownie foliowane z czego jeden nie wyglądał na otwierany, drugi natomiast nie miał na dole taśmy klejącej która przykleja kartonik do steelbooka, ale na samym steelu widać ślad po kleju także na pewno tam był tylko ktoś to otwierał. I na płycie jest mały ślad po palcu.
Obrazek

I jeszcze przed chwilą przysłali mi maila z prośba o opinię na Opineo.
Już ja im wystawię opinię.

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec

19-01-2018, 14:17
Ja prawie za każdym tytułem na Blu-ray od Filmostrady mam odciski palców na płytach oryginalnie foliowanych.
A co do Empiku - to ma mistrzostwo świata w sprzedawaniu używanych filmów.

KINO DOMOWE

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

19-01-2018, 14:42
Darayavahus, Empik ma w sempiternie nasze uwagi. Robiąc zakupy przez internet zawsze ich proszę o filmy zapakowane oryginalnie. Wymiana grzeczności w stylu „dołożymy największych starań” nie licuje z faktami. Zatem po otwarciu paczki oddaję ten szmelc i wysmażam do działu obsługi klienta stosowne pismo. Co najczęściej odpisują? „Takie dostaliśmy od dystrybutora”.

Kurczę, może nie jestem wytrawnym kolekcjonerem, ale i tak lubię na stojaku estetyczne wydania. Wątpliwą ozdobą są pudełka z pofałdowaną folią. Wymiana opakowań niezbyt mnie kręci bo cenię sobie – powiedzmy – oryginalność danych edycji. Jeśli np. Kinokuniya Company wypuszcza krążki w „najlepszych na świecie” pudełkach, to chcę mieć tak, jak sobie wymyślił wydawca.
Jeszcze rozumiem zniszczenia (hipotetyczne) w stylu: Chevy Chase nadgryzł w ekstasis folię, czy inna gwiazda wypalcowała płytę. OK, za unikaty można zapłacić ekstra.

KaMario, BD od Imperiala i Galapagos sprawdzam tylko pobieżnie lub nie sprawdzam w ogóle. To właśnie znaczy zaufanie do marki.

W przyszłym tygodniu będę nieco zarobiony, ale spróbuję wysmażyć maila do Filmostardy. Jeśli tak zrobię, to wkleję też link do niniejszej dyskusji i zobaczymy co odpiszą.
A może Mateusz, jako osoba poważana i w pewnym sensie reprezentująca Filmożerców wystosuje jakieś oficjalne pismo? Smile

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

19-01-2018, 16:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2018, 16:29 przez ifeelveryblah.)
(19-01-2018, 14:17)KaMario napisał(a):  Ja prawie za każdym tytułem na Blu-ray od Filmostrady mam odciski palców na płytach oryginalnie foliowanych.
A co do Empiku - to ma mistrzostwo świata w sprzedawaniu używanych filmów.

Na "pocieszenie" używane filmy to problem chyba całego świata. Jakiś czas temu z UK ze znanego sklepu dostałem używkę. Na YT jak oglądam coś w stylu "movie adventures" z USA i na półkach również masa używek Smile

Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 9 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku