28-03-2016, 20:11
Porozmawiajmy chwilę o wydaniu od Universal.
Cytat z tego tematu
Oraz cytat z tematu o wydaniach nieanamorficznych
Wydanie to zakupiłem ponieważ jest jedynym jakie namierzyłem z polską wersją językową co dla mnie jest kryterium podstawowym. Natomiast z chęcią się dowiem co straciłem w stosunku do innych wydań. Mam na myśli sam film ponieważ dodatki i sposób wydania to rzecz oczywista. Mefisto poruszył dwa tematy.
1. Pocięty film
W sieci znalazłem krótkie porównanie dwóch wersji ale żadna chyba nie jest identyczna z tą od Universal zakupioną w Zavvi. To wydanie trwa 1:27:22 i w sumie z opisu pasuje do wersji Unrated US tylko nie bardzo wiem jak interpretować
2. Chujowy obraz
Sformułowanie mocne, jest aż taka różnica? Czy to jednak temat bardziej dla 'audiofili' obrazu?
Cytat z tego tematu
(02-05-2015, 08:35)Nakf napisał(a): gorsze niż wydanie Universala raczej nie będzie.
Oraz cytat z tematu o wydaniach nieanamorficznych
(28-03-2016, 18:16)Mefisto napisał(a):(28-03-2016, 09:55)Kirek napisał(a): Jeżeli chodzi o "Videodrome" to problem można rozwiązać kupując wydanie BD. Na Zavvi obecnie dostępne jest za 8,99£ ale można go czasami upolować taniej. Mnie się udało w promocji 2BD za 10£.Taa, nie dość, że film pocięty, to jeszcze z chujowym obrazem - powodzenia
Wydanie to zakupiłem ponieważ jest jedynym jakie namierzyłem z polską wersją językową co dla mnie jest kryterium podstawowym. Natomiast z chęcią się dowiem co straciłem w stosunku do innych wydań. Mam na myśli sam film ponieważ dodatki i sposób wydania to rzecz oczywista. Mefisto poruszył dwa tematy.
1. Pocięty film
W sieci znalazłem krótkie porównanie dwóch wersji ale żadna chyba nie jest identyczna z tą od Universal zakupioną w Zavvi. To wydanie trwa 1:27:22 i w sumie z opisu pasuje do wersji Unrated US tylko nie bardzo wiem jak interpretować
cytat z porównania podanego powyżej napisał(a):US Unrated MATTED: 1:26:16 / 1:28:21Skoro to wydanie jednak jest pocięte to czy możesz podać informacje co straciłem i ile trwa wersja bez cięć?
2. Chujowy obraz
Sformułowanie mocne, jest aż taka różnica? Czy to jednak temat bardziej dla 'audiofili' obrazu?

.