Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 13 Dalej »

WarCraft (2016)

Strony (8): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Opcje tematu
WarCraft (2016)
Offline Haqu
Stały bywalec
Liczba postów: 372
Reputacja: 9

02-06-2016, 16:24
Spoko, byłem tylko po prostu ciekaw dlaczego Big Grin

Ogólnie esencją WoW-a jak i większości gier MMORPG jest (bądź powinien być) endgame, czyli wszystko to co dzieje się po uzyskaniu maksymalnego poziomu. Świetne PVP, kapitalne wielogodzinne raidy i ubijanie bossów. Generalnie lore WoW-a jest niesamowicie rozbudowany i świetny, tylko ten gatunek gier ogółem ma problem z poprowadzeniem historii bo przeciez nie jesteś prowadzony jak w klasycznym rpg.

Co kto lubi, ale jakbym miał próbować to jednak pograłbym z tydzień, a nie 1 weekend Big Grin
No ale nikogo do niczego nie zmuszam, każdy gra w co chce i co mu się podoba, sam już nie gram w mmo.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

03-06-2016, 07:21
(02-06-2016, 12:38)Gieferg napisał(a):  Gdyby pojawiła się tego typu gra, w której level jest drugorzędny, a najwięcej znaczą umiejętności gracza, w której śmierć postaci oznacza śmierć postaci, w której mogę innego gracza w świecie gry zaatakować i wykończyć, tak, w coś takiego bym chętnie zagrał. Ale nie słyszałem o czymś takim.

Tibia :p

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Czaja
Użytkownik
Liczba postów: 106
Reputacja: 0

03-06-2016, 20:33
(02-06-2016, 11:54)Gieferg napisał(a):  Dlaczego?

Nie trawię gier, w których się chodzi i nabija levele przy śladowej fabule (bo i jaka może być fabuła  w grze, w której po świecie pałęta się stado graczy?), kiedy nawet element zręcznościowy nie gra większej roli bo wszystko zależy od nabitego levelu i zebranych itemów. Jesli w trakcie walki mogę wyjść do kuchni zrobić sobie kanapki i po powrocie zastać moją postać dalej tłukącą jakiegoś przeciwnika, to nie jest gra dla mnie.  Pograłem przez jeden weekend w 2007 i dałem sobie spokój.

to tak jakby oceniać film po trailerze . . .

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,309
Reputacja: 145

04-06-2016, 03:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2016, 04:11 przez Gieferg.)
Rozumiem, że twoim zdaniem wskazane jest się katować grą, w której sam model rozgrywki w ogóle nam nie podchodzi, tylko po to, by się upewnić? Może gdybym nie miał co robić z wolnym czasem...

A skoro już przy tym jesteśmy - oceniając po trailerze Warcraft wyglądał mi na mocnego kandydata na dno roku, a recenzje na RT jak na razie wskazują, że tak może być w istocie. Z niecierpliwością czekam na wyniki w BO, a film obejrzę... w późniejszym terminie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 369
Reputacja: 10

04-06-2016, 11:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2016, 11:01 przez Inuki.)
Z tego co czytam, to film jest głównie dla fanów uniwersum. Zwykły śmiertelnik może mieć problemy z rozpoznawaniem, kojarzeniem postaci, bo ponoć nie jest powiedziane (w niektórych przypadkach) kto kim jest i jaką rolę odgrywa. W dodatku "WarCraft" to w głównej mierze film batalistyczny, nastawiony na czystą akcję, z tego też powodu cierpi cała historia (która jest wersją alternatywną do tej z gier). No i sporo osób pisze, że film jest dość brutalny jak na PG-13. Efekty niby miazga i zwiastuny ani trochę nie oddają tego, co pokazali w finalnej wersji, a rozmach ponoć większy niż we "Władcy Pierścieni". Jest też szansa na jakąś wersję reżyserską, bo w montażu wyleciało ponoć prawie 50 minut materiału. Co już teraz mogę powiedzieć, to to, że film ma świetny soundtrack. Ramin Djawadi znowu dał radę. Płytkę muszę kupić.

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Czaja
Użytkownik
Liczba postów: 106
Reputacja: 0

05-06-2016, 13:04
(04-06-2016, 03:58)Gieferg napisał(a):  Rozumiem, że twoim zdaniem  wskazane jest się katować grą, w której sam model rozgrywki w ogóle nam nie podchodzi, tylko po to, by się upewnić? Może gdybym nie miał co robić z wolnym czasem...

Nie chodzi mi o katowanie gry, a jej ocenianie po okładce. Pisząc :  
Gieferg napisał(a):Jesli w trakcie walki mogę wyjść do kuchni zrobić sobie kanapki i po powrocie zastać moją postać dalej tłukącą jakiegoś przeciwnika, to nie jest gra dla mnie.
, widać iż nie widziałeś na oczy raidu na który idziesz w 20-30 osób i takie wychodzenie po kanapki w czasie walki kończy się wipem raidu. Oczywiście i to może się Tobie nie podobać. Tylko, jak jeden z poprzedników napisał WoW zaczyna się po osiągnięciu max lvl i jest nastawiona na raidy bądź też areny PvP. Tak gram w WoWa od prawie samego początku i również nie podoba mi się aktualnie obrany kierunek przez Blizzarda - czytaj tworzenie gry dla dzieci.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

05-06-2016, 19:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2016, 19:08 przez Gieferg.)
Nie widziałem i nie znalazłem żadnego powodu, dla którego miałoby mnie to obchodzić.

Cytat: Co już teraz mogę powiedzieć, to to, że film ma świetny soundtrack. Ramin Djawadi znowu dał radę.

Djawadi w ogóle tworzy muzykę, która zapada mi w pamięć po seansie (Pacific Rim, Iron Man, Clash of The Titans), co dzisiaj jest raczej rzadkością. Posłucham tego Warcrafta, zobaczymy, czy trzyma formę.

EDIT: znudził mnie i wyłączyłem po dwudziestu minutach.

Odpowiedz
Offline Haqu
Stały bywalec

05-06-2016, 19:18
(05-06-2016, 19:08)Gieferg napisał(a):  Nie widziałem i nie znalazłem żadnego powodu, dla którego miałoby mnie to obchodzić.

A no z tego powodu, że skrytykowałeś grę, o której nie masz zielonego pojęcia Wink

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

05-06-2016, 19:46
Sorry, ale nie rozumiem sensu powyższego posta.

Odpowiedz
Offline Haqu
Stały bywalec

05-06-2016, 19:53
Bo generalnie to niewiele rozumiesz.

Filmowi skoczyła trochę ocena na metacritic, do wczoraj było jeszcze 37, teraz już spadło do 31, Żadna recenzja nie ma statusu pozytywnej, chociaż noty na poziomie 10/100 i 0/100 wydają mi się dużym przegięciem

Odpowiedz
Strony (8): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku