11-12-2025, 18:32
Może teraz komuś się odmieni 
Pozostała część filmu:
Po konwersji do SDR (w 3 i 4 są też heatmapy i wcg)
HDR.

Pozostała część filmu:
Po konwersji do SDR (w 3 i 4 są też heatmapy i wcg)
HDR.
|
Wielki błękit / Le Grand Bleu
|
|
11-12-2025, 18:32
Może teraz komuś się odmieni ![]() Pozostała część filmu: Po konwersji do SDR (w 3 i 4 są też heatmapy i wcg) HDR.
Co za parodia, czyli wychodzi na to, że prolog z wydania BD ma lepszy filmowy obraz ( pomijając migotanie obrazu) od wydania 4k...
Unboxing >> YouTube
9 godzin(y) temu
Na wydaniu DVD NTSC i Polskim od Monolith było miganie (chyba kontrastu czy czegość) na wydaniu starym z UK już nie. Od czego to miganie jest? Pytanie do specjalistów?
8 godzin(y) temu
Prolog można sobie włączyć na DVD czy BD, a na kolor zmienić na UHD - oglądając np. Lawrence z Arabii tez trzeba ruszyć dupsko, bo jest na dwóch płytach
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Dam znać czy kinowe DCP będzie mieć ziarno w prologu, ani trochę nie zdziwi mnie, jeśli tak i jest to po prostu kolejny "wymysł" algorytmu kodującego Studio Canal, coś jak Nagi instynkt i ujęcia plenerowe (poza jednym które pominęli) które nie mają ziarna (a bitrate leci na pysk) ale już we wnętrzach owszem.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
7 godzin(y) temu
Pytałem nicwooda czy w Sony też obraz jest niemal całkowicie odziarniony w prologu i tak mi odpowiedział: Cytat:yes, I have the US 4K and the prologue looks the same on the Sony disc. The grain management is sadly baked into the master. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |