(Wczoraj, 13:51)Wiles napisał(a): Polskie wydanie UHD "The Warriors", to dla mnie niezwykle miła niespodzianka.
Jak się prezentuje obraz? Ciekaw jestem jak tym razem spisał się pod tym względem Paramount...
Andromeda Strain - dobre kino. Plusik.
Farscape - zbieram się do zakupu tego serialu od dłuższego czasu. Niestety, coś mnie zawsze zniechęca. Na YT można znaleźć sporo klipów i zawsze po obejrzeniu mam mieszane uczucia. Niby ciekawy design, pomysł na fabułę, ale realizacja wygląda miejscami na niskobudżetową.
Wczoraj, 20:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj, 11:02 przez Wiles.)
Farscape to seria, która za mną chodzi już od dawna. Jeśli idzie o to jak wygląda, to dla mnie jest po prostu... specyficznie. Choć do Lexxa (widziałem tylko fragmenty) to mu chyba daleko.
The Andromeda Strain - tak, bardzo dobre kino.
Jeśli chodzi o obraz w "Wojownikach" to nie jestem tutaj ekspertem. Włączyłem, zerknąłem na parę fragmentów i jak dla mnie jest ok. Mogę tylko napisać, jest ziarenko. Menu natomiast to: PLAY SETTING SCENES na tle nieruchomego obrazka i tyle. Liczyłem na coś z większym polotem.
(Wczoraj, 20:24)sebas napisał(a): Niby ciekawy design, pomysł na fabułę, ale realizacja wygląda miejscami na niskobudżetową.
Siłą tego serialu są obcy, bo jest ich dużo i to jest najwyższy poziom:
Ja trafiłem na to przypadkiem jak skakałem kiedyś po kanałach TV - nie mogłem oderwać oczu, miałem duże wrażenie obcości, czegoś nie z tej Ziemi, a ja tego szukam w SF, coś czego nigdy nie miał Star Trek, a Star Wars z każdą produkcją traci albo ja się starzeje
Serial kręcony na taśmie, ale niestety nie było pieniędzy na archiwizowanie, więc poszły na przemiał
Jakość techniczna więc słaba, niewiele lepiej niż DVD.
(Wczoraj, 13:51)Wiles napisał(a): Polskie wydanie UHD "The Warriors", to dla mnie niezwykle miła niespodzianka.
Jak się prezentuje obraz? Ciekaw jestem jak tym razem spisał się pod tym względem Paramount...
Tym razem trafiło na team a, więc jest dobrze.
Dźwięk 5.1, u Arrow jest natomiast Mono, Stereo, Atmos, isolated score, komentarz audio.
W polskim wydaniu jak rozumiem nie ma dołączonego BD z wersją reżyserską i innymi dodatkami, który jest w wydaniach zachodnich? W Arrow jest mnóstwo dodatków, a wersja reżyserska była też w 4K na drugiej płycie UHD, ale tylko w limitce.