(Wczoraj, 13:51)Wiles napisał(a): Polskie wydanie UHD "The Warriors", to dla mnie niezwykle miła niespodzianka.
Jak się prezentuje obraz? Ciekaw jestem jak tym razem spisał się pod tym względem Paramount...
Andromeda Strain - dobre kino. Plusik.
Farscape - zbieram się do zakupu tego serialu od dłuższego czasu. Niestety, coś mnie zawsze zniechęca. Na YT można znaleźć sporo klipów i zawsze po obejrzeniu mam mieszane uczucia. Niby ciekawy design, pomysł na fabułę, ale realizacja wygląda miejscami na niskobudżetową.
11 godzin(y) temu (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11 godzin(y) temu przez Wiles.)
Farscape to seria, która za mną chodzi już od dawna. Jeśli idzie o to jak wygląda, to dla mnie jest po prostu... specyficznie. Choć do Lexxa (widziałem tylko fragmenty) to mu chyba daleko.
The Andromeda Strain - tak, bardzo dobre kino.
Jeśli chodzi o obraz w "Wojownikach" to nie jestem tutaj ekspertem. Włączyłem, zerknąłem na parę fragmentów i jak dla mnie jest ok. Mogę tylko napisać, jest ziarenko. Menu natomiast to: PLAY SETTING SCENES na tle nieruchomego obrazka i tyle. Liczyłem na coś z większym polotem.
( 11 godzin(y) temu)sebas napisał(a): Niby ciekawy design, pomysł na fabułę, ale realizacja wygląda miejscami na niskobudżetową.
Siłą tego serialu są obcy, bo jest ich dużo i to jest najwyższy poziom:
Ja trafiłem na to przypadkiem jak skakałem kiedyś po kanałach TV - nie mogłem oderwać oczu, miałem duże wrażenie obcości, czegoś nie z tej Ziemi, a ja tego szukam w SF, coś czego nigdy nie miał Star Trek, a Star Wars z każdą produkcją traci albo ja się starzeje
Serial kręcony na taśmie, ale niestety nie było pieniędzy na archiwizowanie, więc poszły na przemiał
Jakość techniczna więc słaba, niewiele lepiej niż DVD.