30-11-2023, 18:02
|
Wojciech Has
|
|
30-11-2023, 18:48
(30-11-2023, 17:47)Mefisto napisał(a): Dzień dobry,Dla mnie też sztuka ?
Unboxing >> YouTube
(30-11-2023, 17:53)kulcikriu napisał(a): Good for You Nie muszę płacić czynszu, prawda? PRAWDA? (30-11-2023, 18:02)slavekg napisał(a): Termin płatności? No dzisiejszy, ale i tak liczy się przecież data wpłaty. (30-11-2023, 18:48)pred895 napisał(a): Dla mnie też sztuka ? Kazimiera
01-12-2023, 15:21
04-12-2023, 14:39
OK, napiszę tak: imponujące wydanie samo w sobie - narzekanie na cenę okazało się bezzasadne, bo jakkolwiek by nie patrzeć na mało bonusów płytowych czy kodowanie filmów, to już wykonanie całości nie pozostawia nic do życzenia. Pluł sobie w brodę zatem nie będę. Ale torby nie było
04-12-2023, 14:55
(04-12-2023, 14:39)Mefisto napisał(a): Ale torby nie byłoTeż nie miałem, wygląda na to, że były tylko z odbiorem osobistym.
07-12-2023, 03:37
(30-11-2023, 10:11)misfit napisał(a): W Pętli trafiłem w 74 minucie na jeszcze dwa przeskoki obrazu. Chyba pieseł na planie nie chciał współpracować i koniec końców sklecili ujęcie z kilku dubli. Zgadza się, brakuje klatki w barze. W innej scenie przez moment mamy drganie obrazu (kamery?) i utratę ostrości. Zanotowałem też niestety lekkiego black crusha i polaryzację w kilku miejscach. Ale poza tym wygląda przyzwoicie.
10-12-2023, 18:08
Ukończyłem wczoraj maraton filmów Hasa - leciałem chronologicznie zaczynając od filmów krótkometrażowych - cóż mogę napisać: super box, cudowne filmy. Okazało się, że większa część twórczości Wojciecha Jerzego Hasa była mi wcześniej kompletnie nieznana, zdawało mi się, że może tytułów nie pamiętam, ale jak zacznę oglądać, to sobie przypomnę, przynajmniej jakieś sceny, jeżeli nie całość, a tu nic Bałem się, że "Rekopis" i "Sanatorium" to tylko takie perełki, a z resztą tytułów będzie mi nie po drodze, ale na szczęście zostałem bardzo miło zaskoczony. Na pewno wiek robi swoje, bo o ile taki film jak "Lalka" był dla mnie nudny gdy byłem dzieckiem, tak teraz mogłem się nim w pełni delektować. Najbardziej podobają mi się produkcje czarno-białe i tu wizualnie najsłabszy był dla mnie film "Szyfry", jeżeli chodzi o kolorowe, to tu również im starszy film, tym bardziej mi wizualnie pasował i choć Has utrzymywał do końca wysoki poziom jeżeli chodzi o organizację tego co widzimy, mam tu na myśli scenografię, kostiumy czy rekwizyty, to jednak całościowo ostanie filmy przypominają mi bardziej produkcje telewizyjne niż kinowe, tu mogą wchodzić w grę kamery, taśmy czy obiektywy, rzecz do wyjaśnienia w wolnej chwili Gorąco polecam
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
10-12-2023, 22:42
A ja akurat mam odwrotnie. "Szyfry" i "Pożegnania" oglądałem kiedyś w tv, nawet przed tym jak dowiedziałem się, że Has wyreżyserował "Rękopis..." i "Sanatorium...", także mam sentyment do tych filmów. I w sumie tego typu filmy lubię. Wczoraj np: oglądałem jakieś filmy, jeden z Holoubkiem, drugi z Wysockim i wynudziłem się strasznie. Z filmów, których w ogóle nie oglądałem, to przypadły mi do gustu "Złoto" i "Rozstanie" oba z Władysławem Kowalskim.
11-12-2023, 16:29
U mnie HAS awansował z autora ulubionego filmu polskiego na ulubionego polskiego reżysera Na drugim miejscu będzie chyba Polański, jeszcze się nad tym głębiej nie zastanawiałem. (10-12-2023, 22:42)piti198 napisał(a): jeden z Holoubkiem, drugi z Wysockim To zapewne były filmy "Nieciekawa historia" i "Pismak", w tym pierwszym pięknie widać podejście Hasa do kolorów w konkretnych kadrach (scenografia, rekwizyty, kostiumy) - zielony i zamiast standardowo kontrastowego czerwonego, pochodne brązu . Podobne podejście ma Guillermo del Toro, no i widać też duży wpływ Hasa na Terry'ego Gilliama.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |