(06-08-2026, 09:15)kłapouchy napisał(a): Przy dodawaniu do koszyka.
Nic takiego nie mam.
A na Amazonie wróciło.
|
Wojciech Has
|
(06-08-2026, 09:15)kłapouchy napisał(a): Przy dodawaniu do koszyka. Nic takiego nie mam. A na Amazonie wróciło. (06-08-2026, 12:48)kulcikriu napisał(a): do mnie podobno doszło dziś, ale jeszcze nie zweryfikowałem tej informacji - też amazon. misfit, jak u Ciebie sytuacja? Gdy pokazywało, że zostały im 3 sztuki, dostałem w końcu komunikat, że pobrali kasę z karty. Ale to było dwa dni temu, wciąż czekam na wysyłkę. Ustalili sobie termin 14.08 i robią wszystko aby go dotrzymać, co do jednego dnia. Standard. Mógłbym teraz anulować tego pre-ordera i zamówić jeszcze raz i wtedy pewnie jeszcze dziś byłaby wysyłka (tak też zrobiłem z Eyes Wide Shut i Searchers na amazon.fr) - to tylko pokazuje, że robienie pre-orderów w tym śmiesznym sklepie jest pozbawione jakiegokolwiek sensu, bo w praktyce zwykle lądujesz na końcu listy do zrealizowania ![]() Ale tak na spokojnie nie sądzę aby 5000 sztuk Sanatorium tak szybko miałoby im zejść. Na Amazonie dostępność znika, kilkadziesiąt minut później znowu się pojawia i tak w kółko. Część towaru ludziska wykupują, ale sukcesywnie na magazyn trafiają dodatkowe sztuki - tak to widzę.
Wczoraj, 11:40
(06-08-2026, 13:38)Mefisto napisał(a): Nic takiego nie mam. Teraz na rarewaves wrócił, a na amazonie znowu nie ma. https://www.rarewaves.com/products/5060974683659-the-hourglass-sanatorium https://www.amazon.co.uk/The-Hourglass-Sanatorium-4K-Blu-ray/dp/B0GXZRPB9Z https://www.radiancefilms.co.uk/products/the-hourglass-sanatorium-uhd-bd-le Trochę się pokręciłem na tej stronie Radiance i jednak to inaczej wygląda. Po prostu narzucają jakieś limity, że maksymalnie możesz zamówić te 20 sztuk (ale na stanie mają tego więcej). ![]() W każdym bądź razie jak ktoś planuje zakup to bym tego nie odkładał za długo w czasie, bo to znikanie na amazonie nie zwiastuje niczego dobrego. Na naszym ulubionym rarewaves mają 207 sztuk. Może tym razem dobrze sprawdzam..
To ma 5000 kopii i jest to polski film - niby znany, ale jednak nie z samej topki (jak Rękopis). Byłbym bardzo zaskoczony, gdyby to w tym roku zeszło. Zresztą Radiance informuje o dostępności tytułów systematycznie. Osobiście nie kojarzę przypadku, żeby coś się wyprzedało bez wcześniejszego trafienia na taką listę - chyba, że jeden z tych boksów, ale nie śledzę wszystkich.
Sklepy, które są w miarę poważne prezentują w aktualnej sprzedaży tylko małą część nakładu, aby każdy kto dokona zakupu otrzymał swoją kopię (a sprzedawany jest też na Zavvi i pewnie paru innych). Tam gdzie wysyłka jest w 24h zazwyczaj sklep ma kopie w swoim magazynie (po wyprzedaniu zamawia kolejną partię kopii), tam gdzie wysyłka jest dłuższa zazwyczaj kopie znajdują się u dystrybutora. Gdyby to było jakieś dvdmax na allegro to by wpisali z dupy kilkadziesiąt kopii na kilku kontach, mając rzeczywiście tylko niewielką ich część i wierząc, że nikt nie powie sprawdzam, a jeśli ktoś powie to się dokupi u dystrybutora lub anuluje. A najpewniej po zakupie na jednym z tych kont produkt z pozostałych zniknie (przerabiałem to z książkami w antykwariatach allegro). Sanatorium sprzedaje się raczej nieźle, bo amazon pokazuje 50+ sprzedanych kopii w ostatnim miesiącu. Kolejny próg to chyba dopiero 500+ i taki przekroczyła np Troja w 4K. Także przez samego amazona sprzedało się ostatnio coś między 50-499 kopii (o ile nie kantują jakoś z tymi danymi).
5 godzin(y) temu
Ale 50+ sprzedanych kopii może oznaczać równie dobrze 99, więc to żaden wykładnik do liczenia faktycznego stanu.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |