Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 26 Dalej »

Wołyń

Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Opcje tematu
Wołyń
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 128
Reputacja: 10

02-02-2017, 12:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2017, 13:42 przez adi90a.)
W jednym z wywiadów Smarzowski opowiadał o wersji na rynki międzynarodowe (jak znajdę to wkleje). Niekoniecznie będzie to wersja dłuższa (rozszerzona) bo pewnych scen prawdopodobnie tam zabraknie, pewne zostaną wydłużone, inne przemontowane itp. Jako przykład Smarzowski wspomniał o scenie szabrowania dworku, która jest wymowna dla polaka ale dla francuza nic specjalnego nie przedstawia. Z czego pamiętam w tej wersji pojawić się miały podpisy dat i miejsc.

Edytka.
Wywiad w którym Smarzowski wspomina o wersji festiwalowej (krótszej).

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,833
Reputacja: 145

02-02-2017, 12:32
Jeśli to tylko przemontowany, bardziej uproszczony film to podziękuję i od razu odpalę wersję kinową Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,061
Reputacja: 172

02-02-2017, 12:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2017, 12:32 przez Gieferg.)
Chyba zapomniałeś wkleić link.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline adi90a
Użytkownik
Liczba postów: 128
Reputacja: 10

02-02-2017, 14:00
Wybaczcie, link poprawiony.

Wszyscy narzekają, że te kolejne wersje reżyserskie to zdzieranie pieniędzy z fanów, a jednak wolałbym żeby w Polsce też czasem wydawali wersje reżyserskie czy inne "ultimate cut"... Póki co na półkę postawie jednak wersję 2xBD, może nawet szarpnę się w przedsprzedaży.

Odpowiedz
Offline Sporeczek
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0

02-02-2017, 14:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2017, 14:27 przez Sporeczek.)
Nie wiem kto mógłby narzekać na 2 płytowe wydania, ja w sumie głównie kupuję tylko takie Smile (lub więcej). Zresztą w polskich filmach to już w ogóle niespotykane, 2 płytowe wydanie to dla mnie trochę zaskoczenie, ale miłe bo wychodząc z kina miałem w środku nadzieję, że zrobią w końcu jakieś porządne wydanie Smile

Ujawnili zawartość 2 płytowych wydań:
W 2-płytowych wydaniach specjalnych Blu-ray i DVD dostępna będzie po raz pierwszy wersja festiwalowa filmu, nie pokazywana do tej pory w polskich kinach.

W wydaniach Blu-ray i DVD WOŁYŃ nie zabraknie także wyjątkowych materiałów dodatkowych, m.in.:
- materiały z planu, wywiady i komentarze reżysera oraz obsady
- galeria zdjęć
- making of: bitwa
- zwiastun kinowy
" W wydaniach można znaleźć m.in. materiały przygotowane wyłącznie z myślą o wydaniach DVD i Blu-ray."
No nieźle, ciekawe tylko czy te dodatki były już wcześniej dostępne, i czym się różni festiwalowa Smile Może będzie mniej albo bardziej brutalna... Wink

Co do okładki... rzeczywiście w wersji 2 płytowej jest jakaś średnia Tongue

Odpowiedz
Offline Ferrum
Stały bywalec
Liczba postów: 341
Reputacja: 15

02-02-2017, 19:37
Ciekawe, czy komentarz maestro Smarzowskiego będzie dostępny tylko przy kinówce, czy także dołączą go do wersji tzw. "festiwalowej"... Mam nadzieję, że sieciówki zadbają o właściwą cenę, mniej więcej podobną, jak przy niedawnych pozycjach Interfilmu, które dzięki Galapagosowi można było również kupić na błękitnym dysku.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

02-02-2017, 19:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2017, 20:14 przez Gieferg.)
Jesli będzie większa różnica w cenie między dwoma wydaniami to poczekam na dokładniejsze info o różnicach między wersjami zanim się zdecyduję na zakup. Jesli to tylko krótsza wersja nie oferująca niczego nowego, to raczej mi to do szczęścia potrzebne nie jest.

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 310
Reputacja: 14

02-02-2017, 20:13
A i okładka zwykłego wydania ładniejsza Tongue
To chyba ewenement, zazwyczaj do kinówki dodaje się dłuższą reżyserską a tu krótszą, okrojoną pod specyficznego widza xD

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

02-02-2017, 21:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2017, 21:49 przez Gieferg.)
Podobnie jest w przypadku "Pasji", która dostała krótszą i ocenzurowaną wersję obok tej normalnej.

EDIT

Info z fejsa:

– Wersja kinowa: 149 minut
– Wersja festiwalowa: 131 minut

Odpowiedz
Offline Sporeczek
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0

06-03-2017, 21:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-03-2017, 21:04 przez Gieferg.)
Nie wiem czy na 2 płycie będą też dodatki bo na 1 na pewno, ale mam nadzieje na jakieś nowe i wydłużone sceny w wersji festiwalowej. Myślę że na pewno niektóre polityczne sprawy wytną jeśli to pod widza międzynarodowego... Czytałem kilka komentarzy i niby ma coś być innego trochę, no ale zobaczymy Smile

---------------------------

Dodatki specjalne (28 minut): Materiał z planu (16 min.) – kulisy powstawania filmu, zdjęcia z planu, komentarze i wypowiedzi reżysera Wojciecha Smarzowskiego oraz obsady (J. Braciak, A. Jakubik, M. Łabacz) nagrane specjalnie na potrzeby wydania DVD/BD; Pojednania (5 min.) - wypowiedzi i komentarze par polsko-ukraińskich na temat Wołynia, historii oraz miłości; Making of: Bitwa (2 min.) – materiał zza kulis o przygotowaniach i kręceniu scen batalistycznych; Zwiastun kinowy (2 min.) Galeria zdjęć (3 min.)

Dodatkowo dziwna sytuacja. 5 zł tańsza wersja limitowana na dvd od zwykłej, a 2 płytowa o 9 zł droższa od zwykłej na bluray.

Odpowiedz
Strony (8): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku