Mierzwiak - na nikogo się nie obrażam, czasami ktoś mnie może zirytować, ale zwykle po 24h mi przechodzi i nie czuję do nikogo urazy. To tylko internet 
Każdy ma swoje preferencje, czy to kolorkowe, HDRowe czy inne - kumam to. Ja np. nie cierpię mocno podniesionych czerni i czasami je sobie poprawiam, pomimo tego, że wiem, iż zwykle jest to intencjonalne. Ale nie podaję z tego powodu tych pozycji tutaj jako te niewarte upgrade.
Może ta lista u góry jest niepotrzebna, co może powodować pewne konflikty i wystarczy sama dyskusja... Nie wiem.
Mi chodziło o 4K UHD vs remaster BD - ten pierwszy ma niepodważalną przewagę w pewnych aspektach, o których wspominałem tu i tam.
A czy warto robić upgrade ze starego BD na 4K UHD? Na szczęście nie muszę się nad tym zastanawiać

Każdy ma swoje preferencje, czy to kolorkowe, HDRowe czy inne - kumam to. Ja np. nie cierpię mocno podniesionych czerni i czasami je sobie poprawiam, pomimo tego, że wiem, iż zwykle jest to intencjonalne. Ale nie podaję z tego powodu tych pozycji tutaj jako te niewarte upgrade.
Może ta lista u góry jest niepotrzebna, co może powodować pewne konflikty i wystarczy sama dyskusja... Nie wiem.
(04-12-2022, 11:22)Gieferg napisał(a): Co do Terminatora 2 to w UHD może sobie być lepsze niż najnowsze wydanie Blu oparte na tym samym masterze, ale jak dla mnie to wciąz ma najważniejsze z problemów tego wydania (a jest ono kompletnie nieoglądalne, odpadam po pięciu minutach) i osobiście bym wolał oglądać stare wydania Blu-ray (może oprócz Skynet edition), a pewnie i nawet DVD, więc jak dla mnie zdecydowanie tu pasuje, z racji tego, że jest jedną wielką kpiną.
Mi chodziło o 4K UHD vs remaster BD - ten pierwszy ma niepodważalną przewagę w pewnych aspektach, o których wspominałem tu i tam.
A czy warto robić upgrade ze starego BD na 4K UHD? Na szczęście nie muszę się nad tym zastanawiać