04-12-2022, 11:57
(04-12-2022, 08:18)misfit napisał(a): Mefisto sprzed miesiąca nie miałby z tym najmniejszego problemu.
Zupełnie inna sprawa. W tamtym przypadku nie było przede wszystkim żadnego upgrade'u, ani tym bardziej alternatyw.
Cytat:nikt nigdy mnie nie przekona, że ktokolwiek z tego forum wie lepiej jak powinny wyglądać kolory w filmie X czy Y od reżysera czy autora zdjęć tegoż filmu.
OK, czyli Francuski łącznik Friedkina jest spoko - w końcu to reżyser tego filmu
Zielony pierwszy Matrix to samo. Można wymieniać... Poza tym zarówno oni, jak i widzowie podchodzą do tej sprawy po latach, więc tak jak mi może się wydawać jak wyglądał ten film X lat temu w kinie, tak i im może się wydawać, że tak miał wyglądać. W końcu nie piszemy tu tylko o drobnych zmianach lub korektach - typu, nie wiem, Czarnoksiężnik z Oz, który przez lata miał inny kolorystycznie prolog niż powinien - ale o nadawaniu filmowi całkowicie nowej tożsamości przez implikowanie zupełnie innych barw. Niemniej OK, jest od tego inny temat.
EOT, bo rozmydlamy wątek.