19-08-2024, 07:09
Zapowiedzi filmow blu-ray - limitowane, ciekawe, nietypowe wydania.
|
11 listopada, co prawda nie w 4k, ale fajnie, że się pojawia. Może nowy transfer: https://www.rarewaves.com/products/5028836042334-the-blair-witch-project-limited-edition
Po co nowy transfer czemuś, z założenia, tak paskudnemu i ograniczonemu u źródła? Jeśli już to może ktoś kiedyś wpadnie na pomysł "AI-enhanced" remastera, ale tego chyba nikt przy zdrowych zmysłach by nie chciał No chyba że coś było nie tak z poprzednimi wydaniami, szczerze mówiąc nigdy się nie interesowałem.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
23-08-2024, 18:39
A warto, bo ten film ma urok podobny do wczesnych, klasycznych płyt norweskiego black metalu Po jego ukazaniu może jeszcze z 10 filmów w gatunku horroru miało sens - czyt. nie było wydmuszkami annabellowo-obecnościowymi. Sięgnę pewnie bo zwykłego bluray'a - który też ma fajna okładkę, co w dzisiejszych czasach jest niestety rzadkością.
23-08-2024, 19:09
Stary, nie urodziłem się wczoraj, oglądałem ten film krótko po premierze. Nigdy nie interesowałem się jakością jego wydań
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
- A new Second Sight Films restoration from the Hi8 videotapes and 16mm film elements, supervised and approved by the Producers and Directors - 2-disc edition includes restored and remastered Original Theatrical Cut and Festival Cut plus original-release version - The Blair Witch Documentary: a new feature-length Second Sight Films production - New audio commentary by Alexandra Heller-Nicholas and Josh Nelson - Directors' and Producers' audio commentary - Deleted scenes including previously unseen video and 16mm footage - The Blair Witch Project: Analogue Horror in a Digital World by Mike Muncer - Curse of the Blair Witch - Alternate Endings - Cannes 1999: archive Directors interview - Trailers Limited Edition Contents - Rigid slipcase with new artwork by Timothy Pittides - 184-page hardback book with archive production materials and new essays by Stacey Abbott, Becky Darke, Adam Hart, Craig Ian Mann, Mary Beth McAndrews, Dr. Cecilia Sayad, Pete Turner and Heather Wixson - Heather’s Journal - 3 collectors' art cards I info od Mike'a Monello z twittera: Mike Monello napisał(a):I want to thank @SecondSightFilm for the incredible love and attention they have given this release. Second Sight napisał(a):We are including our new restorations of both the Theatrical and Festival cuts. For completeness we are also including the Theatrical cut using the original video master. Mike Monello napisał(a):The restoration is the definitive version! The Festival Cut was the version submitted to film fests and does not include scenes in the restoration and the theatrical cut. The theatrical version is the lousy transfer that has haunted my nightmares for 25 years!
23-08-2024, 20:34
Czyli wychodzi na to, że nawet w kinach nie było tak, jak powinno? Czuję się oszukany. Dla mnie film na raz, więc raczej pass, ale ogółem ciekawy przypadek.
24-08-2024, 15:25
(23-08-2024, 18:06)Mierzwiak napisał(a): Po co nowy transfer czemuś, z założenia, tak paskudnemu i ograniczonemu u źródła? Wiem o co ci chodzi ale po obejrzeniu UHD Natural Born Killers gdzie Stone i Richardson mieszali różne formaty stwierdzam, że nawet te fragmenty kręcone tymi paskudnymi Hi8 i Beta wyglądały lepiej niż kiedykolwiek Dlatego jestem zawiedzony, że Blair Witch nie wychodzi w 4K. Chyba chciałbym mieć wszystko w 4K, czy to ma sens czy nie
12-09-2024, 19:08
niemieckie wyd. Chłopów 30.01.2025 normalne https://www.amazon.de/gp/product/B0DGT97RXY w. limitowana https://www.amazon.de/gp/product/B0DGSV3PH4
29-11-2024, 19:50
Nie znalazłem tematu poświęconego wydawnictwom polskich filmów na blu-ray, więc piszę tu. Garść polskich filmów na blu-ray od Le chat qui fume: Człowiek z żelaza, Człowiek z marmuru, Przesłuchanie, Na srebrnym globie, Robotnicy '80 (z tego co się orientuję - premiera na blu-ray).
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |