Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania

Strony (145): « Wstecz 1 ... 91 92 93 94 95 ... 145 Dalej »

Opcje tematu
Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

16-12-2023, 16:15
(13-12-2023, 13:31)Mefisto napisał(a):  ILSA FAUST napisał(a):  
True Lies to nie jest film wysokich lotów

Piłeś - nie pisz

Mefisto, masz rację, na trzeźwo nie da się oglądać tego filmu w 4K Smile
Także masz rację, to najlepszy film z Arniem...z tych jego najgorszych Smile
Do kotleta, nic więcej. Hujooowo dobrana dupa Arniego, wyobrażacie sobie, że Cameron miał do dyspozycji na castingach do tej roli Sharone Stone, Michelle Phefer, Kim Basinger, Madonnę a wybrał takie dziwadło jak Lee Curtis, gdzie sławna scena striptizu to raczej łzy rozpaczy i odruch wymiotny niż choć 1% seksapilu - końcówka filmu ...bez komentarza...Tak zmarnować, bardzo dobry potencjał, nawet Arnie postarał się jeśli chodzi o "one linery", kupę kasy władować w efekty specjalne a w głównej roli kobiecej obsadzić faceta, no ludzie.
Jak ktoś powie, że Lee Curtis jest/była seksowna to sorry. Zresztą "dupy" Camerona zazwyczaj to chłopy przebrane za baby - Weaver, Hamilton, Lee Curtis, najwięcej farta miał di KARPIO.

True Lies, tak, owszem, do kolekcji, do kotleta, kiedyś tam w promce za 10 ojro.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,506
Reputacja: 71

16-12-2023, 16:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2023, 16:50 przez Mister Tadeo.)
Większych bzdur jak te powyżej już dawno nie czytałem.
(16-12-2023, 16:15)ILSA FAUST napisał(a):  końcówka filmu ...bez komentarza
Co masz na myśli pisząc o końcówce? Jeśli trzeci akt filmu - to jesteś w błędzie. Toż to jeden z najbardziej napakowanych akcją climaxów, jakie kiedykolwiek nakręcono w kinie sensacyjnym. A jeśli chodzi ci o epilog (scena na przyjęciu) - również nie masz racji. Pojawia się znowu na chwilę Bill Paxton jako Simon i kradnie show.
Swoje spostrzeżenia na temat Prawdziwych kłamstw opisałem w poniższym artykule:
https://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-133-prawdziwe-klamstwa-1994

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

16-12-2023, 17:39
True Lies to było wielkie rozczarowanie, pamiętam jak wyszliśmy z kina po premierze, to było jakoś w liceum, WTF.
Napakowani testosteronem po conanach, terminatorach, predatorach dostajemy 2 słabe filmy z Arniem - last action hero i ten True Lies, który, tak, potwierdzam miał potencjał na świetnego akcyjniaka, ale gdzieś tam w tej całej akcji, to powietrze z balonika ulatuje i w końcówce już brak powietrza, tylko myśl, gdzie te napisy końcowe.
tak zmarnować pracę Arniego - tak byłby dobry film sensacyjny, po warunkiem że nie zrobiliby z tego komedii i dali Pheifer albo Stone do roli głównej a nie tego chłopca w babskiej sukience. po latach po powtórce tylko się utwierdziłem w przekonaniu, jak można spierd....tak dobry film.
Po cichu liczyłem, że po projekcji w 4K w Dolby Vision, właśnie na elementy kina sensacyjnego, dam choć 7/10 ale te recenzje 4K mnie niepokoją.
Na ten moment takie słabe 6/10 ale stanie na półce ze względu na Arniego, jego one-linery i kilka ciekawych momentów, które film jednak posiada.

Podobny problem mam z Last Action Hero i Twins - jeszcze się nie przełamałem...dalej na półce nie stoją.
O dziwo - Glianiarz w przedszkolu - wchodzi rewelacyjnie...i stoi na półce, nawet się zastanawiam nad upgrade do 4K od KL.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,506
Reputacja: 71

16-12-2023, 18:21
Powtarzasz jak mantrę, że nie podoba ci się Jamie Lee Curtis w głównej roli kobiecej. I to jest w zasadzie twój jedyny zarzut wobec filmu Camerona. Bo resztę banialuk o słabej akcji czy komediowym tonie, którego najwidoczniej nie załapałeś (bo uwaga: True Lies to pastisz filmów akcji, garściami czerpiący z bondowskiej tradycji), można zbyć śmiechem.
Skoro tak ci nie leży wybór aktorki, wspominasz o innych, to może byś sprawdził jak się poprawnie pisze imiona i nazwiska dwóch pań, które przekręciłeś, tak z szacunku dla nich.
Madonna to dopiero położyłaby występ. A Gliniarz w przedszkolu stoi co najmniej o klasę niżej od Last Action Hero i True Lies.
Tyle ode mnie w temacie.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

16-12-2023, 20:25
ILSA FAUST napisał(a):di KARPIO
Big Grin
Kolega to już jak widzę, jest myślami przy świątecznym stole.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

16-12-2023, 21:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2023, 21:18 przez ILSA FAUST.)
(16-12-2023, 18:21)Mister Tadeo napisał(a):  Powtarzasz jak mantrę, że nie podoba ci się Jamie Lee Curtis w głównej roli kobiecej. I to jest w zasadzie twój jedyny zarzut wobec filmu Camerona.

Moja opinia na temat bardzo dobrego filmu, który ucierpiał z powodu fatalnej obsady jest subiektywna skoro nie lubię jak Arnie, jeden z moich ulubionych aktorów, ugania się za "chłopcami" w sukienkach. Szanuję Twoją, odmienną opinię.

(16-12-2023, 18:21)Mister Tadeo napisał(a):  Bo resztę banialuk o słabej akcji czy komediowym tonie, którego najwidoczniej nie załapałeś (bo uwaga: True Lies to pastisz filmów akcji, garściami czerpiący z bondowskiej tradycji), można zbyć śmiechem.

Zajarzyłem i to prawie 30 lat temu Smile subiektywnie całkowicie nienawidzę parodii, pastiszów filmów, które lubię, np. bonda. W przypadku True Lies jest to soft parodia, którą toleruję bardziej od Lee Curtis, nienawidzę natomiast głupoty i durnoty w stylu naked gun lub tego typu filmów, które na wstępie z założenia mają obrazić moją inteligencję. f**k them all

Pomimo tych dwóch dość bolesnych faktów dla mnie ten film jest na tyle dobry jeśli chodzi właśnie o kino akcji że stanie na półce 4K+2K, najwyżej 4K poleci do kosza a 2K zostanie - zobaczę ponownie, ocenię sytuację.

(16-12-2023, 18:21)Mister Tadeo napisał(a):  Skoro tak ci nie leży wybór aktorki, wspominasz o innych, to może byś sprawdził jak się poprawnie pisze imiona i nazwiska dwóch pań, które przekręciłeś, tak z szacunku dla nich

Uroczyście przepraszam ówczesne Boginie Kina, pełne kobiecości, krągłości i innych pełnych KOBIECYCH wdzięków w sobie:
- Panią Michelle Pfeiffer (przepraszam leżąc krzyżem przed nią, ja niegodny jej spojrzenia nawet)
- Panią Kim Basinger (przepraszam klęcząc na obu kolanach i zerkając ino spode łba nieśmiało)
- Panią Sharon Stone (przepraszam klęcząc na jedno kolana i zerkając śmiało, bardzo śmiało, zbyt śmiało...)

(16-12-2023, 18:21)Mister Tadeo napisał(a):  Madonna to dopiero położyłaby występ.

Przepraszam za kolegę także Panią Madonnę (przepraszam zgięty w pół i dziękując przy okazji za LA ISLA BONITA kawałek ratujący honor pop kultury lat 80 tych)

(16-12-2023, 18:21)Mister Tadeo napisał(a):  Gliniarz w przedszkolu stoi co najmniej o klasę niżej od Last Action Hero i True Lies.

Gliniarz stoi na półce w sekcji kino familijne tuż obok Jingle on the way i lubimy oba filmy oglądać z dzieciakami Smile

Last Action Hero - scena w wypożyczalni VHS ze standem do Terminatora 2, na której zamiast Arniego jest Sly jest przekozacka Smile
ale czy jestem w stanie kupić steelbooka 4K tylko dla tej sceny? ciągle się biję z myślami...
3 razy oglądałem Last Action oraz True Lies -
to naprawdę peryferia filmografii Arniego (moja subiektywna ocena) z tamtych lat, bo potem się skończył w okolicach T3,
jeszcze połknąłem Plan Ucieczki 1 (Arnie + Sly = zaskująco udany film) oraz T5-T6 do kolekcji.
właśnie policzyłem że na półce stoi tylko 19 filmów z Arniem, czy nie jestem za surowy dla staruszka?
oczywiście nie jestem na razie w stanie przełknąć bliżników i juniora, nie wspominając że nie lubię tego de vito.

(16-12-2023, 20:25)piti198 napisał(a):  Kolega to już jak widzę, jest myślami przy świątecznym stole.

TAK Smile
ostatni raz - za rok już bez KARPIO
No i wiadomo jak to przy wigilijnym stole przystało projekcja SZKLANEJ PUŁAPKI 1 w jakości 4K
(żeby nie było cały czas trzymam się wątku 4K - wydania zagramaniczneSmile)

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

16-12-2023, 21:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2023, 21:47 przez Gieferg.)
Nie przepadam może jakoś specjalnie za True Lies, ale przy wszystkich tych nędznych zakalcach z serii M:I (pomijam jedynkę, dalej nie widziałem) to jest świetny i, co najważniejsze, angażujący film.

Ale wolę Last Action Hero, który też zaraz się pojawi w NN. Z komediowych Arnoldów oczywiście najlepsze Twins: https://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-151-blizniacy-1988
Obydwa niedawno postawiłem na półce na BD za grosze.
(u mnie na półce też 19 filmów z Arnim, ale wliczają się w to trzy części Expendables, a ostatnich dwóch terminatorów nie dotykam nawet kijem i przez szmatę)
Cytat:O dziwo - Glianiarz w przedszkolu - wchodzi rewelacyjnie...i stoi na półce,
Bida z nędzą, raz to w wielkich bólach przemęczyłem, podobnie jak Juniora, więcej się to nie powtórzy.

Z nadchodzących wydań Camerona wezmę pewnie The Abyss (na Blu-ray) i tyle. True Lies wygląda łądnie w D-Theater rip, więc za jakaś plastelinę nie ma sensu płacić.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

16-12-2023, 22:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2023, 22:30 przez ILSA FAUST.)
(16-12-2023, 21:39)Gieferg napisał(a):  Nie przepadam może jakoś specjalnie za True Lies, ale przy wszystkich tych nędznych zakalcach z serii M:I (pomijam jedynkę, dalej nie widziałem) to jest świetny i, co najważniejsze, angażujący film.

Co ma piernik do wiatraka?
Taki True Lies do serii MI? tym bardziej, że jak piszesz to nawet nie oglądałeś serii M:I poza jedynką do której czujesz respekt i słusznie. Jaka jest twoja wiarygodność, jeśli piszesz o "zakalcach, których nawet nie widziałeś" sam reklamując zakalca typu Twins w NN.
Chyba, żeby tylko dopiec biednej dziewczynie z warkoczami imieniem ILSA FAUST Smile

Piszesz że True Lies jest angażujący?
W co byłeś tak zaangażowany patrząc na faceta Lee Curtis udającego kobietę?
i to w parodii, które z definicji gatunku nigdy nie ma prawa angażować tylko obnażyć i wyśmiać?

Cały czas zapominasz, że pisałem także za każdym razem że True Lies to świetny film akcji z moją oceną subiektywną 6/10 za fatalny casting i pomimo tak niskiej oceny trafi za chwilę na półkę ale tylko po promce nie w pre-orderze.
- True Lies z Panią Michelle Pfeiffer (10/10)
- True Lies z Panią Kim Basinger (10/10)
- True Lies z Panią Sharon Stone (10/10)
- True Lies z Panią Madonną (09/10)

nie mam takiego sprzętu ale jak ktoś mi przerobi True Lies na ww. aktorki to jestem w stanie nawet za to zapłacić Smile
I pewnie nie tylko ja Smile

(16-12-2023, 21:39)Gieferg napisał(a):  Ale wolę Last Action Hero, który też zaraz się pojawi w NN. Z komediowych Arnoldów oczywiście najlepsze Twins: https://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-151-blizniacy-1988

True Lies pomimo Lee Curtis > Last Action Hero > Bliźniacy > Junior
a jeszcze godzinę temu chciałem im wszystkim dać szansę aby zagrzały miejsce na półce, ale chyba mi się odechciało po takiej rekomendacji.

(16-12-2023, 21:39)Gieferg napisał(a):  O dziwo - Glianiarz w przedszkolu - wchodzi rewelacyjnie...i stoi na półce,
Bida z nędzą, raz to w wielkich bólach przemęczyłem, podobnie jak Juniora, więcej się to nie powtórzy.

Gliniarz w przedszkolu właśnie wydaje Kino Lorber na 4K a Twins tylko na 2K ktoś tam kiedyś wydał - taki świetny ten Twins Smile
(żeby nie było cały czas trzymam się wątku 4K - wydania zagramaniczne Smile)

De vito to pajac - psuje wszystkie filmy w jakich się pojawia tak jak Lee Curtis - jak nie trawię jakieś aktora/aktorkę to nie oglądam, chyba, że jakiś strasznie drugi, trzeci plan, to ok, przymykam oko. Dlatego tak się waham z True Lies, powtarzając jak mantrę, że to solidne kino akcji jak na parodię Bonda, Jamesa Bonda.

Właśnie postanowione aby dopiec w rewanżu - Gliniarz w przedszkolu oraz Jingle all the Way - ponowna projekcja na te święta jeszcze w wersji 2K - dzieciaki uwielbiają te filmy, wiedzą także jak Arnie jest dla mnie ważny i te ego "one-linery"

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

17-12-2023, 17:02
The Abyss - jest PRE-ORDER na Amazon France, złożyłem oczywiście, ale średnio ufam na ten moment bo data wydania jest na czerwiec 2025 (chyba, ze tyle czasu Cameron potrzebuje na demontaż szczura), tak czy inaczej proszę oto tajny link:

https://www.amazon.fr/dp/B0CPYQLPS9?psc=1&smid=A1X6FK5RDHNB96&ref_=chk_typ_imgToDp

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

19-12-2023, 07:49
[Obrazek: 738329265663.jpg]
20-02-2024

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Strony (145): « Wstecz 1 ... 91 92 93 94 95 ... 145 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku