Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania

Strony (145): « Wstecz 1 ... 138 139 140 141 142 ... 145 Dalej »

Opcje tematu
Zapowiedzi wydań z filmami 4k uhd - zagraniczne wydania
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

#1,391
07-09-2025, 23:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2025, 23:04 przez misfit.)
Właśnie chodzi o to, że wydania zagraniczne Dźwięków muzyki BD miały pl wersję. Oczywiście nie wszystkie, bo jest to nierealne - nie było jednego wydania tego filmu na cały świat.
Nawet gdyby przyjąć, że film X nie wyszedł na BD z pl wersją, nie należy z góry zakładać, że nie może wyjść także na 4K UHD - kojarzysz np. Willow? Od innych dystrybutorów sporo już jest takich przypadków gdzie na BD nigdy nie doczekaliśmy się pl wersji, a na UHD już tak.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#1,392
08-09-2025, 01:36
(07-09-2025, 23:03)misfit napisał(a):  Właśnie chodzi o to, że wydania zagraniczne Dźwięków muzyki BD miały pl wersję.

Które? Bo sam mam amerykańskie i tam nie ma, w UK też nie było, u nazistów także. Tylko proszę nie podawać jakichś egzotycznych krajów typu Indonezja Smile

(07-09-2025, 23:03)misfit napisał(a):  Nawet gdyby przyjąć, że film X nie wyszedł na BD z pl wersją, nie należy z góry zakładać, że nie może wyjść także na 4K UHD

Zgoda, ale cała ta dysputa wyszła właśnie od założenia, że skoro wychodzi 4K, to musi mieć wersję PL, jak np. Willow Smile

Odpowiedz
Offline ifeelveryblah
Stały bywalec
Liczba postów: 315
Reputacja: 2

#1,393
08-09-2025, 06:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2025, 06:39 przez ifeelveryblah.)
Które? Chociażby czeskie, 5 sekund szukania. Piszesz po jakiś prochach? Jedyne kto to coś zakłada to ty że nie będzie wersji 4K z polskim napisami bo rzekomo... wcześniejsze wydania nie miały polskiej wersji. Komedia normalnie.

A ze specyfikacji, które na chwilę są dostępne wychodzi na to, że będą co najmniej dwa wydania 4K, bo w tym brytyjskim brakuje języka francuskiego. Bardzo możliwe, że tam mogą być napisy pl. Jeszcze czegoś nie rozumiesz?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#1,394
08-09-2025, 08:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2025, 08:56 przez Mierzwiak.)
(08-09-2025, 01:36)Mefisto napisał(a):  Które? Bo sam mam amerykańskie i tam nie ma, w UK też nie było, u nazistów także. Tylko proszę nie podawać jakichś egzotycznych krajów typu Indonezja Smile
Aha to teraz żeby nie wyjść na klauna (za późno) stawiasz jakieś absurdalne warunki i zmieniasz sobie definicję tego, co to jest "zagraniczne wydanie"? Nie misiu, to tak nie działa. Zagraniczne wydanie to zagraniczne wydanie, nie wybierasz sobie kraju jaki Ci się podoba tylko po to, żeby pasował do Twojej tezy będącej po prostu kłamstwem.

Cytat:Zgoda, ale cała ta dysputa wyszła właśnie od założenia, że skoro wychodzi 4K, to musi mieć wersję PL, jak np. Willow Smile
Jaka dysputa? Wkleiłem prostą informację którą skomentowałeś KŁAMIĄC na temat braku PL w zagranicznych wydaniach Dźwięków muzyki ale to mój post stanowi problem? Dobrze się czujesz?

Nie jest to coś co trzeba tłumaczyć, ale skoro od jakiegoś czasu KAŻDE WYDANIE UHD od Disneya ma PL, włącznie z The Rocky Horror Picture Show, to można oczekiwać, że powinny mieć je i Dźwięki muzyki.

Skoro już tak dobrze Ci idzie to wyjaśnij jeszcze jak teoria "brak PL na BD = brak PL na UHD" ma się do filmu TRON (którego polskie wydanie dodałeś do listy życzeń; jak to możliwe?) no i jeśli faktycznie Dźwięki muzyki będą mieć PL, bo będzie kilka różnych płyt na Europę, to jak to się ma do tego co piszesz? Nie wyjaśnisz, znowu udasz że nic takiego nie pisałeś, a wystarczy siedzieć cicho i nie wchodzić na forum z założeniem, że każdym swoim postem musisz się wymądrzać Rolleyes

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

#1,395
08-09-2025, 09:24
(08-09-2025, 01:36)Mefisto napisał(a):  
(07-09-2025, 23:03)misfit napisał(a):  Właśnie chodzi o to, że wydania zagraniczne Dźwięków muzyki BD miały pl wersję.
Które? Bo sam mam amerykańskie i tam nie ma, w UK też nie było, u nazistów także. Tylko proszę nie podawać jakichś egzotycznych krajów typu Indonezja Smile

Np. Czechy, Japonia, Grecja, Portugalia, Turcja, itd.

(08-09-2025, 01:36)Mefisto napisał(a):  
(07-09-2025, 23:03)misfit napisał(a):  Nawet gdyby przyjąć, że film X nie wyszedł na BD z pl wersją, nie należy z góry zakładać, że nie może wyjść także na 4K UHD
Zgoda, ale cała ta dysputa wyszła właśnie od założenia, że skoro wychodzi 4K, to musi mieć wersję PL, jak np. Willow Smile

Jeśli już to spotkałem się z założeniem, że skoro nie ma pl wersji na BD to nie powinno jej być na 4K. I tak jak pisałem jest to błędne założenie, gdyby było inaczej to nie doczekalibyśmy się na UHD np. Willow, Mechanicznej pomarańczy, Szeregowca Ryana, Wojny światów, Wodnego świata, Cosia z 1982 roku, Anatomii morderstwa, Dział Navarony, Ostatniego seansu filmowego, Szarży i wielu innych filmów.

(08-09-2025, 06:32)ifeelveryblah napisał(a):  A ze specyfikacji, które na chwilę są dostępne wychodzi na to, że będą co najmniej dwa wydania 4K, bo w tym brytyjskim brakuje języka francuskiego. Bardzo możliwe, że tam mogą być napisy pl.

Zgoda. Brakuje Francji, Holandii i Skandynawii - jeśli brytyjska okładka opisuje stan faktyczny, na 99% będzie drugie wydanie Dźwięków muzyki, miejmy nadzieję, że też z pl wersją.

Odpowiedz
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 902
Reputacja: 54

#1,396
08-09-2025, 09:37
Zmieniając na chwile temat - Kino Lorber wyda kolekcje Pink Panther w 4K, co mnie bardzo cieszySmile Choć liczę, że może w Europie też się pojawi.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#1,397
08-09-2025, 14:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2025, 14:26 przez Mefisto.)
(08-09-2025, 08:14)Mierzwiak napisał(a):  Wkleiłem prostą informację którą skomentowałeś KŁAMIĄC na temat braku PL w zagranicznych wydaniach Dźwięków muzyki ale to mój post stanowi problem?

Kto powiedział, że stanowi problem?
Zauważyłem jedynie, że większość (jak nie wszystkie) zachodnich wydań tego filmu na blu (a przez zachodnie mam na myśli cały ten rynek główny, mainstreamowy, czyli USA, UK, FRA, GER... bo przecież to właśnie z takiego wydania wkleiłeś właśnie okładkę, prawda? Nie od Czechów, którzy chyba sami sobie komponują napisy, żeby było bardziej opłacalnie, nie z jakichś Grecji czy innych pobocznych ryneczków, gdzie i tak mało kto tutaj kupuje), nie miała napisów PL. Najwyraźniej myliłem się, ale z tym kłamstwem to masz jednak jakąś obsesję Smile

Cytat:Nie jest to coś co trzeba tłumaczyć, ale skoro od jakiegoś czasu KAŻDE WYDANIE UHD od Disneya ma PL, włącznie z The Rocky Horror Picture Show, to można oczekiwać, że powinny mieć je i Dźwięki muzyki.

OK, spoko, nie wiedziałem, że absolutnie każde nowe wydanie Disney/Fox ma PL - kajam się.
Ale... od tej informacji trzeba było zacząć, a nie od tworzenia dramy większej niż ustawa przewiduje :*

Cytat:Nie wyjaśnisz, znowu udasz że nic takiego nie pisałeś, a wystarczy siedzieć cicho i nie wchodzić na forum z założeniem, że każdym swoim postem musisz się wymądrzać Rolleyes

Moja racja jest mojsza od twojszej, czego nie rozumiesz? Big Grin
I nie, nie wyjaśnię, bo wątek z Tronem i tym, co tam sobie dodaję do listy życzeń i założeniem, iż zależy to od istnienia napisów PL, jest już poza moją percepcją przyczynowo-skutkową Tongue

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#1,398
08-09-2025, 14:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2025, 15:02 przez Mierzwiak.)
(08-09-2025, 14:25)Mefisto napisał(a):  Zauważyłem jedynie, że większość (jak nie wszystkie) zachodnich wydań tego filmu na blu (a przez zachodnie mam na myśli cały ten rynek główny, mainstreamowy, czyli USA, UK, FRA, GER... bo przecież to właśnie z takiego wydania wkleiłeś właśnie okładkę, prawda? Nie od Czechów, którzy chyba sami sobie komponują napisy, żeby było bardziej opłacalnie, nie z jakichś Grecji czy innych pobocznych ryneczków, gdzie i tak mało kto tutaj kupuje), nie miała napisów PL.
Spoko ale w tym przypadku nie mamy do czynienia z czeskim odpowiednikiem monolithowych samoróbek tylko z legitnym wydaniem od Foksa gdzie jest więcej wersji językowych: Arabic, Cantonese, Czech, English HoH, Greek, Hebrew, Icelandic, Indonesian, Korean, Mandarin (Traditional), Polish, Portuguese, Serbian, Tagalog, Thai, Turkish

A kłamczuszkiem jesteś i tyle Tongue

PS. Jest już francuskie wydanie, na razie amazon i fnac wymieniają dodatkowo tylko holenderski: https://www.amazon.fr/The-Sound-of-Music-4K-Blu-ray/dp/B0FPY7D5XW

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,515
Reputacja: 96

#1,399
08-09-2025, 15:01
(08-09-2025, 09:37)kulcikriu napisał(a):  Kino Lorber wyda kolekcje Pink Panther w 4K, co mnie bardzo cieszy

Mnie też Smile

Dodatkowo cieszy mnie to:

[Obrazek: 91D314Mr78L._AC_SL1500_.jpg]

Amazon

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#1,400
08-09-2025, 15:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2025, 15:46 przez Mefisto.)
(08-09-2025, 14:58)Mierzwiak napisał(a):  Spoko ale w tym przypadku nie mamy do czynienia z czeskim odpowiednikiem monolithowych samoróbek tylko z legitnym wydaniem od Foksa gdzie jest więcej wersji językowych

OK, czyli można po prostu założyć, że czeskie wydanie to to samo co polskie i tyle, a zatem nie podpada pod rynek zagraniczny, który miałem na myśli.

Cytat:A kłamczuszkiem jesteś i tyle Tongue

A może teraz jest mi smutno? Sad

A żeby nie rozmywać tematu, to dość niespodziewanie będzie też:
[Obrazek: 71OS-mSpJLL._AC_SL1500_.jpg]

Odpowiedz
Strony (145): « Wstecz 1 ... 138 139 140 141 142 ... 145 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku