(26-06-2018, 11:12)sebas napisał(a): @Daras. To ja się zapytam Kolegi, bo widzę jest świetnie zorientowany w wydaniach filmów Munka, czy wiadomo coś o potencjalnym, nowym wydaniu "Człowieka na torze" w Polsce?
(...)
Tak jak napisał Marian.
Na nieistniejącym forum Kino Polska wymieniłem kilka uwag z chłopakami, którzy robili zakupy w Japonii. Zawsze byliśmy zadowoleni z poziomu edycji polskiej klasyki na BD. No i te „najlepsze” na świecie pudełka.
Można rzec, że ryzykując przetarliśmy „japoński szlak”. Z opisów sklepowych nie wynikało wiele. Zatem dopiero wkładając krążek do odtwarzacza dowiadywaliśmy się czegoś konkretnego o audio, czy kodzie regionu. He, he…
W innym miejscu napisałem, że jako osoba niepaląca „zaoszczędzam” miesięcznie parę złotych. W ten oto sposób usprawiedliwiam swoje wydatki w egzotycznym Amazonie.
Nadto coraz mniej ostatnio kupuję w krajowych sklepach. Po prostu brakuje dla mnie ofert filmowych i skarbonka się nie kurczy. Co zrobię za jakiś czas? Chyba się domyślasz.

EDIT:
Proszę mieć na uwadze pewien fakt. Dostrzegając rozliczne wydania zagraniczne (światowe) polskiej klasyki wnioski są jakby oczywiste. Po latarnią mamy najciemniej…
Widać brakuje w naszym kraju zainteresowania – powiedzmy – spuścizną przodków. Dlaczego? Pytanie retoryczne...
Wbrew „trendom” najprawdopodobniej uniknę wydatków na płyty z bohaterami legitymującymi się nadzwyczajnymi możliwościami, często fruwającymi w rajtuzach. Trzymam kciuki (za siebie) aby na starość nie musieć przepracowywać czasów przedszkolnych...
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.