Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 24 Dalej »

Zwierzogród/Zootopia (2016)

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
Zwierzogród/Zootopia (2016)
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

09-06-2016, 17:28
Jeśli kogoś interesowało kupno steelbooka w Polsce, to mam złe wieści: "Witamy, nie mamy w planach wydania steelbook. 20 czerwca film ukaże się na Blu-ray 3D, Blu-ray i DVD oraz w wydaniu kolekcjonerskim DVD z książeczką." Szkoda, zostaje tylko ściąganie zza granicy. Co ciekawe, na włoskim Amazonie wydanie to określone jest jako trzypłytowe - LINK. Błąd, czy faktycznie w steelbooku znajduje się płyta z dodatkami?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

09-06-2016, 17:46
To jest błąd. Nawet w komentarzach na amazonie pisze.
Normalnie 2 płyty - 3D + 2D.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline radef
Redaktor
Liczba postów: 144
Reputacja: 2

09-06-2016, 18:07
A wiecie, że polska tak samo jak i skandynawska edycja będą miały wszystkie audio w zwykłym DTS (dotyczy zarówno 2D jak i 3D)?
wszystkie = angielska też
I teraz się zdenerwowałem. Jeszcze danie HR w Gwiezdnych Wojnach przebolałem, Czarownica i Samoloty 2 mnie nie interesowały, ale to już przesada. Tylko jeden powód będę mógł zaakceptować - nie było miejsca. Ale podejrzewam, że po raz kolejny Europa Śr-Wsch jak i Skandynawia zostanie tak potraktowana.

Odpowiedz
Offline Ferrum
Stały bywalec
Liczba postów: 323
Reputacja: 11

09-06-2016, 18:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2016, 18:29 przez Ferrum.)
Zastanawiałem się, czy kupić nasze wydanie BD Zwierzogrodu i teraz chyba już pozamiatane. Nawet Kraina lodu i Wielka szóstka nie miały takiej przykrej przypadłości, żeby oryginalne audio zostało wykastrowane z bezstratnej ośmiokanałowej ścieżki. I przeczuwam, że na naszym dysku lokalizowane (w sensie: po polsku, czesku, grecku i arabsku) będą tylko tyłówki. Jeżeli pojemność danych na nim zawartych ma mieścić się w granicach 40-41 GB przy opcji z angielskim DTS Digital Surround 5.1, a różnica odnośnie DTS-HD MA 7.1 wyniosłaby (przypuszczalnie) 3 GB z haczykiem, to rzeczywiście coś tu jest nie halo.
PS. Okładka skandynawskiego wydania Blu-ray już od kilku tygodni krąży po sieci. I tam rzeczywiście widnieje informacja: każda ścieżka audio zakodowana w sześciokanałowym DTS Digital Surround.

Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 951
Reputacja: 15

09-06-2016, 18:34
A wyszedł ten film gdzieś na świecie w steelbooku z pl napisami?

Odpowiedz
Offline radef
Redaktor
Liczba postów: 144
Reputacja: 2

09-06-2016, 18:40
(09-06-2016, 18:29)Ferrum napisał(a):  I przeczuwam, że na naszym dysku lokalizowane (w sensie: po polsku, czesku, grecku i arabsku) będą tylko tyłówki.
Powtarzam się, ale nie istnieje polska wersja "Zwierzogrodu", tak samo jak w przypadku kilku ostatnich filmów Disneya w kinie spolszczona była tylko tyłówka. A w innych wersjach - nie kojarzę żadnego filmu z czeskimi napisami, choć nie mam "Wielkiego dinozaura" (tam może być).
Szczerze - byłbym lekko zaskoczony, gdyby polska tyłówka pojawiła się na płycie. Ponieważ "Wielka szóstka" i "Ralph Demolka" miała polską tyłówkę w kinie (polscy aktorzy w miejsce oryginalnych), a na DVD, jak i Blu-Rayu nie.

Odpowiedz
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

09-06-2016, 18:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2016, 18:49 przez Verrax.)
(09-06-2016, 18:34)Sokal napisał(a):  A wyszedł ten film gdzieś na świecie w steelbooku z pl napisami?

Steelbook ma wyjść w Czechach, i mimo że nie jest to jeszcze potwierdzone w karcie produktu np. na stronie Filmareny to jednak dzielimy z nimi płytę - o innym kraju mi nie wiadomo. Prawdopodobna była Grecja, ale jednak odpadła, dostępny tam jest tylko amaray. Sam raczej pokuszę się na sprowadzenie steela z Włoch, bo tam przynajmniej nie jest okrojona oryginalna ścieżka dźwiękowa.

Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

09-06-2016, 19:38
Steel wyjdzie w Czechach ale chyba tylko i wyłącznie w limitowanym nakładzie w kolekcji FAC.  W innych czeskich sklepach nie ma zapowiedzianego steelbooka.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline Ferrum
Stały bywalec
Liczba postów: 323
Reputacja: 11

18-06-2016, 09:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2016, 09:41 przez Ferrum.)
W niektórych salonach MM i Saturna Zwierzogród już czeka na półkach. DVD - 39,90 zł, BD 2D - 79,90 zł, BD 3D + BD 2D - 119 zł. Przynajmniej dobrze, że Galapagos nie skłamał na tylnej okładce wydania Blu-ray co do "formy" oryginalnej ścieżki audio.

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!
Liczba postów: 163
Reputacja: 4

04-08-2016, 16:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2016, 16:47 przez Grześ58.)
Panowie, czy ktoś z Was posiada już jakieś wydanie tego filmu? Czy wersja 3D daje się oglądać czy raczej nie wciska w fotel? I czy w polskiej wersji dubbingu pozostaje Shakira czy podmieniono na polski cover?
Z góry dzięki za odpowiedź

Every champion was once a contender who refused to give up
Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku