Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

CivilWar - Kolekcja

Strony (20): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 20 Dalej »

Opcje tematu
CivilWar - Kolekcja
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

18-06-2018, 08:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2018, 08:49 przez sebas.)
(17-06-2018, 20:50)wolfman napisał(a):  Ja się zbieram za szukanie artbook z Aliens, ale ciągle zapominam  . W jakiej cenie? Standard między 25-35 funta?
To zależy  co masz na myśli. Do "Aliens"  Camerona, to raczej nie było dedykowanego artbooka. Do serii Alien (czyli Alien, Aliens, Alien^3 i Alien Resurrection) jest bardzo dobry album:
https://www.amazon.de/Alien-Archive-Ultimate-Classic-Movies/dp/1783291044/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1529307015&sr=8-1&keywords=alien+archive
Posadam takowy. Tylko to nie jest klasyczny artbook, czyli materiały koncepcyjne na podstawie których tworzono film. Ten album oprócz grafik koncepcyjnych zawiera zdjęcia z planu filmowego, gdzie pokazane jest jak te szkice przerobiono na realną scenografię i modele. Czyli to bardziej taki "movie companion". Cena około 35 euro, zależnie na którym amazonie kupisz. To świetny album. 320 stron ciekawego materiału. Wada jest taka, że ... to  ma swoją masę. Trudno przeglądać/czytać bez podparcia na czymś tego albumu. Tutaj możesz sobie z grubsza zobaczyć, jak album prezentuje się w środku:
https://www.parkablogs.com/content/book-review-alien-archive-ultimate-guide-classic-movies

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

18-06-2018, 09:23
Jest coś takiego: "Aliens: The Set Photography".

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

18-06-2018, 17:13
https://www.bookoff.pl/product-pol-59912-Aliens-The-Set-Photography.html chciałem to nabyć ale cena nawet jak za taki zacny album to dla mnie za dużo. Tylko ENG. Ale zdjęcia i opisy mega fajne Wink

https://www.avpgalaxy.net/literature/reviews/aliens-the-set-photography/

Odpowiedz
Offline CivilWar
Stały bywalec
Liczba postów: 412
Reputacja: 27

19-06-2018, 21:49
(17-06-2018, 20:50)wolfman napisał(a):  Spoko , ale nie ma co narzekać na ten francuski, może nawet lepszy.
Takie artbooki to już coś, nie to co te popierdólki co dorzucają do filmów. Ja się zbieram za szukanie artbook z Aliens, ale ciągle zapominam Big Grin . W jakiej cenie? Standard między 25-35 funta?

Polecam, bo te artbooki są naprawdę porządnie wydane i po prostu przyjemnie je czytać i przeglądać. Dokładnie, jak kupiłem stąd https://www.amazon.co.uk/Spider-Man-Homecoming-Movie-Marvel-Comics/dp/130290275X/ref=pd_sim_14_5?_encoding=UTF8&pd_rd_i=130290275X&pd_rd_r=4d863399-7401-11e8-9099-edb19b0ca03f&pd_rd_w=YtJ6Y&pd_rd_wg=U5pJ2&pf_rd_i=desktop-dp-sims&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_p=3274180622111699416&pf_rd_r=6M3EHQX39XCSBGXK3ARQ&pf_rd_s=desktop-dp-sims&pf_rd_t=40701&psc=1&refRID=6M3EHQX39XCSBGXK3ARQ i teraz jest po 30 funtów, ale ja jeszcze kilka tygodni temu kupiłem po 25 Smile

Teraz poluję z Thor: Ragnarok i jak jeszcze parę tygodni temu były, tak teraz są praktycznie niedostępne :/ Jak już jakiś znajdę to za chorą kwotę chyba 95-100 funta. https://www.amazon.co.uk/gp/product/1302903233/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE
Tak więc jak ktoś znajdzie w jakiejś przystępnej cenie, to dajcie znać, a pewnie dokupię.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

20-06-2018, 09:04
(19-06-2018, 21:49)CivilWar napisał(a):  Tak więc jak ktoś znajdzie w jakiejś przystępnej cenie, to dajcie znać, a pewnie dokupię.
Jeżeli nie ma na brytyjskim amazonie, to nie ma też na każdym innym europejskim. Magazyny są częściowo wspólne. Generalnie to nawet w komentarzach na stronie produktu można przeczytać, że nakład się wyrczerpał i album jest już niedostępny. Myślę, że  nie masz innego wyjścia niż po prostu poczekać na wznowienie. Ktokolwiek by to teraz sprzedawał wykorzysta sytuację i podbije cenę. Swoja drogą, to dziwne, że jakiegoś artbooka brak już w niecały rok po premierze. Ja jak dotąd unikam kupowania artbooka zaraz po rozpoczęciu sprzedaży, bo za jakies pół roku, może torchę więcej, mozna go kupić nawet o 10 euro taniej. Ten przykład pokazuje, że trzeba jednak uważać przy takiej strategii. Chociaż, może ten problem dotyczy wyłącznie Marvela? Przykładowo artbooki z Titan Books są dostepne bez problemu...

Odpowiedz
Offline CivilWar
Stały bywalec
Liczba postów: 412
Reputacja: 27

10-08-2018, 20:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2018, 20:57 przez CivilWar.)
Nowe nabytki Smile

[Obrazek: Kg8YIXE.jpg]
Steelbooki Cars 1 i 3 z Zavvi tak samo jak Fight Club i Matrix (PL napisy i lektor na płycie UHD). Warcraft (PL napisy, ale nie widnieje info na opakowaniu) i Hacksaw Ridge z Amazonu.co.uk - była zdublowana promocja na dwa filmy razem.

[Obrazek: 2g81Cjp.jpg]
Saving Private Ryan + Patriota (PL napisy UHD) + Fury + Atomic Blonde + Atomic Blnde Steelbook -50% Amazon.it. Polskie wydanie Szeregowca zdublowałem.. Mad Max Fury Road +Pacific Rim (PL napisy i lektor UHD) + X-Men: Days of Future Past + In the Heart of the Sea (PL napisy i lektor UHD) z promocji za 40 EUR.

[Obrazek: XWLsu56.jpg]
[Obrazek: w8pzg6e.jpg]
Amazon.it

[Obrazek: Y85ojJW.jpg]
Predator 4K Steelbook i i Black Panther z Zavvi.

[Obrazek: Ty12fMR.jpg]
[Obrazek: WsqIct9.jpg]
[Obrazek: 23hVXvY.jpg]
[Obrazek: d8eVbpA.jpg]
[Obrazek: hcig1EG.jpg]
[Obrazek: dqg1Dg6.jpg]
Blade Runner 2049 UHD (PL napisy i lektor) Blu-ray (PL napisy i lektor) i 3D (PL napisy)

[Obrazek: ng9V3j3.jpg]
Nooo i w końcu upolowałem art booka Thor Ragnarok do kolekcji za rozsądną cenę 28 GBP. Jest przepiękny i już niedostępny za rozsądną cenę, więc udany zakup na Amazon.co.uk

[Obrazek: eknSbFk.jpg]
Jakiś czas temu sprawiłem sobie w końcu oppo więc mogę podgonić i obejrzeć zakupione filmy UHD. Wgrywanie napisów działa tylko, że czasem pobrane napisy wyświetla poprawnie z polskimi znakami, a przy innych pobieranych napisach nie wyświetla polskich znaków tylko jakieś "dziwe" znaczki się wyświetlają w słowach oraz mam mały problem z kursywą (<i>pochylony tekst</i>) - nie bardzo wiem jak te dwie rzeczy poprawić/zmienić na kompie by wyświetlały się na oppo poprawnie. Chyba zależy od tego jakie napisy się pobierze, bo w niektórych przypadkach nie muszę nic zmieniać i napisy są poprawne tj. z polskimi znakami. Wiem, że było to wałkowane w dziale z oppo, ale nie bardzo wiem (co wpisać) jak mam pozbyć się w notatniku w opcjach "zmień" :/
(19-06-2018, 23:06)Kubek napisał(a):  Dobrze, a co z problemem, jaki Oppo 203 ma z kursywą w napisach z pendrive? Mam na myśli tag html stosowany w napisach w formacie srt -

Kod:
<i>pochylony tekst</i>
U mnie Oppo wyświetla tak otagowany tekst jako normalny, dodając na końcu wiersza tag zamykający:

Kod:
</i>
zamiast kursywy.
Czyli coś, co normalnie powinno wyglądać tak:
pochylony tekst
wygląda tak:
pochylony tekst</i>
Z dysku te same napisy są po prostu wyświetlane nie pochylone, bez pokazywania tagu zamykającego na końcu wiersza. Jeśli odtwarzam w komputerze, lub przez Popcorna, wyświetlane są tak jak ma być, czyli pochylone.

Ktoś coś?

i

(20-06-2018, 06:57)misfit napisał(a):  Oppo nie rozpoznaje tagów html w formacie srt. Osobiście pozbywam się ich w notatniku (opcja zamień) - kilka(naście) sekund roboty.

A generalnie jestem zadowolony z zakupu Smile

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

10-08-2018, 21:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-08-2018, 21:19 przez Wolfman.)
(10-08-2018, 20:54)CivilWar napisał(a):  Wgrywanie napisów działa tylko, że czasem pobrane napisy wyświetla poprawnie z polskimi znakami, a przy innych pobieranych napisach nie wyświetla polskich znaków tylko jakieś "dziwe" znaczki się wyświetlają w słowach oraz mam mały problem z kursywą (<i>pochylony tekst</i>) - nie bardzo wiem jak te dwie rzeczy poprawić/zmienić na kompie by wyświetlały się na oppo poprawnie. Chyba zależy od tego jakie napisy się pobierze, bo w niektórych przypadkach nie muszę nic zmieniać i napisy są poprawne tj. z polskimi znakami. Wiem, że było to wałkowane w dziale z oppo, ale nie bardzo wiem (co wpisać) jak mam pozbyć się w notatniku w opcjach "zmień" :
Potężny i bardzo dobry up. Widać mamona się przelewa z portfela. Używasz kompa? Zakładam ,że tak. Pobierasz napisy to sprawdzaj w notatniku czy są ANSI, jeśli nie to mają tak być i tak zapisany plik będzie miał normalne znaczki polskie. Co problemów z tekstem, to zawsze jest prosta metoda. Jak są pobieraj z serwisu Napisy24 mają podany czas jak na tacy, jak nie ma to Opensubitiles. Włacz film posłuchaj pierwszego dialogu i edytuj napisy w banalnym w obsłudze Allplayer. Więcej opcji ma Subtitle Workshop, ale nie przepadam za nim. Tam to tylko zapisuję jak coś muszę w srt, ewentualnie jak napisy nie znikają po wymówionej kwestii to tam możesz też ustawić Edit/Timings/Automatic durations i będą znikać po danej kwestii. Dasz radę

(10-08-2018, 20:54)CivilWar napisał(a):  </i>
Czasami podobne znaczki pojawiają się jak bohater wypowiada swoje myśli, lub jest przy okazji narratorem, a nie tylko mięsem armatnim

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak

10-08-2018, 21:40
(10-08-2018, 20:54)CivilWar napisał(a):  więc udany zakup na Amazon.co.uk
To gratuluję. Moje ostatnie dwa zakupy artbooków na brytyjskim amazonie nie były niestety zbyt udane. Artbook do The Last Jedi przyjechał z mocno sfatygowaną obwolutą. "No, zdarza się" pomyślałem - te artbooki od Abrams Books nigdy nie są zafoliowane. Złożyłem reklamację, opisałem jak to źle było zapakowane (za duże "pudło", a właściwie kartonowa owijka, za słabo zaklejone). Dali rabacik. Jakiś tydzień później była dobra cena na "The art of Solo: A star wars story". Kupiłem. Tym razem opakowanie również źle spasowane. Efekt? Górny róg okładki albumu zmiażdżony i pęknięty na dystansie kilku cm. Obwoluta przecięta czymś ostrym (nożyk do tapet?), co musiało być zrobione przed zapakowaniem, bo na pudełku nie było śladów cięć. Tym razem pełny zwrot kosztów. Ponowiłem zakup, tym razem u Francuzów. Album przyszedł w niemal idealnym stanie (ale drożej kosztował). Piszę o tym bo zauważyłem, że ostatnio na amazon.co.uk jest dużo przecen na artbookach. Różnica w cenach do innych europejskich amazonów potrafi sięgać 10euro (a czasem i więcej). Pytanie, czy miałem pecha, czy nie wszystkie albumy mają w idealnym stanie. Jak zamawiałem artbooki z amazon.it, czy amazon.de to wysyłka była z Polski (magazyny pod Wrocławiem) i generalnie bez większych uszkodzeń. Te z UK lecą niby z Luxemburga i skucha dwa razy pod rząd... Oczywiście kasa zwrócona, ale czasu trochę zmarnowane, żeby to wszystko odkręcić.

Tak z ciekawości, to Kolega zbiera/kolekcjonuje artbooki, czy ten do Thora to taki incydentalny zakup?

BTW. Bardzo ciekawa kolekcja. Bardzo fajny szczególnie ten Blade Runner 2049. Steelbook ładniejszy od tego standardowego oferowanego w Polsce.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

10-08-2018, 22:36
(10-08-2018, 20:54)CivilWar napisał(a):  Wgrywanie napisów działa tylko, że czasem pobrane napisy wyświetla poprawnie z polskimi znakami, a przy innych pobieranych napisach nie wyświetla polskich znaków tylko jakieś "dziwe" znaczki się wyświetlają w słowach

Otwórz napisy w windowsowym notatniku, następnie Plik -> Zapisz jako. I zmieniasz kodowanie z ANSI na UTF-8.

Co do tagów <i> </i>, itd. to również w notatniku, Edycja -> Zamień. W polu "Znajdź" wpisujesz wyrażenie, które chcesz zmienić (np. <i>), a pole "Zamień na" pozostawiasz puste i klikasz w przycisk "Zamień wszystko". Powtarzasz procedurę dla </i> i co tam jeszcze chcesz.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

10-08-2018, 22:46
(10-08-2018, 22:36)misfit napisał(a):  Zapisz jako. I zmieniasz kodowanie z ANSI na UTF-8.
Przecież nie ma potem polskich znaków tylko różne symbole. Mam każdy w Ansi , a nie na odwrót. Już zresztą napisałem powyżej

Odpowiedz
Strony (20): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 20 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku