Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Obcy - seria

Strony (30): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 30 Dalej »

Opcje tematu
Obcy - seria
czuubakka
Niezarejestrowany

27-09-2018, 18:09
(27-09-2018, 16:30)Kirek napisał(a):  Ktoś się orientuje czy w ogóle będzie kolejny film?
“We are [going to make another], we are”, Scott said to Entertainment Weekly. (2017).
Jak to teraz wygląda, to nie wiem.
Żałuję tylko że spławili Neilla Blomkampa.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

27-09-2018, 20:35
Przeglądając arkana ,,internetów" natknąłem się na komiks o Łowcy, i to oprawiony w twardą okładkę, mający grubo ponad 300 stron:
"Predator. 30th Anniversary. Original Comics Series. Betonowa dżungla i inne historie". Wydanie to, nęci, kusi mnie wypuszczając swe macki i chwytając, abym w końcu go kupił. Zastanawiam się, czy jednak nie zamówić sobie komiksów z serii: "Alien vs Predator". Taka forma wzbogacenia swojej wiedzy o kolejne informacje i inne kąski danych ze świata Obcego i Predatora, będzie ciekawym doświadczeniem. Kto wie, wiele spraw może się przecież rozjaśnić, gdy z szerszej perspektywy się na to niezwykłe Uniwersum spojrzy.

Ktoś z Was poleca jakieś komiksy: pojedyncze wydania lub jakieś albumy, z "Uniwersum Alien & Predator"? Czy komiks, o którym wspomniałem na początku to dobra rzecz dla komiksowego laika tego Uniwersum?

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

28-09-2018, 09:06
To forum filmowe, niech te macki zabiorą cię do komiksowego

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

16-04-2019, 10:32
Cytat:Jak dla mnie niewielka strata. Wolę wersje kinową, zwłaszcza zakończenie.

Zakończenie jest lepsze w kinowej, dlatego przełożyłem je do lepszej pod każdym innym względem rozszerzonej Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

16-04-2019, 10:47
Alien3 to po jedynce najlepsza odsłona i UHD byłoby witane z otwartymi ramionami, ale jednak w rozszerzonej. Bo chociażby wspomniane zakończenie z rozszerzonej jest znacznie lepsze. Zostawia więcej niewiadomych. Kinowe jest... trochę serowe.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

16-04-2019, 11:02
Jest mocniejsze i DUŻO lepiej zrobione od strony technicznej, podczas gdy jego odpowiednik w rozszerzonej to... no meh i tyle.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

16-04-2019, 11:08
Psychologiczne to proste odpowiedzi i wyjścia. Ta moc, to moc krwi, a nie mniej oczywistego wyboru bohaterki i ładniejszej symboliki poświęcenia. Kinowa nie zostawia żadnych złudzeń co do losu Ripley, a to zwyczajnie średnie i mniej subtelne. Technicznie... no kinowa broni się lepiej, fakt.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

16-04-2019, 11:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2019, 11:18 przez Gieferg.)
Wybór bohaterki jest dokładnie taki sam w jednym i drugim przypadku - ona nie wie kiedy królowa się wykluje, poza tym jak dla mnie nagłe narodziny królowej były sprowokowane gwałtownym lotem w dół, a nie że nastąpiły ot przypadkiem akurat w tym momencie. Dodajemy do tego lepsze wykonanie techniczne (pomijam królową, samo ujęcie spadania wygląda ZNACZNIE lepiej - w rozszerzonej wygląda jak niedokończone) i w sumie dostajemy zakończenie które w każdym aspekcie jest albo lepsze , albo równie dobre.

No ale wydania bez wersji rozszerzonej bym nie kupił - wersja kinowa jest odczuwalnie niekompletna.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

16-04-2019, 11:28
(16-04-2019, 10:39)misfit napisał(a):  To tak dla porównania.
Pobrali kasę więc pewnie za tydzień sam już ocenię.
(16-04-2019, 10:47)Szczepan600 napisał(a):  Alien3 to po jedynce najlepsza odsłona i UHD byłoby witane z otwartymi ramionami
Że film o Aliens musi być jakimś horrorem? To uniwersum ma duże możliwości i wprowadzenie rozszerzeń jakie dał film Aliens korzystnie na nie wpłynęło i bardziej bym widział tutaj podobne rozwinięcie. Czwórka to nie wypał , bo przesunęli akcję o 300 lat i zrobili z Ripley terminatora, bez korpo Weyland i ich kolonialnych marines to zupełnie inny film. Chętnie bym obejrzał coś w stylu nowego komiks Aliens bunt.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

16-04-2019, 11:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2019, 11:36 przez Szczepan600.)
Gief-> Jak tam wolisz, ale jednak wygląda jak cudowny zbieg okoliczności (zwłaszcza po całej ekstremie jaka Ripley wykonuje wcześniej). Plus, mi głównie chodzi o odpowiedzi dla widza, który jasno dostaje komunikat "ona i tak by umarła i to 100% proof". A Jeżeli już dopowiadamy sobie rzeczy... to Ripley mogła już czuć wychodzącego obcego i dlatego skoczyła (Kane z cz.1 dostał niemal minute konwulsji.) ale to domysły w każdym przypadku. Osobiście nie jestem jakiś wrogiem tej końcówki kinowej, bo całe lata się nią jarałem, ale jednak wolałbym wybór :-D Więc tutaj zgoda... bez rozszerzonej zakup będzie stał pod wielkim znakiem zapytania. No i mogliby w końcu dorobić to zakończenie z rozszerzonej, bo faktycznie wygląda jakby ktoś wykonał 50% prac :-D

Wolf-> Nie musi. Różne projekty to udowadniają. Jednakże Aliens to w moim odczuciu film mniej udany. Jasne daje nam ikoniczne rzeczy jak królowa, gniazdo itp. ale jednak mniej mnie bawi w momencie, gdy obserwuje 2h walenia w mięso armatnie, Ripley z mocnej babki zmienia się w mocną mamusię, a w niektórych aspektach technicznych film wygląda w zasadzie najgorzej z całego zestawu (Bo zwyczajnie wygląda jak bardziej płasko święcona jedynka). Do tego mało odwraca stylistycznie cz.1. Po której czerwienie i industrialna surowość trójki były WOW. Nawet żółcie i zieleń z 4 jakoś bardziej mnie kupują. Czy to jednak zły film... NIE MA MOWY. To fajne kino akcji z obcym. 8/10 jak dla mnie i chyba z 40 seansów w życiu co najmniej.

Odpowiedz
Strony (30): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 30 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku