![]() |
|
Peter Weir - dzieła wszystkie - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Wydania Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-wydania-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Filmy (https://forum.filmozercy.com/dzial-filmy) +---- Dział: Reżyserzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-rezyserzy) +---- Wątek: Peter Weir - dzieła wszystkie (/watek-peter-weir-dziela-wszystkie) |
RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - misfit - 17-02-2023 Kompletnie nie zrozumiałeś mojego przekazu, niespecjalnie zresztą mnie to dziwi. Nie chce mi się też tłumaczyć dlaczego zwyklak Pikniku na starcie jest droższy od zwyklaka Drive - przedszkolak sam by do tego doszedł. Nie wiem też po Ci informacja za ile ja kupiłem Drive, ale jeśli koniecznie ją chcesz to proszę bardzo: ![]()
RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - Mierzwiak - 18-02-2023 (17-02-2023, 22:54)piti198 napisał(a): A chodziło mi o to, że mogli ustawić cenę za tyle samo jak DriveMogli? - Second Sight to lokalny dystrybytor, - Piknik... to film z mniejszym potencjałem komercyjnym od Drive, - Koszty odrestaurowania filmu z negatywów to koszt nawet pół miliona dolarów w przeciwieństwie do - jak przy Drive - powrotu do oryginalnego mastera cyfrowego. Dziwię się, że trzeba tłumaczyć takie oczywistości. RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - Pan Anatol - 18-02-2023 (17-02-2023, 06:13)pred895 napisał(a): Samego filmu nie widziałem warty uwagi, to chyba debiut tego reżysera ? Jeśli chodzi o kwestię, czy "Piknik..." jest warty uwagi, to ja mogę się wypowiedzieć, że jest to jeden z najbardziej cenionych przeze mnie filmów. Nie jest to debiut Weira, przedtem były jeszcze między innymi "Samochody, które zjadły Paryż", ale z pewnością jest tu pewnego rodzaju świeżość, której nie ma już tak bardzo w również udanych, ale bardziej standardowo hollywoodzkich późniejszych produkcjach tego reżysera. Hmm muszę przy tej okazji zauważyć, że na 4K pojawia się coraz więcej interesujących mnie pozycji - "Piknik...", Kurosawa, Wong Kar Wai... Przyznam, że nie spodziewałem się do końca takiego obrotu spraw. Cóż - na razie i tak nie stać mnie na jakiekolwiek sprzętowe rewolucje, ale prędzej czy później postaram się zrobić upgrade "Pikniku..." do nowej rekonstrukcji wydanej już na UHD BD.
RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - misfit - 18-02-2023 Jest jeszcze inny, bardziej prozaiczny powód, który też wpływa na wyższą cenę w stosunku do Drive. Ilość dysków. I nie chodzi tutaj tylko o dodatkowe koszty jeśli chodzi o tłocznię, ale też cały authoring, który jest zlecany zewnętrznej firmie. A jako, że dla Second Sight nie liczy się jakoś, lecz jakość to do tego przedzięwzięcia wynajmują najlepszych w branży, którzy też się cenią. Więc taki David, mając blisko dwa razy więcej roboty niż zwykle, zapewne też w takim wypadku wystawia fakturę o odpowiednio wyższej wartości. I przypominam, że mowa o małym lokalnym dystrybutorze, który operuje na kilku, max. kilkunastu tysiącach sprzedanych egzemplarzy (licząc łącznie z BD), dla którego każdy dodatkowy koszt ma znaczenie. I na koniec - pre-ordery dopiero co ruszyły i niewykluczone, że do majowej premiery cena jeszcze trochę spadnie w sklepach. Analogicznie Donnie Darko 2xUHD od Arrow także miał wyraźnie wyższą cenę sugerowaną. RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - piti198 - 18-02-2023 (18-02-2023, 01:33)Mierzwiak napisał(a):Nie znam się na takich szczegółach technicznych. A czy ma mniejszy potencjał komercyjny, to sprawa dyskusyjna. Zależy od kupujących, ich zainteresowań danymi filmami, gatunkiem kina.(17-02-2023, 22:54)piti198 napisał(a): A chodziło mi o to, że mogli ustawić cenę za tyle samo jak DriveMogli? @misfit Czyli praktycznie kupiłeś Drive za podobną cenę co ja, nie licząc tych zniżek. Bo to był mój pierwszy zakup na rarewaves i ich nie miałem. To teraz mogę się śmiać i szydzić z Ciebie. A taki Arrow potrafi ustawić dobrą cenę wyjściową, a 29,99 funta to tam jest za kolekcjonerkę, a nie zwykłe wydanie. RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - Mefisto - 18-02-2023 (18-02-2023, 08:15)misfit napisał(a): Ilość dysków. Fakt, nie zwróciłem uwagi. RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - misfit - 18-02-2023 (18-02-2023, 13:10)piti198 napisał(a): A taki Arrow potrafi ustawić dobrą cenę wyjściową, a 29,99 funta to tam jest za kolekcjonerkę, a nie zwykłe wydanie. I nawet z camela nie potrafisz korzystać. Zwyklak Donnie Darko na UHD startował od £29.99 ponad rok temu. Dobra, pośmialiśmy się, tymczasem witam na liście ignorowanych - szkoda już mi na ciebie czasu. RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - piti198 - 18-02-2023 A o czym świadczy korzystanie z jakichś porównywarek cenowych? Przecież ten Twój post był po to, żeby się ze mnie pośmiać. Znalazłeś sobie kozła ofiarnego i postanowiłeś odreagować za jakieś prywatne niepowodzenia. I nie kompromituj się z dodawaniem mnie do ignorowanych, to tylko świadczy o Tobie że nie potrafisz normalnie rozmawiać, bo nie możesz przyjąć do wiadomości czyjejś krytyki. Następny zapatrzony w siebie narcyz po Giefergu i Mierzwiaku. Tylko ja, ja, ja, a inni to lepiej niech zamkną mordę i ograniczą się do czytania postów. PS. Może dla odmiany pośmiejemy się z Twojego tłumaczenia odc Miami Vice? Tak na szybko, odc Cool Runnin': "Podaliśmy ich numery chłopaką z zabójstw", "Definitywnie pistolety maszynowy.". Kup "se" słownik Panie doskonały. RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - Mefisto - 18-02-2023 Moderator? Kolejna kłótnia o nic tam, gdzie nie ma na to miejsca. Potem się dziwić, że ten kraj wygląda tak jak wygląda. RE: Peter Weir - dzieła wszystkie - pred895 - 18-02-2023 (18-02-2023, 16:32)piti198 napisał(a): I nie kompromituj się z dodawaniem mnie do ignorowanych, to tylko świadczy o Tobie że nie potrafisz normalnie rozmawiać, Co ty pier... nikt tu nikogo nie wyśmiewa, jesteś przewrażliwiony i tyle. |