Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy › Reżyserzy
1 2 Dalej »

Peter Weir - dzieła wszystkie

Strony (10): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 10 Dalej »

Opcje tematu
Peter Weir - dzieła wszystkie
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,593
Reputacja: 721

17-02-2023, 23:04
Kompletnie nie zrozumiałeś mojego przekazu, niespecjalnie zresztą mnie to dziwi.
Nie chce mi się też tłumaczyć dlaczego zwyklak Pikniku na starcie jest droższy od zwyklaka Drive - przedszkolak sam by do tego doszedł.

Nie wiem też po Ci informacja za ile ja kupiłem Drive, ale jeśli koniecznie ją chcesz to proszę bardzo:

[Obrazek: qxMgwbR.jpg]

[Obrazek: Bfp2ygw.jpg]

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,197
Reputacja: 277

18-02-2023, 01:33
(17-02-2023, 22:54)piti198 napisał(a):  A chodziło mi o to, że mogli ustawić cenę za tyle samo jak Drive
Mogli?

- Second Sight to lokalny dystrybytor,
- Piknik... to film z mniejszym potencjałem komercyjnym od Drive,
- Koszty odrestaurowania filmu z negatywów to koszt nawet pół miliona dolarów w przeciwieństwie do - jak przy Drive - powrotu do oryginalnego mastera cyfrowego.

Dziwię się, że trzeba tłumaczyć takie oczywistości.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

18-02-2023, 02:17
(17-02-2023, 06:13)pred895 napisał(a):  Samego filmu nie widziałem warty uwagi, to chyba debiut tego reżysera ?

Jeśli chodzi o kwestię, czy "Piknik..." jest warty uwagi, to ja mogę się wypowiedzieć, że jest to jeden z najbardziej cenionych przeze mnie filmów. Smile Nie jest to debiut Weira, przedtem były jeszcze między innymi "Samochody, które zjadły Paryż", ale z pewnością jest tu pewnego rodzaju świeżość, której nie ma już tak bardzo w również udanych, ale bardziej standardowo hollywoodzkich późniejszych produkcjach tego reżysera.

Hmm muszę przy tej okazji zauważyć, że na 4K pojawia się coraz więcej interesujących mnie pozycji - "Piknik...", Kurosawa, Wong Kar Wai... Przyznam, że nie spodziewałem się do końca takiego obrotu spraw. Smile Cóż - na razie i tak nie stać mnie na jakiekolwiek sprzętowe rewolucje, ale prędzej czy później postaram się zrobić upgrade "Pikniku..." do nowej rekonstrukcji wydanej już na UHD BD.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-02-2023, 08:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2023, 08:19 przez misfit.)
Jest jeszcze inny, bardziej prozaiczny powód, który też wpływa na wyższą cenę w stosunku do Drive. Ilość dysków.
I nie chodzi tutaj tylko o dodatkowe koszty jeśli chodzi o tłocznię, ale też cały authoring, który jest zlecany zewnętrznej firmie. A jako, że dla Second Sight nie liczy się jakoś, lecz jakość to do tego przedzięwzięcia wynajmują najlepszych w branży, którzy też się cenią. Więc taki David, mając blisko dwa razy więcej roboty niż zwykle, zapewne też w takim wypadku wystawia fakturę o odpowiednio wyższej wartości. I przypominam, że mowa o małym lokalnym dystrybutorze, który operuje na kilku, max. kilkunastu tysiącach sprzedanych egzemplarzy (licząc łącznie z BD), dla którego każdy dodatkowy koszt ma znaczenie.
I na koniec - pre-ordery dopiero co ruszyły i niewykluczone, że do majowej premiery cena jeszcze trochę spadnie w sklepach.

Analogicznie Donnie Darko 2xUHD od Arrow także miał wyraźnie wyższą cenę sugerowaną.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,858
Reputacja: 85

18-02-2023, 13:10
(18-02-2023, 01:33)Mierzwiak napisał(a):  
(17-02-2023, 22:54)piti198 napisał(a):  A chodziło mi o to, że mogli ustawić cenę za tyle samo jak Drive
Mogli?

- Second Sight to lokalny dystrybytor,
- Piknik... to film z mniejszym potencjałem komercyjnym od Drive,
- Koszty odrestaurowania filmu z negatywów to koszt nawet pół miliona dolarów w przeciwieństwie do - jak przy Drive - powrotu do oryginalnego mastera cyfrowego.

Dziwię się, że trzeba tłumaczyć takie oczywistości.
Nie znam się na takich szczegółach technicznych. A czy ma mniejszy potencjał komercyjny, to sprawa dyskusyjna. Zależy od kupujących, ich zainteresowań danymi filmami, gatunkiem kina.

@misfit
Czyli praktycznie kupiłeś Drive za podobną cenę co ja, nie licząc tych zniżek. Bo to był mój pierwszy zakup na rarewaves i ich nie miałem.
To teraz mogę się śmiać i szydzić z Ciebie.

A taki Arrow potrafi ustawić dobrą cenę wyjściową, a 29,99 funta to tam jest za kolekcjonerkę, a nie zwykłe wydanie.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,326
Reputacja: 150

18-02-2023, 13:34
(18-02-2023, 08:15)misfit napisał(a):  Ilość dysków.

Fakt, nie zwróciłem uwagi.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-02-2023, 16:11
(18-02-2023, 13:10)piti198 napisał(a):  A taki Arrow potrafi ustawić dobrą cenę wyjściową, a 29,99 funta to tam jest za kolekcjonerkę, a nie zwykłe wydanie.

I nawet z camela nie potrafisz korzystać. Zwyklak Donnie Darko na UHD startował od £29.99 ponad rok temu.
Dobra, pośmialiśmy się, tymczasem witam na liście ignorowanych - szkoda już mi na ciebie czasu.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,858
Reputacja: 85

18-02-2023, 16:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2023, 16:33 przez piti198.)
A o czym świadczy korzystanie z jakichś porównywarek cenowych?
Przecież ten Twój post był po to, żeby się ze mnie pośmiać. Znalazłeś sobie kozła ofiarnego i postanowiłeś odreagować za jakieś prywatne niepowodzenia.
I nie kompromituj się z dodawaniem mnie do ignorowanych, to tylko świadczy o Tobie że nie potrafisz normalnie rozmawiać, bo nie możesz przyjąć do wiadomości czyjejś krytyki. Następny zapatrzony w siebie narcyz po Giefergu i Mierzwiaku. Tylko ja, ja, ja, a inni to lepiej niech zamkną mordę i ograniczą się do czytania postów.

PS. Może dla odmiany pośmiejemy się z Twojego tłumaczenia odc Miami Vice?
Tak na szybko, odc Cool Runnin': "Podaliśmy ich numery chłopaką z zabójstw", "Definitywnie pistolety maszynowy.". Kup "se" słownik Panie doskonały.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,326
Reputacja: 150

18-02-2023, 16:36
Moderator?
Kolejna kłótnia o nic tam, gdzie nie ma na to miejsca. Potem się dziwić, że ten kraj wygląda tak jak wygląda.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,808
Reputacja: 141

18-02-2023, 16:41
(18-02-2023, 16:32)piti198 napisał(a):  I nie kompromituj się z dodawaniem mnie do ignorowanych, to tylko świadczy o Tobie że nie potrafisz normalnie rozmawiać,

Co ty pier... nikt tu nikogo nie wyśmiewa, jesteś przewrażliwiony i tyle.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (10): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 10 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku