Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 374 375 376 377 378 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,751
09-09-2024, 15:11
(09-09-2024, 14:38)slavekg napisał(a):  A dlaczego w ogóle zakłasz, że klient płacący za przesyłkę zagraniczną niecałe 3 funty albo kilka euro (czyli kwotę zbliżoną do wysyłki krajowej w polskich sklepach), ma mieć wpływ na to, kto będzie obsługiwał jego przesyłkę?

Skoro nie doszło mi blisko 20 przesyłek, wszystkie inpostem i spędziłem x godzin pisząc im, żeby wysyłali innym dostawcą, to guzik mnie obchodzi koszt wysyłki (a chodzi teraz głównie o zamienniki, nowych zamówień na razie nie robię, bo to się mija z celem). To nie są 2 czy 3 paczki, tylko ciągły problem.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

#3,752
09-09-2024, 16:40
Mefisto - jeśli uda Ci się w amazonowym supporcie załatwić aby nigdy nie wysyłali do Ciebie przesyłek przewoźnikiem X czy Y to zgłoś się do mnie po medal Wink
Ale tak serio, gdybym miał takie jazdy jak Ty, a na szczęście nie mam, to zmieniłbym adres do wysyłki na kogoś z rodziny.

HGW o co chodzi z tym inpostem... w nazwie ulicy nie masz polskich znaków? Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,753
09-09-2024, 16:50
Na razie, na próbę dodałem inny adres dla zamiennika - ale wysłali znowu inpostem, więc sukcesów nie przewiduję.
A adres, jak już pisałem, nic nie zmienił - z dnia na dzień zaczęły się akcje i trwają do dziś. Amazon mówi, że to wina Inpostu, a Inpost, że Amazonu. I wuj z tym, gdyby jeszcze z przewoźnikiem można było pogadać jak z człowiekiem, ale nie można. W Inpoście nic się nie da załatwić, bo istnieje tylko ta infolinia.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,754
09-09-2024, 17:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2024, 17:02 przez Mierzwiak.)
(09-09-2024, 16:50)Mefisto napisał(a):  A adres, jak już pisałem, nic nie zmienił - z dnia na dzień zaczęły się akcje i trwają do dziś.
Według Ciebie nic nie zmienił, ale po ich stronie widać coś się stało. Cholera wie co tam w systemach grzebią ich informatycy, jakie zmiany wprowadzają i jakie z tego wynikają bugi.

Przykładowo niedawno zmieniła się oprawa graficzna aplikacji Multikino, pomyślałbyś, że stoi za tym również zmiana, w skrócie, rozliczania zwrotów za bilety? Ja też nie, ale dowiedziałem się tego dzisiaj na infolinii pytając czemu wciąż nie mam pieniędzy za bilet zwrócony w miniony czwartek, a zawsze kaska wracała w ciągu kilku minut.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,755
09-09-2024, 17:39
(09-09-2024, 17:01)Mierzwiak napisał(a):  Według Ciebie nic nie zmienił, ale po ich stronie widać coś się stało.

No ale to nie jest jakaś tajemnica poliszynela, bo adres dostawy widać przy każdym zamówieniu, więc jakby coś zmienili, to tam też by się zmieniło, a tak nie jest. Dodatkowo sam specjalnie go ostatnio sprawdzałem i prosiłem support również o sprawdzenie - wszystko się zgadza. Zresztą do Polski te wszystkie paczki jednak trafiają, co jakby z miejsca podważa argument inpostu o tym, że ponoć nie ma etykiet lub są błędne. Już pomijam fakt, że skoro ja do nich dzwonię i podaję dane do siebie, i oni je zapisują, to ostatecznie powinienem mieć to wszystko w rękach, a tak nie jest. Rzuć sobie zresztą okiem na wklejone przeze mnie cytaty - to jest kiepska firma z chujową polityką i nic więcej.

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 44

#3,756
09-09-2024, 17:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2024, 17:59 przez Piotrek P.)
(09-09-2024, 13:37)Mierzwiak napisał(a):  @piti
Śledzenie na stronie inpostu jest możliwe dopiero gdy przesyłka trafi do PL. Ostatnio moja przesyłka inpostu właśnie opuściła Niemcy i tyle, zniknęła.
Ja aktualnie mam jedną paczkę z brytyjskiego Amazona, która ma być dostarczona kurierem InPostu. Wygenerowany numer umożliwia mi śledzenie paczki od samego początku - to jest od 5 września. Paczka ruszyła z UK właśnie tego dnia i od tego momentu mam możliwość śledzenia paczki na stronie InPostu (oczywiście wg nich paczka jest w trakcie przygotowania, ale numer jest prawidłowy i działa od początku).

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,757
09-09-2024, 18:10
To jest oczywiste, chodzi o to że kolejne, konkretne etapy podróży paczki pojawiają się tam dopiero gdy jest ona na terenie Polski.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

#3,758
09-09-2024, 18:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2024, 18:56 przez piti198.)
(09-09-2024, 17:58)Piotrek P napisał(a):  Ja aktualnie mam jedną paczkę z brytyjskiego Amazona, która ma być dostarczona kurierem InPostu. Wygenerowany numer umożliwia mi śledzenie paczki od samego początku - to jest od 5 września. Paczka ruszyła z UK właśnie tego dnia i od tego momentu mam możliwość śledzenia paczki na stronie InPostu (oczywiście wg nich paczka jest w trakcie przygotowania, ale numer jest prawidłowy i działa od początku).
Ja mam tylko info na stronie brytyjskiego amazonu, ostatnie jest z 5 września, że paczka jest w Niemczech i cisza. I komunikat, który był od czwartku: "Arriving today by 8 PM". Po podaniu na stronie inpostu nru przesyłki z amazonu, kliknięciu "Znajdź" mam info: "Ups... Nie znaleźliśmy paczki o podanym numerze. Spróbuj go wpisać ponownie.".

Odpowiedz
Offline Piotrek P
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 44

#3,759
09-09-2024, 19:12
(09-09-2024, 18:10)Mierzwiak napisał(a):  To jest oczywiste, chodzi o to że kolejne, konkretne etapy podróży paczki pojawiają się tam dopiero gdy jest ona na terenie Polski.
Akurat właśnie to, że w InPoście pojawią się dopiero etapy podróży na terenie Polski jest oczywiste, natomiast piti pisał, że nr śledzenia w ogóle mu nie działa (potwierdził to zresztą przed chwilą) - ja odnosiłem się konkretnie do tej wypowiedzi, bo u mnie nr jest prawidłowy od samego początku podróży.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

#3,760
10-09-2024, 06:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2024, 06:41 przez piti198.)
Na szczęście to jest tylko 1 film, reszta poszła dpd i już odebrałem. Dziś to już mi się nie chce pisać/gadać z tym (auto)MATem, jutro coś spróbuję. A jak nic z tego nie wyjdzie, to napiszę do amazonu, żeby mi wysłali ponownie.

Edit: Mam tą paczkę, jednak, bo wczoraj dostałem od mojej mamy smsa o jakiejś paczce, ale wyleciało mi to z głowy. Big Grin
Ale swoją drogą dziwne, że w ogóle nie było dostępne śledzenie dla niej.

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 374 375 376 377 378 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku