Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Lupusowa Kolekcja

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Lupusowa Kolekcja
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

11-01-2025, 19:24
No ja Furiosę też muszę kupić, żeby dopełnić kolekcję Mad Maxa, ale poczekam na jakąś promocję. Byłem dwa razy w kinie i jeszcze jestem upojony tymi seansami Smile Co do Prey to u mnie było na odwrót. Za pierwszym razem pełen zachwyt, ale po kolejnych seansach trochę się ten zachwyt studzi. Niemniej i tak jest to dla mnie najfajniejszy Predator od czasu dwójki.

Co do anime moja znajomość gatunku ogranicza się do trzech filmów. Akira, Ghost in the Shell i Perfect Blue, te trzy muszę mieć. I od jakiegoś czasu poluję na wydania 4K ale z Akirą to mam dylemat jak z Texas Chainsaw... narobili wersji i nie wiadomo, którą brać. misfit pomusz Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

11-01-2025, 19:30
(11-01-2025, 19:24)Ash-9001 napisał(a):  Co do anime moja znajomość gatunku ogranicza się do trzech filmów. Akira, Ghost in the Shell i Perfect Blue
No to masz do nadrobienia sporo pozycji ze studia Ghibli na cito. "Nausicaä z Doliny Wiatru", "Ruchomy zamek Hauru" i "Spirited Away" bezdyskusyjnie Smile

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

11-01-2025, 19:55
Od Disneya też. W pewnym momencie w ogóle przestałem oglądać filmy animowane i mam dużą lukę, tak gdzieś mniej więcej od od 2000 roku Tongue Ale ostatnio mnie wzięło na powtórzenie sobie kilku klasyków Disneya i chyba pociągnę temat dalej i uzupełnię braki, też te w anime.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 7

11-01-2025, 20:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2025, 20:52 przez Lupusartzzz.)
Ja mam 4 absolutnie ukochane Anime - Ghost in The Shell, AKIRA, Ninja Scroll i Vampire Hunter D: BloodLust.

[Obrazek: MEYWKDA_o.jpg]
[Obrazek: MEYWKDB_o.jpg]

AKIRĘ mam tylko na BD ofkorz, jest to jakieś wydanie z okazji 25-lecia powstania? Długo już nie oglądałem, ale z tego co pamiętam to byłem zadowolony z tego wydanka. No, ale to tylko BD.

Podobnosz 4 marca wychodzi jakieś nowe wydanie AKIRY 4K - https://tiny.pl/3-831y7g

[Obrazek: MEYWKWG_o.jpg]

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

11-01-2025, 20:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2025, 21:05 przez sebas.)
Ciekawa aktualizacja, jak zwykle.

(09-01-2025, 23:34)Lupusartzzz napisał(a):  GHOST IN THE SHELL 2.0 -
Ja zostałem przy niemieckim wydaniu z wersją pierwotną. The CGI dodatki kompletnie nie pasują, jak widzę, nie tylko mnie. Smile  Wink  Ale 4K od Włochów kusi...

(11-01-2025, 19:24)Ash-9001 napisał(a):  Co do anime moja znajomość gatunku ogranicza się do trzech filmów. Akira, Ghost in the Shell i Perfect Blue, te trzy muszę mieć
(11-01-2025, 19:30)fire_caves napisał(a):  No to masz do nadrobienia sporo pozycji ze studia Ghibli na cito. "Nausicaä z Doliny Wiatru", "Ruchomy zamek Hauru" i "Spirited Away" bezdyskusyjnie

Oprócz Ghibli, ja bym dodał jeszcze "Jin-Roh". W sumie warto spojrzeć na coś od Makoto Shinkai, przykładowo "Your Name", chociażby ze względów patriotycznych Wink, bo nasz rodak, artysta - Mateusz Urbanowicz, żyjący na stałe w Japonii miał spory wkład w tworzenie teł do tego (i nie tylko) anime wspomnianego reżysera.
Z seriali to może zainteresować Cię "Serial Experiments Lain".

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

11-01-2025, 21:14
Jestem zdecydowanym fanem Ghibli i poleciłbym wszystko (... no moze poza Cat Returns) Ale jeśli miałbym wybrać coś do dopełnienia powyższej rekomendacji, to zdecydowanie Princess Mononoke i Grave of The Fireflies, to z oczywistych. A z mniej oczywistych lekkie i pełne fantazji: Laputa - Castle in the Sky i Porco Rosso.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

11-01-2025, 21:16
A z seriali i serii filmów to moim odkryciem roku 2024 był Evangelion (tak, wiem, późno ciut). Nie jestem miłośnikiem anime, ale jak dla mnie to rewelacja.

Odpowiedz
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 7

11-01-2025, 21:44
Hah! też ostatnio coraz częściej spoglądam niewinnie w stronę Evangelion żeby wreszcie nadrobić.. Kiedyś obejrzałem tylko kilka odcinków serialu, a przecież są jeszcze filmy.

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

12-01-2025, 09:11
Z animacji ja bym polecił pakiet o nazwie Memories. Są tam 3 shorty w różnym stylu. Do tego Redline z 2009 żeby zobaczyć jak się powinno robić płynnie wyglądającą animację. Z takich bardziej na myślenie to mi podeszło anime o nazwie Girls' last tour.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

12-01-2025, 10:08
Chyba mamy stosowny temat na takie porady: Smile
anime

Dodatkowo:
seriale-anime
anime-od-studio-ghibli

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku