Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Największe wady dystrybutorów

Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Opcje tematu
Największe wady dystrybutorów
Offline Monica_Geller
Użytkownik
Liczba postów: 226
Reputacja: 3

13-11-2016, 22:05
Chdziło ogólnie o dostępny u nas repertuar filmów na bluray, a ten przykład był pierwszym jaki przyszedł mi do głowy. Ale jeżeli Grzes58 ma rację, to za dystrybucję Skazanych na Shawshank odpowiada u nas Imperial. Skoro tak, dlaczego wydali taki gówniany film jak 1000 lat po Ziemi, a choćby takich "Skazanych..." już nie?

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,202
Reputacja: 277

13-11-2016, 22:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2016, 22:28 przez Mierzwiak.)
Od kiedy Imperial ma cokolwiek do powiedzenia w kwestii tego czy dany film ma polską wersję językową czy nie? I co ma do tego film Sony? Shawshank nie jest filmem Sony.

Pytaj za granicą dlaczego raz wydają jedną płytę na większość świata, w tym dla Polski, a innym razem nas ignorują.

To jest dokładnie ta sama historia co z Gwiezdnymi Wojnami. Fox zadecydował, że Polska oraz kilka innych krajów dostanie ścieżkę DTS HD-MA w wersji niemieckiej a dostało się za to Imperialowi.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

13-11-2016, 22:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2016, 22:51 przez Gieferg.)
Shawshank niby jest "Distributed by Columbia Pictures" ale na pudełku DVD (seria Kino Konesera) mam logo Carisma i Monolith.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Grześ58
Get to the chopper!
Liczba postów: 175
Reputacja: 4

13-11-2016, 23:23
Napisałem co ma do tego Sony, wystarczyło uważnie przeczytać.

Ponadto napisałem, że średnio się na tym znam przedstawiając swój tok rozumowania licząc, że w razie błędu ktoś mnie poprawi.

Every champion was once a contender who refused to give up
Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik

14-11-2016, 06:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2016, 09:30 przez Monica_Geller.)
(12-11-2016, 12:59)Grzes58 napisał(a):  Średnio się na tym temacie znam, ale akurat w przypadku Skazanych na Shawshank vs Ciacho wydaje mi się, że zwyczajnie chodzi o pieniądze. Jeśli się nie mylę to Skazanych mógłby u nas wydać Imperial, ponieważ posiadają prawa do wydawnictw Sony, a Colombia Pictures właśnie do nich należy.

Opierałam się na tym co wyżej, pisząc swój ostatni post, ale jak sam Grzes58 napisał na początku (i ja zaznaczyłam w swoim poście także), nie jesteśmy do końca pewni, bo średnio się na tym znamy. I o co ci chodzi z tą polska wersja językowa Mierzwiak??? Chodzi o samo wydanie filmu, a nie o wersję językową.

A moje pytanie brzmi, jeszcze raz napiszę: DLACZEGO IMPERIAL (JEŻELI TO ON MA PRAWA DO WYDANIA SKAZANYCH NA SHAWSHANK) DECYDUJE SIĘ NA WYDANIE TAKIEGO FILMU JAK NP. 1000 LAT PO ZIEMI, A NA WYDANIE SKAZANYCH NA SHAWSHANK JUŻ NIE??

Ten, który wal­czy z pot­wo­rami po­winien zad­bać, by sam nie stał się pot­wo­rem. Gdy długo spogląda­my w ot­chłań, ot­chłań spogląda również w nas.

Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

14-11-2016, 06:28
Ponieważ to nie od nich zależy. Smile

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,599
Reputacja: 723

14-11-2016, 10:06
IMO szkoda czasu na rozkminianie dlaczego na Blu-ray nie wyszedł Shawshank, Szeregowiec Ryan, Zielona Mila, 12 Małp i tysiące innych wartościowych filmów i kto za to odpowiada, tylko przyjąć do wiadomości, że jest jak jest i będzie już tylko gorzej jeśli chodzi o polską dystrybucję. Od kilku lat tendencja jest wyraźnie spadkowa i aktualnie u nas wydaje się może z 10% tego co np. w USA, UK czy w Niemczech. Jedyna rada dla tych, którym nie wystarcza to co polska dystrybucja ma do zaoferowania to dorabianie napisów/lektora do wydań zagranicznych na własną rękę, co też coraz większa liczba forumowiczów czyni.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

14-11-2016, 11:02
Dokładnie. Nie ma co siedzieć i płakać że nie ma, skoro to i tak niczego nie zmieni. Jak komuś zależy, to sobie poradzi, a jak ktoś woli powiedzieć że "nie będzie się bawił" to znaczy że mu aż tak bardzo nie zależy.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Monica_Geller
Użytkownik

14-11-2016, 12:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2016, 12:07 przez Monica_Geller.)
Chciałam się po prostu dowiedzieć, czym kierują się dystrybutorzy.

(14-11-2016, 06:28)meaner napisał(a):  Ponieważ to nie od nich zależy. Smile

A kto?

Odpowiedz
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

14-11-2016, 12:48
Wszystko zależy od decyzji tego kto jest nad Imperialem i ma prawa do filmu. Czy mu się opłaci wydać film na "nasz" rynek. Imperial tylko sprzedaje film w naszym kraju i nie ma chyba praktycznie nic do gadania.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Strony (7): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku