Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Płyta nie chce się odtworzyć

Strony (44): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 44 Dalej »

Opcje tematu
Płyta nie chce się odtworzyć
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

18-01-2019, 17:33
Proszę bardzo - zdjęcie płyty zamiennej BRAVEHEART 4K

Załączone pliki Miniatury

KINO DOMOWE

Telewizory: OLED LG 55BX3LB, OLED LG 55EG9A7V | Amplituner YAMAHA RX-A1070 | Odtwarzacz blu-ray 4K OPPO UDP-203 | Odtwarzacz blu-ray YAMAHA BD-A1060
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

18-01-2019, 18:10
Więc felerna płyta ma oznaczenie: F1-8908-UHD-SE.1
A poprawiona: F1-8908-UHD-SE.1R2

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec

18-01-2019, 19:22
(18-01-2019, 18:10)misfit napisał(a):  Więc felerna płyta ma oznaczenie: F1-8908-UHD-SE.1
A poprawiona: F1-8908-UHD-SE.1R2
Dokładnie tak.
Tylko pierwotna "felerna" już jakby przestała być felerna, a przynajmniej jeśli chodzi o OPPO, bo ostatnia najnowsza aktualizacja oprogramowania w wersji beta załatwiła sprawę i spowodowała, że OPPO czyta już teraz obie wersje płyty i traktuje je jakby to był taki sam dysk (bo po włożeniu drugiej wersji płyty odtwarzacz pamiętał, w którym momencie zakończyłem odtwarzanie wersji pierwotnej).

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

18-01-2019, 19:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-01-2019, 19:35 przez misfit.)
Czy przypadkiem ktoś kupował ostatnio Bravehearta z Włoch i może napisać, którą dostał płytę ?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

18-01-2019, 19:56
Tak jak Ci pisałem czekam na przesyłkę Smile Boję się że jeśli dostanę starą płytę będzie problem, co prawda jeszcze z żadną tak nie miałem (pomijając faktycznie felerny dysk z Przyczajonym Tygrysem...), ale jeśli tutaj sprawę załatwia soft, to fakt że mój Panasonic nie dostaje znaczących aktualizacji do rym znakiem nie jest, no ale zobaczymy.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Maras
Stały bywalec
Liczba postów: 295
Reputacja: 19

18-01-2019, 20:14
kupiłem płytę z Włoch i dostałem wersje F1-8908-UHD-SE.1 a pytałem się na czacie czy znają problem i wyślą mi poprawioną wersje Smile dzisiaj dostałem drugi raz tą samą wersje mimo zapewnienia że będzie kompatybilna z moim LG. teraz wysłałem na maila do
europecustomercare@fox.com z prośbą o wymianę na poprawną wersje ale odpiszą pewnie na początku tygodnia

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

22-01-2019, 18:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2019, 18:16 przez Mierzwiak.)
Dostałem Bravehearta, mam F1-8908-UHD-SE.1 czyli pierwszą, "felerną" wersję. Na moim Panasonicu działa bez zarzutu.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

08-02-2019, 14:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2019, 14:31 przez misfit.)
Braveheart od Foxa ponoć nie działa "tylko" na odtwarzaczach LG, Sony i OPPO (poza ostatnią betą).

Z różnych względów nie wgrałem tej bety firmware u siebie więc z ciekawości chciałem sprawdzić czy kopia (po zdjęciu zabezpieczeń) odpali się na moim odtwarzaczu.
Wyobraźcie sobie, że w trakcie wykonywania kopii w pewnym momencie napęd komputerowy mi się zawiesił. Na pewno był to przypadek... Wink)
Zauważyłem jednak, że jest nowsza wersja MakeMKV i po jej instalacji poszło już jak po maśle.

Czy kopia poszła na OPPO ? Nie - czarny ekran, a w odtwarzaczu napis LOADING. Więc ta "felerność" płyty na pewno nie jest spowodowana zabezpieczeniami płyty. Stawiam na authoring niezgodny ze specyfikacją, z którą "prawilne" odtwarzacze sobie nie radzą.
Tak czy owak radzę pisać do Foxa o poprawioną płytę nawet jeśli ta pierwsza u Was działa, żeby się nie okazało, że Wasz przyszły odtwarzacz tej płyty jednak nie odpali Wink

EDIT: Ponad dwa tygodnie temu pod wcześniej podany mail zgłaszałem do Foxa chęć otrzymania poprawionej płyty Bravehearta - nic mi nie odpisywali więc podejrzewałem już, że mnie olali, a tu dzisiaj przyszedł listonosz z przesyłką od Imperial. Mogli się tylko bardziej postarać o jej zabezpieczenie bo wrzucili ją do papierowej koperty na płyty. Na szczęście obyło się bez uszkodzeń - teraz płyta śmiga bez problemu.

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec

08-02-2019, 20:16
Ja też dostałem płytę w papierowej kopercie z okienkiem, a całość była spakowana w kopertę z grubszej tektury.
Z tym, że moja płyta zamienna przyszła bezpośrednio od Foxa z UK, a nie od Imperiala.

Odpowiedz
Offline Maras
Stały bywalec
Liczba postów: 295
Reputacja: 19

12-02-2019, 13:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-02-2019, 15:51 przez Maras.)
no to dzisiaj dostałem poprawioną wersje i ja Smile u mnie wyglądało to tak wysłałem w piętek maila do europecustomercare@fox.com po dwóch tygodniach bez odpowiedzi wysłałem ponownie tylko teraz w poniedziałek i od razu na drugi dzień dostałem odpowiedź : Your email has been forwarded to our Polish regional team and someone will be in touch with you shortly
następnie po tygodniu listonosz przyniósł mi za potwierdzeniem od imperiala białą bąbelkową kopertę a w środku jeszcze raz Płyta w kopercie z okienkiem

Odpowiedz
Strony (44): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 44 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku