Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne

Strony (19): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 Dalej »

Opcje tematu
Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,038
Reputacja: 81

03-04-2019, 11:19
Aha, no to nieźle. Ja co prawda nie preferuje podpisywania filmów, czy pudełek i raczej wybieram fotki, plakaty tego typu rzeczy i trzymam to w albumie, lub na ścianie. Ale tak czy siak, szacun - bo parę ciekawych nazwisk widzę. Joe Dante...

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

03-04-2019, 11:26
Każdy inaczej :-D ja z kolei nie lubię podpisanych fotek :-) U mnie wszystko kręci się dookoła tych dysków przeklętych... psia mać.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

03-04-2019, 13:11
Kolekcja palce lizać, mimo że dla mnie DVD są już całkowicie bezwartościowe, żadna siła nie zmusi mnie już do oglądania czegokolwiek w tym formacie. Ale zbiory robią wrażenie (forumowy rekordzista?), aranżacja pokoju pierwsza klasa. No i pogratulować wyrozumiałej drugiej połówki. Smile
Nie masz czasem problemu ze zlokalizowaniem konkretnego tytułu? Kiedy wystartowałeś ze zbieractwem?

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

03-04-2019, 13:22
(03-04-2019, 13:11)Mr.Hankey napisał(a):  żadna siła nie zmusi mnie już do oglądania czegokolwiek w tym formacie

Czyli filmów, które nie wyszły na bluray i być może nigdy nie wyjdą, po prostu już nie obejrzysz?

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

03-04-2019, 13:59
Mr. w pełni rozumiem temat DVD, sam też idę w stronę jakości seansów, ale fakt jest taki, że większość DVD pochodzi ery przed BD i gdy dopiero ten format rozkwitał. Dodatkowo to fenomenalne tytuły, które chce się oglądać nawet w gorszej jakości (ulepszacze w odtwarzaczach i tv pomagają to przeżyć). Nie mniej... rozumiem niechęć, ale nie podzielam do skrajności :-) Obecnie 90% zakupów to BD lub 4K.

Zbieram filmy od 13 lat albo dłużej jeśli odliczę erę VHS.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

03-04-2019, 14:12
(03-04-2019, 13:22)Marioo napisał(a):  
(03-04-2019, 13:11)Mr.Hankey napisał(a):  żadna siła nie zmusi mnie już do oglądania czegokolwiek w tym formacie

Czyli filmów, które nie wyszły na bluray i być może nigdy nie wyjdą, po prostu już nie obejrzysz?

Ale pogarda musi być Wink

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

03-04-2019, 14:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2019, 14:16 przez Mr.Hankey.)
(03-04-2019, 13:22)Marioo napisał(a):  Czyli filmów, które nie wyszły na bluray i być może nigdy nie wyjdą, po prostu już nie obejrzysz?

Prawdopodobnie. Zawsze jest jeszcze taka opcja jak streaming czy telewizja. Poza tym, mam taką listę filmów, która jest dostępna na BD, a której jeszcze nie widziałem, że obawiam się czy mi na to życia starczy. O chęci ponownego obejrzenia tego co już mam nawet nie wspominam. Doba niestety nie jest z gumy, a przecież film to nie jedyne hobby. Na szybko nawet nie potrafię wymienić tytułu, który by mnie szczególnie interesował, a którego nie widziałem na BD, no może Otchłań. Znalazło by się pewnie i coś więcej, ale jak mówię, zaległości mam i tak duże, więc twór o nazwie DVD kompletnie mnie już nie interesuje.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

03-04-2019, 15:09
(03-04-2019, 14:16)Mr.Hankey napisał(a):  . O chęci ponownego obejrzenia tego co już mam nawet nie wspominam.
Dlatego napisałem Szczepanowi, że przy drugiej powtórce tego co ma to mu wieniec kupimy Smile. Ja obecnie redukuję kolekcję tak może do 700 filmów ,lub mniej. Nie ma sensu posiadać więcej, bo i tak się tego wszystkiego drugi raz nie obejrzy.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

03-04-2019, 15:13
Akurat pełny seans czasami nie jest tak istotny jak możliwość sprawdzenia stuffu. Czasami to tylko przeświadczenie o możliwości, a nie realna potrzeba, ale tak to sobie racjonalizuję :-)

Osobiście często oglądam filmy kilkukrotnie czasami nawet w setkę seansu jednego tytułu. Tytuly 4K i BD są na do tej drodze, by wszystko było obejrzane x2 minimum ?

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

03-04-2019, 15:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2019, 15:56 przez matwiko.)
Hehe Michu i napisz teraz gdzie masz lepszy odzew na wpis? Facebook czy forum Wink
Forum mimo że technicznie jest może przestarzałe ale ludzie bardziej przykładają się do tresci, wypowiedzi są dłuższe i nie giną w odmentach scroliwania tylko kolekcja ma swoją ciągłość. Jedyny plus z facebooka że łatwiej tam wrzucać zdjecia a przy okazji podlinkować je tu w poscie bez potrzeby dodatkowego serwera Wink
A co do kolekcji...widzę ktoś lubi robić sobie śmietnik na półkach Wink

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Strony (19): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 19 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku