Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD

Strony (46): « Wstecz 1 ... 34 35 36 37 38 ... 46 Dalej »

Opcje tematu
Zakup pierwszego odtwarzacza Blu-ray UHD
Offline chucky
Użytkownik
Liczba postów: 90
Reputacja: 7

08-07-2021, 20:08
Zgadza się, Świat oszalał ale trzeba być czujnym jak ważka w locie i obserwować rynek; da się znaleźć ciekawe okazje.
Przykładem może być bardzo popularny sklep z "RTV AGD" w nazwie. W ostatnich dniach maja pojawiła się promocja na projektory. Większość miała obniżkę rzędu 200-500 zł ale jeden model, a konkretnie Benq W2700 wystawili za 4199 zł (może komuś się omsknął palec na klawiaturze przy wprowadzaniu ceny promocyjnej). Mieli tylko kilka sztuk w tej cenie, później dwa/trzy tygodnie brak towaru aż w końcu projektor pojawił się z powrotem w cenie niespełna 7 tyś.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

08-07-2021, 20:26
Ostatnio gdy kolega trafił w Euro na kartę graficzną w okazyjnej cenie po zakupie okazało się, że nagle towar jest już niedostępny i nie moga wysłać (choć na stronie wciąż był), także dałbym sobie rękę uciąć że nikt tego projektora w takiej cenie do swoich rąk nie dostał.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline chucky
Użytkownik

08-07-2021, 20:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2021, 20:32 przez chucky.)
Nie zgodzę się Wink Mogę nawet fakturę pokazaćSmile

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

08-07-2021, 20:33
Ano chyba że tak, w takim razie nie pozostaje nic innego jak pogratulować szczęścia, a rękę jednak zachowam dla siebie Tongue

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Online vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 658
Reputacja: 25

08-07-2021, 21:05
Mi się udało na amazon.pl kupić Panasonic dp ubd 820 za 1435 i dotarł z Włoch więc czasami jest fart

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Miki1306
Użytkownik
Liczba postów: 51
Reputacja: 2

08-07-2021, 22:24
Kurczę no panowie teraz to mam dylemat 1500 to jeszcze bym dał za tego Panasonic 820. Spróbuje zapolować może do mnie też los się uśmiechnie.
A jak nie to kupię w pl któregoś z tych tańszych Sony.

Co do sprzętu faktycznie możliwości negocjacji cen są niższe niż wcześniej, niestety to też trochę nasza wina.. Kupujemy coś drożej w obawie, że w innym wypadku tego nie dostaniemy, ponieważ dostępność jest mała, sprzedawcy i dystrybutorzy widząc to mogą zaszaleć z ceną ?

Odpowiedz
Offline chucky
Użytkownik

Thumbs Up  08-07-2021, 23:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2021, 23:38 przez chucky.)
Mierzwiak dzięki, rękę oczywiście zachowaj Smile
Też na początku niedowierzałem ale jak kurier zadzwonił do drzwi dzień po złożeniu zamówienia to uwierzyłem.

vandel - super cena za ub820.

Miki1306 - z własnego doświadczenia wiem, że pójście w pół-środki (kupno tańszego sprzętu nie do końca spełniającego moje wymagania) zawsze się kończyło tym, że po jakimś czasie i tak kupowałem sprzęt o którym od początku myślałem i kasa niepotrzebnie umoczona na pierwszy zakup.

I fakt, że konsumenci rozpieścili rynek. Jak sprzętu było dużo to my dyktowaliśmy warunki, teraz niestety jest era producentów/sprzedawców.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

09-07-2021, 05:34
(08-07-2021, 22:24)Miki1306 napisał(a):  Kupujemy coś drożej w obawie, że w innym wypadku tego nie dostaniemy, ponieważ dostępność jest mała, sprzedawcy i dystrybutorzy widząc to mogą zaszaleć z ceną ?
Ale dostępność jest mała, zwłaszcza Panasoników. Koronawirus, pozrywane łańcuchy dostaw, pożar w fabryce AKM mocno wpłynęły na dostępność różnych urządzeń AV firm japońskich. Pamiętaj, że ci Sprzedawcy też kupują od pośredników, bo taki panasonik to zdaje się oficjalnego przedstawiciela/dystrybutora na Polskę już nie ma. Pośrednicy podnieśli ceny, więc Klient końcowy też widzi ja wyższą. I tutaj nie zanosi się na lepsze, a po odtwarzacze Panasonika dalej ustawiają się kolejki oczekujących.

(08-07-2021, 23:36)chucky napisał(a):  z własnego doświadczenia wiem, że pójście w pół-środki (kupno tańszego sprzętu nie do końca spełniającego moje wymagania) zawsze się kończyło tym, że po jakimś czasie i tak kupowałem sprzęt o którym od początku myślałem i kasa niepotrzebnie umoczona na pierwszy zakup.
Tak wlaśnie jest. Chyba nie ma sensu bawić się w sony, bo mają sporo wad których Panasonić nie ma. Taki sprzęt kupujesz na lata. Do plików i tak potrzebne jest dodatkowe urządzenie (zido/zappiti/Nvidia Shield czy nawet zwykły Google Chromecast), bo jedyny odtwarzacz na rynku, który radził sobie dobrze z plikami to było Oppo.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Horvath
Użytkownik
Liczba postów: 99
Reputacja: 6

09-07-2021, 12:44
W przypadku Panasonica masz za 40e masz możliwość wgrania nieoficjalnego firmware które daje możliwość zmiany regionu płyt blu-ray i ładowania napisów z pena. Jest to w jakimś sensie namiastka oppo które nie jest już dostępne.

Odpowiedz
Offline kocurek7
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 0

09-07-2021, 13:12
Jaki amplituner?

Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Strony (46): « Wstecz 1 ... 34 35 36 37 38 ... 46 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku