Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych

Strony (45): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 45 Dalej »

Opcje tematu
Oglądamy filmy i seriale na serwisach streamingowych
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

25-04-2022, 11:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2022, 11:32 przez fire_caves.)
(25-04-2022, 11:03)Gieferg napisał(a):  Nie mogę nawet powiedzieć, żebym był rozczarowany bo po Reevesie spodziewałem się dokładnie czegoś takiego, ale to dość przykre, że kolejna kultowa postać/seria, której kinową karierę śledzę od czasów dzieciństwa dostaje film, po obejrzeniu którego nawet przez chwilę nie pomyślałem, że fajnie będzie go postawić na półce i obejrzeć ponownie (bo nie mam tego w planach na chwilę obecną)

No widzisz, a ja tak mam z "No Time To Die", które Tobie "siadło" na tyle, że nawet poprawiło odbiór "Spectre".

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

25-04-2022, 11:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2022, 11:47 przez Gieferg.)
No ok, można to zrozumieć, natomiast moje podejście do Bonda jest takie, że zaczyna się od CR i kończy na NTtD, po drodze paskudnie kulejąc, gdy Mendes jest przy sterach. Reszta mnie nigdy nie interesowała.

Swoją drogą - finał nowego Batmana jest podobnie daremny, jak finał Spectre.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

25-04-2022, 11:45
(25-04-2022, 10:21)fire_caves napisał(a):  PS3 Mówię nie czynieniu Catwoman i Maroniego Falcone'a rodziną.

To już pretensje do komiksów, bo wątek zaczerpnięty jest bezpośrednio z nich (Selina jest córką Falcone'a od Batman: Dark Victory z 1999 roku), tylko do tej pory nie wykorzystano go w filmach.

Dla mnie ostatni Bond i ostatni Batman stoją na takim samym poziomie - świetne od strony realizacji filmy (zdjęcia, muzyka, efekty), ale za długie, z niedoskonałymi scenariuszami i góra 1-2 ciekawymi scenami akcji. Ale jako, że jestem większym fanem Batmana niż Bonda, i ze względu na stylistykę, na pewno częściej będę wracał do filmu M. Reevesa i to go prędzej postawię na półce.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-04-2022, 11:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2022, 11:58 przez Gieferg.)
Cytat:Ale jako, że jestem większym fanem Batmana niż Bonda
Well, ja też, zdecydowanie, w ogóle trudno by mi się było nazywać fanem Bonda, ale...
Cytat:Dla mnie ostatni Bond i ostatni Batman stoją na takim samym poziomie
Ciekawe są te różnice w odbiorze, ja między nimi widzę gigantyczną przepaść na jakieś 5-6 punktów (na korzyść Bonda) w skali 1-10 :>

Różne serie dostały już filmy, po których nawet będąc ich wielkim fanem od wielu lat machnąłem na to ręką - Terminator w 2015 roku, Predator w 2018 (choć tutaj od czas do czasu miewam jakieś chwilowe przebłyski chęci, by spróbować obejrzeć drugi raz), a teraz w tej sytuacji znalazł się Batman. Tym gorzej, że (podobnie jak to miało miejsce w przypadku "Skyfall") film jest uznawany za sukces i swoje zarobił, a więc ewentualną kontynuacją pewnie też zrobi Reeves, a to daje spore szanse na to, że będzie równie "dobra".

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

25-04-2022, 12:34
(25-04-2022, 11:45)Juby napisał(a):  To już pretensje do komiksów
Racja, racja. Wyrzucam to stale z pamięci. Tylko, że u Loeba to jest jedno potknięcie w mistrzowskim komiksie, a tutaj...

(25-04-2022, 11:45)Juby napisał(a):  Dla mnie ostatni Bond i ostatni Batman stoją na takim samym poziomie - świetne od strony realizacji filmy (zdjęcia, muzyka, efekty), ale za długie, z niedoskonałymi scenariuszami i góra 1-2 ciekawymi scenami akcji.
100% zgody.

(25-04-2022, 11:58)Gieferg napisał(a):  Ciekawe są te różnice w odbiorze
Po prostu masz zły gust Wink

(25-04-2022, 11:58)Gieferg napisał(a):  ewentualną kontynuacją pewnie też zrobi Reeves, a to daje spore szanse na to, że będzie równie "dobra"
Może jednak się uda i jeśli zrobi np. trylogię, to przynajmniej jeden film będzie dobry. Zresztą nic nie wiadomo, bo krajobraz w WB/DC się zmienił i nic nie jest pewne.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

25-04-2022, 12:49
(25-04-2022, 12:34)fire_caves napisał(a):  Po prostu masz zły gust
(25-04-2022, 12:34)fire_caves napisał(a):  100% zgody.
^ Smile

(25-04-2022, 12:34)fire_caves napisał(a):  Racja, racja. Wyrzucam to stale z pamięci. Tylko, że u Loeba to jest jedno potknięcie w mistrzowskim komiksie, a tutaj...
Ani w komiksie (gdzie inaczej odbieramy takie zagrania fabularne i gdzie relacja tych postaci zaczęła się 12 lat wcześniej i Loeb tylko próbował znaleźć dla niej uzasadnienie), ani w filmie mi to nie przeszkadzało. W ogóle nie ta liga, co połączenie Bonda z Hansem Landą.

Dla mnie The Batman spokojnie może pozostać stand-alone movie (tym bardziej, że nie mam pojęcia co nowego mogliby pokazać w gatunku kryminału detektywistycznego, żeby nie było wtórnie do części pierwszej). Batmanów i tak Warner natrzaskał już od cholery i pojawi się on w kolejnych filmach DCEU (The Flash, Batgirl i cholera wie co potem), więc w kinie go nie zabraknie. O wiele bardziej czekam na kolejnego Supermana, bo Warner reaktywowało tego herosa, tylko po to by po drugim występie dać mu zaledwie rozbudowane cameo w JL i porzuciło go, czy też zamknęło w sekcji "seriale tv". Dodgy

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-04-2022, 13:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2022, 13:20 przez Gieferg.)
O, to, to. Supermana bym zobaczył o wiele chętniej, ale jeśli zrobią czarnego eSa to już w tej chwili mogę powiedzieć, że nawet nie obejrzę.

Cytat:Dla mnie The Batman spokojnie może pozostać stand-alone movie

Oby.
Nie będzie problemu z udawaniem, że nigdy nie powstał.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

25-04-2022, 13:20
(25-04-2022, 12:49)Juby napisał(a):  W ogóle nie ta liga, co połączenie Bonda z Hansem Landą.
Owszem, tu mamy idiotyczny scenariuszowy twist, bo teraz nie można zrobić filmu bez "JJ Abrams mystery box", a w przypadku Seliny i Falcone'a to tylko drażni.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

25-04-2022, 15:28
Nie wiem czemu tak to cię drażni, przecież w Batmanie nie ma z tym związanego żadnego twistu, żadnej tajemnicy. W pewnym momencie filmu Batman widzi, że Selinę coś łączy z Carminem, a kilka scen później, gdy widzi się z nią ponownie, pyta ją o tę relację i ona mu odpowiada. Tyle. Twistem to było, że Miranda Tate okazała się córką Ra'sa.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

25-04-2022, 16:54
(25-04-2022, 13:20)fire_caves napisał(a):  Owszem, tu mamy idiotyczny scenariuszowy twist, bo teraz nie można zrobić filmu bez "JJ Abrams mystery box", a w przypadku Seliny i Falcone'a to tylko drażni.
Obejrzyj, może następnym razem nie będziesz wypisywać głupot:

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (45): « Wstecz 1 ... 26 27 28 29 30 ... 45 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku