Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 25 Dalej »

Truman Show (1998), reż. Peter Weir

Strony (2): « Wstecz 1 2
Opcje tematu
Truman Show (1998), reż. Peter Weir
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

02-07-2023, 19:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2023, 19:03 przez misfit.)
(02-07-2023, 11:58)Mierzwiak napisał(a):  Jak mają tak wydawać to wolę poczekać na promocję na itunes, po co mi takie wydanie płytowe?

Wolę poczekać na płytę w promocji - z wielu powodów Big Grin Ale rozumiem... sam się zastanawiam czy chciałoby mi się wydać te 40-50 zł na Firmę z taką kompresją obrazu, o ile kiedyś osiągnie taki poziom cenowy. Chyba jednak nie... Truman Show jednak tak Smile
Tu mamy jeszcze gorszą sytuację niż np. ze StudioCanalami, w których jednak w znakomitej większości przynajmniej jest też Blu-ray'owa alternatywa w postaci nowych transferów na BD, które często aż takich problemów z kompresją nie mają jak odpowiedniki na UHD.

Najlepiej gdyby Paramount odsprzedał licencję na wydania 4K UHD komuś kto nie ma w dupie swoich klientów, najlepiej komuś od Arrow, BFI, Eureka, Second Sight. Marzenia...

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

02-07-2023, 19:03
Nawet i z tymi problemami (które w jakiś sposób mogą wynikać ze źle zrobionych screenów?) zjada na śniadanie blu-raya, więc jak dla mnie sprawa jest oczywista.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

02-07-2023, 19:18
(02-07-2023, 18:56)kulcikriu napisał(a):  Ja wychodze z zalozenia, ze kazdy wydaje swoja kaseSmile
Tak, a wydając kasę dajemy wytwórniom do zrozumienia, czy ich produkt nam odpowiada. Ale OK, OK, już się zamykam, w końcu mam na półce katastrofalne UHD z T2 Big Grin

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 909
Reputacja: 54

02-07-2023, 20:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2023, 20:19 przez kulcikriu.)
HahaSmile fakt z tym wspieraniem kiepskiej roboty, ale kto nie posiada choc jednego kiepskiego uhd  zakuponego z jakiegos powodu niech pierwszy rzuci kamieniemWink

EDIT: Misfit pewnie by nas zasypal gradem kamieniWink)

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

02-07-2023, 21:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2023, 21:49 przez misfit.)
No co Ty, też mam co nieco słabiaków - głównie zakupy w ciemno, ale nie tylko. Każdy z nas ma filmy, w których jakieś wydania pozostawiają sporo do życzenia, ale kupiliśmy je np. bo jest to jeden z ulubionych filmów, a nic lepszego nie ma...
Nie będę jednak ukrywał, że coraz bardziej mnie irytuje to co ostatnio Paramount odwala z kompresją obrazu w wydaniach 4k UHD, za które swoją drogą każą sobie płacić coraz więcej. Stać mnie aby płacić za interesujące mnie filmy po 150 zł, czy nawet więcej, ale jak ktoś sobie tak w kulki leci jak oni to sorry, ale jakaś kara musi być z mojej strony - choćby dla zasady Big Grin

EDIT: Caps-a-holic w screenach z Truman Show dodał info: HEVC+FEL.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

05-06-2024, 15:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2024, 15:18 przez Mierzwiak.)
Kontynuując temat włoskiego wydania z innym kodowaniem:

(27-05-2024, 10:12)misfit napisał(a):  I jak, jest znacząca poprawa na nowym Trumanie? Pytam o DV vs DV Smile
(27-05-2024, 10:20)Mierzwiak napisał(a):  Trumana przeglądałem fragmentami, ale jeszcze nie porównywałem z UK. Muszę wyszukać jakąś scenę na której dobrze będzie widać ułomną kompresję. Może to ujęcie? https://caps-a-holic.com/c.php?go=1&a=0&d1=18269&d2=18268&s1=211366&s2=211323&i=2&l=0
Nie nazwałbym tego znaczącą różnicą, a na pewno nie taką, która wyraźnie rzuca się w oczy w ruchu, a już na pewno nie z normalnego odległości w jakiej się ogląda. Gdy jednak wciśniemy pauzę i przyjrzymy się obrazowi bliżej, no cóż, jak ktoś szuka problemów to wtedy na pewno z łatwością je znajdzie, ale wydaje mi się, że tak czy siak nawet w ruchu nowe wydanie wygląda lepiej, ale może to po prostu siła autosugestii.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (2): « Wstecz 1 2

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku