20-07-2023, 23:29
Zapoznałem się z porównaniem caps-a-holic oraz recenzjami porównanie do Arrowa z 2017
Wersja 4K Kino Lorber/vs Arrow
- KL waży 96 GB/Arrow waży 39 GB
- jest potwierdzony Dolby Vision/brak DV
- ponoć to całkiem nowy skan z negatywu, inny niż skan arrow
- ponoć zachowane jest ziarno od początku do końca filmu/na arrow ziarno bardziej widoczne na kadrach
- ponoć kolorystyka filmu 4K KL oddaje oryginał w kinach
- większa szczegółowość detali/mniejsza szczegółowość w arrow
- bardzo entuzjastyczne recenzje w stosunku do arrow - wiele recenzji stwierdza referencyjny obraz, demo obraz wersji 4K
- Kino Lorber wyprzedany początkowo ale znowu dostępny/Arrow wyprzedany ale pojawiło wiele używek na e-bay (czy to wynik upgrade na 4K KL)
nie jestem tak mocno techniczny aby rozszyfrować te wykresy na capsach, czy ktoś mądrzejszy może się wypowiedzieć?
Może ktoś jednak posiada wersję Kino Lorber oraz Arrow i powie z pierwszej ręki, dajcie znać
Wersja 4K Kino Lorber/vs Arrow
- KL waży 96 GB/Arrow waży 39 GB
- jest potwierdzony Dolby Vision/brak DV
- ponoć to całkiem nowy skan z negatywu, inny niż skan arrow
- ponoć zachowane jest ziarno od początku do końca filmu/na arrow ziarno bardziej widoczne na kadrach
- ponoć kolorystyka filmu 4K KL oddaje oryginał w kinach
- większa szczegółowość detali/mniejsza szczegółowość w arrow
- bardzo entuzjastyczne recenzje w stosunku do arrow - wiele recenzji stwierdza referencyjny obraz, demo obraz wersji 4K
- Kino Lorber wyprzedany początkowo ale znowu dostępny/Arrow wyprzedany ale pojawiło wiele używek na e-bay (czy to wynik upgrade na 4K KL)
nie jestem tak mocno techniczny aby rozszyfrować te wykresy na capsach, czy ktoś mądrzejszy może się wypowiedzieć?
Może ktoś jednak posiada wersję Kino Lorber oraz Arrow i powie z pierwszej ręki, dajcie znać