06-08-2023, 14:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2023, 14:14 przez ILSA FAUST.)
(06-08-2023, 13:47)HAL 9000 napisał(a): Mogę rozwiać ewentualne obawy co do jakości, bo jest świetnie - drobniejsze i mniej hałaśliwe ziarno, więcej szczegółów
świetna wiadomość, wolę drobniejsze ziarno a główna zaleta 4K to większa szczegółowość.
Nie napisałeś nic nt. Dolby Vision...ale zakładam że jest bardzo dobrze...
po urlopie seans we wrześniu
(06-08-2023, 13:38)Mefisto napisał(a): Ale bądźmy poważni - kawałek obwoluty z tekturki trudno uznać coś niezwykle ważnego/limitowanego
Mefisto,
ludzie potrafią zapłacić 100 USD extra za wyprzedane wydanie ze SLIP COVEREM...Ja kolekcjonuję STEELBOOKI (ok. 70% całej kolekcji), potem FULL SLIPY, SLIP COVERY (ok. 15 % kolekcji), reszta to zwyklaki bo nie ma ani steela ani slipa...przy kolekcji 1200+ zwyklaki naprawdę marnie się prezentują na półce i często lądują w wolnych slotach w stali jeśli są powiązane z wydaniem ze stali
- niestety są filmy, które mają tylko zwyklaki wydane....w końcu liczy się KINO...znam kolegów, którzy kolekcjonują tylko SLIP COVERY i są w stanie pójść w ogień za wydanie z "kawałkiem obwoluty z tekturki"...Dla mnie porządne wydanie filmu w STEELU lub w SLIPACH oraz muzyka na Vinylu (jeśli jest dobra i jest wydana na krążku) to tak jak SPECIAL FEATURE na dyskach bonusowych...to przedłużenie czerpania przyjemności z seansu...ale i przed seansem 
w przypadku RONINA mam i STEELBOOK ZAAVI i SLIP COVER z KL...po projekcji zdecyduję co zostanie w kolekcji, może tak być że dyski z KL pójdą do STEELBOOKA a SLIP do sprzedania...nie wiem jeszcze bo mam także the SCORE z KL z DeNiro także ze SLIP COVEREM i pewnie staną obok siebie...mając na uwadze "strukturę" mojej kolekcji to rzadko są to promki...czasami liczą się sekundy aby kupić jakiś preorder...ale tak, chętnie przygarniam zwyklaki te mniej ważne, czy klasyki uzupełniające kolekcję w promkach