Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Lista wydań z dodanym Dolby Vision

Opcje tematu
Lista wydań z dodanym Dolby Vision
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

08-04-2024, 15:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2025, 07:26 przez Kirek. Powód edycji: Dodanie 4 filmów z serii Jurassic Park )
Sony Pictures chyba jako jedyne studio zaczęło wypuszczać wznowienia filmów wydanych na Ultra HD tylko z HDR10, na takie z dodanym Dolby Vision.
Czy Sony gdzieś przedstawia swoje plany odnośnie, które tytuły będą objęte tym programem czy pozostaje zgadywanie, a może gdzieś pochwalili się, że zastosują to dla swoich wszystkich tytułów?
EDIT: Universal Studio również rozpoczęło wypuszczać nowe wydania filmów na UHD, w których dodali DV. Będę je również umieszczał na tej liście.

Nie chcę przenosić tutaj dyskusji na temat tych wydań, niech będą prowadzone w tematach dedykowanych konkretnemu filmowi (postaram się podawać linki do tych tematów) ale wydaje mi się, że temat z listą tytułów może być pomocny.
  • "Air Force One" (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
  • "Chwała" (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
  • "Dracula" (film z 1992) (temat na forum)
  • "Dzień świstaka" (temat na forum)
  • "Działa Navarony" (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
  • "Faceci w czerni" (temat na forum)
  • "Gandhi" (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
  • "Godzilla" (film z 1998) (temat na forum) - tylko taki znalazłem, nie jestem pewny czy w nim powinna być prowadzona dyskusja na temat filmu z 1998
  • "Helikopter w ogniu" (temat na forum)
  • "Park Jurajski" (temat na forum)
  • "Zaginiony Świat: Park Jurajski" (temat na forum)
  • "Park Jurajski III" (temat na forum)
  • "Jurassic World" (temat na forum)
  • "Karate Kid" (film z 1984) (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
  • "Labirynt" (film z 1986) (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
  • "Maska Zorro" (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
  • "Most na rzece Kwai" (temat na forum)
  • "Na krawędzi" (film z 1993) (temat na forum)
  • "Piąty element" (temat na forum)
  • "Pogromcy duchów" (temat na forum)
  • "Pogromcy duchów II" (temat na forum)
  • "Przyczajony tygrys, ukryty smok" (temat na forum)
  • "Resident Evil" (wszystkie 6 filmów z Milla Jovovich) (temat na forum)
  • "Stań przy mnie" (temat na forum)
  • "Szarże" (temat na forum)
  • "Żołnierze kosmosu" (nie namierzyłem tematu na forum - chcecie dyskutować proponuję utworzyć)
Proszę zweryfikujcie czy jakiegoś tytułu nie pominąłem. Mam nadzieję, że lista będzie się powiększać bo jeszcze trochę tytułów wydanych tylko w HDR10 jest.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama

Wiadomości w tym wątku
Lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 08-04-2024, 15:02
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Mefisto - 08-04-2024, 15:09
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Mierzwiak - 08-04-2024, 15:31
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 08-04-2024, 15:42
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 08-04-2024, 16:40
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 08-04-2024, 18:16
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 08-04-2024, 18:39
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 09-04-2024, 09:43
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 17-04-2024, 10:43
RE: Sony Pictures - lista wydań z dodanym Dolby Vision - misfit - 10-02-2025, 16:45
lista wydań z dodanym Dolby Vision - Kirek - 28-07-2025, 07:26

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku