Furia [Blu-ray, napisy] - bardzo dobry film, który w końcówce skręca w dziwną stronę ale nawet to jest do przeżycia, obraz na blu-ray dość problematyczny (wyblakły, brak porządnej czerni, do której przyzwyczaił oled). 8/10
Midway [Blu-ray, napisy] - powtórka po pięciu latach od pierwszego seansu - naprawdę solidny film (aż dziwne, że Emmerich go zrobił
) a dla mnie, miłośnika tematyki to już w ogóle nie lada atrakcja i chciałbym takich więcej. 8/10
Beetlejuice, Beetlejuice powtórka trochę gorzej niż seans w kinie, głównie ze względu na finał, który jakoś mniej mi się teraz podobał, niektóre wątki nie są należycie rozwinięte, ale całość to wciąż bardzo udana kontynuacja, którą się świetnei ogląda i do której będę regularnie wracał. 8/10
Almost Famous {Blu-ray, napisy], drugi seans wszedł bardzo dobrze, więcej o filmie w najnowszym odcinkuNN. 8/10
Boogie Nights [Blu-ray, napisy] tu również drugi seans. Ogląda się bardzo dobrze aż do finału, który zdaje się nieco rozłazić i trudno go nazwać satysfakcjonującym ukoronowaniem całości. Mimo to całościowo film dobrze się trzyma. 8/10
The Predator - [Blu-ray, napisy] - Blackowe heheszki z początku nawet bawią, jest kilka naprawdę fajnych scen z udziałem predatora (tego pierwszego), w drugiej połowie film się jednak wyraźnie wykoleja i do końca już niedomaga, ale przebrnąłem w miarę bezboleśnie. Mimo poważnych problemów wciąż bardziej mam ochotę wracac do tego, niż do kompletnie bezjajecznego Prey. 5/10
Do tego jeszcze powtórka Kill Billów (BD) i Matrixów 2&3 (UHD) ale o tych filmach mi się już nie chce pisać bo nic nowego i tak nie mam do powiedzenia.
Midway [Blu-ray, napisy] - powtórka po pięciu latach od pierwszego seansu - naprawdę solidny film (aż dziwne, że Emmerich go zrobił
) a dla mnie, miłośnika tematyki to już w ogóle nie lada atrakcja i chciałbym takich więcej. 8/10Beetlejuice, Beetlejuice powtórka trochę gorzej niż seans w kinie, głównie ze względu na finał, który jakoś mniej mi się teraz podobał, niektóre wątki nie są należycie rozwinięte, ale całość to wciąż bardzo udana kontynuacja, którą się świetnei ogląda i do której będę regularnie wracał. 8/10
Almost Famous {Blu-ray, napisy], drugi seans wszedł bardzo dobrze, więcej o filmie w najnowszym odcinkuNN. 8/10
Boogie Nights [Blu-ray, napisy] tu również drugi seans. Ogląda się bardzo dobrze aż do finału, który zdaje się nieco rozłazić i trudno go nazwać satysfakcjonującym ukoronowaniem całości. Mimo to całościowo film dobrze się trzyma. 8/10
The Predator - [Blu-ray, napisy] - Blackowe heheszki z początku nawet bawią, jest kilka naprawdę fajnych scen z udziałem predatora (tego pierwszego), w drugiej połowie film się jednak wyraźnie wykoleja i do końca już niedomaga, ale przebrnąłem w miarę bezboleśnie. Mimo poważnych problemów wciąż bardziej mam ochotę wracac do tego, niż do kompletnie bezjajecznego Prey. 5/10
Do tego jeszcze powtórka Kill Billów (BD) i Matrixów 2&3 (UHD) ale o tych filmach mi się już nie chce pisać bo nic nowego i tak nie mam do powiedzenia.